- Jeg ble mobbet for å ha gått til psykolog

Per Ståle Lønning fikk føle fordommene på kroppen.

ÅPEN: Per Ståle Lønning (63) har vært åpen om å ha gått til psykolog. Mange har takket ham via brev for åpenheten hans. Foto: Se og Hør
ÅPEN: Per Ståle Lønning (63) har vært åpen om å ha gått til psykolog. Mange har takket ham via brev for åpenheten hans. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Per Ståle Lønning (63) var på 90-tallet Norges debattkonge på TV. Med sine hardtslående programmer på TV Norge, og TV 2, var han en fryktet programleder blant politikere for sine spissformulerte spørsmål.

Sykmeldt i 11 måneder
Men så gikk det galt. I 2005 kom han og TV 2-ledelsen i en lang konflikt som resulterte i at Per Ståle valgte å forlate kanalen i 2005. Han begynte i P4, men kort tid etter, ble han sykmeldt i 11 måneder.

– Dagene var bare svarte. Jeg ble helt tappert for krefter og så ingen lyspunkter. I lange perioder var jeg fullstendig likegyldig og tiltaksløs. Jeg grublet mye og følte dårlig samvittighet. Det var frustrerende, sa Per Ståle til Se og Hør i 2007.

Per Ståle fikk en senreaksjon på den langvarige arbeidskonflikten med TV 2, og på toppen av det hele gikk han og kona fra hverandre etter 34 års ekteskap. Det gikk så langt at den folkekjære programlederen vurderte å ta sitt eget liv.

– Kroppen sa stopp. Jeg orket ikke gå på jobb lenger. Det var skikkelig tøft. På det verste ønsket jeg at jeg aldri skulle stå opp igjen når jeg gikk til sengs på kvelden, fortalte Lønning til Se og Hør i 2007.
 
Ble mobbet
I en lengre periode gikk Per Ståle på antidepressive midler for å takle hverdagen. Han gikk til psykolog en gang i uken for å komme seg til hektene igjen.

I dag angrer han ikke på at han sto fram og fortalte om sine psykiske lidelser. Han har fått mange støtteerklæringer i posten fra folk som takker ham for å ha stått fram.

Men det har også vært ubehageligheter rundt det å stå fram med psykiske lidelser. Det skjedde på Kanariøyene i midten av januar.

– Det var en kar fra Bømlo, en liten øy på Vestlandet, som mobbet meg fordi jeg hadde gått til psykolog. Det er første gang jeg har opplevd en sånn uvitenhet rundt temaet, sier Per Ståle til Se og Hør.

Per Ståle tok seg ikke nær av kommentaren, men mener det beviser at det å ha psykiske lidelser, fremdeles er uglesett blant mange.

– Holdningene hos alle er ikke like åpne, og bygdedyret lever dessverre i beste velgående.

LES OGSÅ: Vrakes fra TV 2-jubileum

SEOGHØR.NO:   

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer