Overgrepsanklagene mot Woody Allen:

- Jeg ble misbrukt mens jeg lekte

Woody Allens adoptivdatter snakker åpenhjertig om sine overgrepsanklager mot faren.

DELER SIN HISTORIE IGJEN: Dylan Farrow (t.h) her avbildet sammen med sin mor, skuespilleren Mia Farrow. Foto: NTB scanpix
DELER SIN HISTORIE IGJEN: Dylan Farrow (t.h) her avbildet sammen med sin mor, skuespilleren Mia Farrow. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I over 20 år har 32 år gamle Dylan Farrow anklaget sin adoptivfar, den prisbelønte regissøren Woody Allen (82), for seksuelt overgrep.

I 2014 snakket hun for første gang selv ut om anklagene, i et åpent brev i New York Times. Der fortalte hun at faren, så lenge hun kunne huske, hadde misbrukt henne.

Nå deler hun nok en gang sin historie, denne gangen i tv-programmet «CBS This Morning», der hun i detalj beskriver en av hendelsene.

Først som sjuåring fortalte hun sin mor, skuespiller Mia Farrow (72), om overgrepene. Dette skjedde etter en hendelse som inntraff 4. august 1992.

- Faren min tok meg med til et lite loftsrom i huset vårt i Connecticut. Han instruerte meg til å legge meg ned på magen min og leke med broren min sitt leketog. Så satt han seg bak meg ved døråpningen, og mens jeg lekte, ble jeg misbrukt, sier hun i programmet.

Woody Allen og Mia Farrow ble et par i 1980, og i 1987 adopterte de barna Dylan og broren Moses (39). Samme år fikk paret sønnen Ronan Farrow (30) sammen.

- Mamma ble rasende

Mia Farrow skal ha vært på handletur da Allen tok med dattera opp på loftsrommet. Kort tid seinere åpnet Dylan seg om hva som hadde skjedd.

- Mamma ble rasende da jeg fortalte det. Jeg trodde først at jeg hadde gjort noe galt.

Skuespilleren tok dattera med til legen, der sjuåringen omsider innrømmet alt overfor både mora og legen sin.

Måneder seinere fant Farrow flere nakenbilder av sin andre adoptivdatter, Soon-Yi, i leiligheten til Allen.

Regissøren innrømmet da at han hadde en affære med konas adoptivdatter, noe som endte ekteskapet deres.

Woody Allen og Soon-Yi (47), som Mia Farrow adopterte under et tidligere ekteskap, endte opp med å gifte seg med i 1997. De er fremdeles gift i dag.

Avviser anklagene

I «CBS This Morning»-intervjuet forteller en åpenhjertig Dylan at hendelsen på loftet i 1992 langt ifra var første gang faren rørte henne.

- Han fulgte meg rundt overalt. Han tok på meg, koste med meg, og dersom jeg sa at jeg trengte tid for meg selv, fikk jeg ikke lov. Han spurte meg ofte om jeg kunne ligge i senga med ham mens vi begge bare hadde på oss undertøy, hevder hun.

PRISBELØNT REGISSØR: Woody Allen har i en årrekke vært blant Hollywoods mest anerkjente regissører. Men privat har han hatt alvorlige anklager rettet mot seg. Foto: NTB Scanpix.
PRISBELØNT REGISSØR: Woody Allen har i en årrekke vært blant Hollywoods mest anerkjente regissører. Men privat har han hatt alvorlige anklager rettet mot seg. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Under en omsorgstvist i 1992 anmeldte Mia Farrow Allen for overgrep, men saken ble seinere henlagt og Allen ble aldri dømt for noen forbrytelse.

«Annie Hall»-regissøren har alltid nektet for å ha misbrukt Dylan, og har hevdet at dattera ble hjernevasket av moren sin.

CBS News har snakket med aktor i saken, Frank Maco, som forklarer at dette ikke skal ha vært tilfelle, og at det aldri kom frem i etterforskningen at Mia Farrow hjernevasket dattera si.

Woody Allen sier imidlertid det motsatte, i en uttalelse til CBS News.

«Da disse beskyldningene kom for 25 år siden, ble det nøye etterforsket av både Child Sexual Abuse Clinic ved Yale-New Haven-sykehuset og New York State Child Welfare. Dette foregikk i flere måneder, og de begge kunne omsider konkludere i at det ikke hadde skjedd noen overgrep. De fant imidlertid ut at det var sannsynelig at barnet ble hjernevasket av sin bitre mor under bruddet», heter det i uttalelsen.

GIFT: Regissør Woody Allen giftet seg med Soon -Yi i 1997, som er adoptivdattera til Allens ekskone, Mia Farrow. Foto: NTB scanpix
GIFT: Regissør Woody Allen giftet seg med Soon -Yi i 1997, som er adoptivdattera til Allens ekskone, Mia Farrow. Foto: NTB scanpix Vis mer

Allen forklarer videre at det skal ha kommet fram at Dylans bror, Moses, hadde vært vitne til at at mora manipulerte Dylan til å lyve.

«(...) Jeg misbrukte aldri dattera mi - som også kom fram i etterforskingene som ble gjort for et kvart århundre siden», hevder han.​

- Vil aldri jobbe med ham igjen

Etter at Dylan Farrow delte sin historie med verden i 2014, har en rekke kjente skuespillere fortalt at de angrer på at de har jobbet med Woody Allen.

Skuespiller Timothée Chalamet (22), som spiller i filmen «A Rainy Day in New York» er en av dem, som i et nylig intervju med CNN uttalte at han ønsket å donere bort alle pengene han tjente fra filmen, på grunn av anklagene mot regissøren.

Han delte opp pengene mellom «Time's Up», den nyoppstartede bevegelsen som har startet et fond for kvinner som er blitt seksuelt trakassert i og utenfor Hollywood, samt to ulike foreninger som støtter opp om homofiles rettigheter og jobber mot incest.

En annen stjerne i filmen, Rebecca Hall (35), planlegger også å donere pengene hun tjener fra filmen til «Time's Up», ifølge The Guardian.

Også filmstjernen Collin Firth (57), som spilte i Woody Allen-filmen «Magic in the Moonlight» i 2013, går hardt ut mot regissøren.

- Jeg vil aldri jobbe med ham igjen, sier han til The Guardian.

LES OGSÅ: Vil ikke fordømme Allen ​

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer