Shania Twain om fortiden:

- Jeg ble misbrukt av min egen stefar

Shania Twain åpner opp om sin angivelig brutale oppvekst.

TØFF BARNDOM: Countrystjerna Shania Twain (52) forteller om en oppvekst i Canada som var preget av fattigdom og vold. Foto: NTB Scanpix.
TØFF BARNDOM: Countrystjerna Shania Twain (52) forteller om en oppvekst i Canada som var preget av fattigdom og vold. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): På 90-tallet toppet hun hitlister verden over med countrypop-låter som «You're Still the One» og «That Don't Impress Me Much». Etter en lang rekke hitlåter ble det imidlertid brått stille fra countrydronningen Shania Twain (52), og hun holdt seg borte fra rampelyset i hele 15 år.

Først i fjor høst gjorde hun comeback med plata «Now», og i dag er 52-åringen tilbake i rampelyset.

I et lengre intervju med The Guardian åpner den ellers så reserverte artisten opp om mange tøffe tak i livet, og forteller om en oppvekst i Canada preget av fattigdom og ekstrem fysisk og psykisk vold fra sin egen stefar.

Skrev bok

Til tross for den enorme suksessen, var Shania, som er født Eilleen Regina Edwards, kjent for både å være sjenert og privat, og var alltid nøktern med å uttale seg om eget privatliv.

Når hun først skulle dele noe, viste det seg at hun gjorde det grundig.

I 2001 ga hun ut selvbiografien «From This Moment On», og i boken ble ingen spart. Både forræderske venninner og utro ektemenn fikk sitt pass påskrevet av countrystjernen.

Saken fortsetter nedenfor.

SUKSESS: Shania Twain har vunnet flere priser gjennom åra. Her jubler hun etter å ha stukket av med prisen for årets kvinnelige artist under Billboard Awards i 1998. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Shania Twain har vunnet flere priser gjennom åra. Her jubler hun etter å ha stukket av med prisen for årets kvinnelige artist under Billboard Awards i 1998. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det gjorde imidlertid også foreldrene. I boka åpnet hun opp om det som angivelig har vært svært traumatiske oppvekstvilkår i Ontario, Canada.

- Jeg fryktet at faren min ville drepe moren min. Jeg trodde de skulle drepe hverandre. Moren min var svært voldelig, hun også. Mange kvelder gikk jeg til sengs og tenkte: 'Du må ikke sovne, du må ikke sovne, vent til de sover'. Og når jeg våknet, sjekket jeg at alle pustet, hevder hun i intervjuet.

- Lærte å stenge det ute

Countrydronningen påstår at det heller ikke bare var foreldrene som utsatte hverandre for vold, men at hun selv også ble fysisk, psykisk og seksuelt misbrukt av stefaren.

- Jeg føler at det seksuelle misbruket går hånd i hånd med det fysiske og psykiske når det er noen en kjenner. Jeg lærte meg å stenge det ute, sier hun til avisen.

Saken fortsetter nedenfor.

Ifølge artisten tilhørte stefaren urbefolkningsgruppen «Ojibwa». Hun hevder han selv opplevde dyp diskriminering i samfunnet som følge av sin etnisitet, og at han i tillegg til å være svært voldelig, både var psykisk syk og slet med alkoholmisbruk.

- En tredjedel av mine nære slektninger begikk selvmord i ung alder - det er ingen overdrivelse. I tillegg døde flere tidlig som følge av forsømmelse og alkoholmisbruk, hevder stjernen.

Mistet stemmen

Shania var lenge gift med musikkprodusenten og låtskriveren Robert John Lange (69). Det var ektemannen som produserte braksuksessen av et album «Come on Over», og paret var tilsynelatende lykkelig gift i artistens travleste år.

Våren 2008 tok ekteskapet med Robert en brå slutt, da det ble kjent at han hadde et forhold til countrypop-stjernens bestevenninne og parets personlige assistent, Marie-Anne Thiébaud.

Saken fortsetter nedenfor.

SUKSESSRIK: Shania Twain gjorde enorm suksess som countrystjerne på 90- og tidlig 2000- tallet. Så ble det stille fra artisten i hele 15 år. Foto: NTB Scanpix.
SUKSESSRIK: Shania Twain gjorde enorm suksess som countrystjerne på 90- og tidlig 2000- tallet. Så ble det stille fra artisten i hele 15 år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Shania forklarer til The Guardian at sviket og skilsmissen dro henne fullstendig ned i kjelleren, og at hun slet med depresjon etter bruddet.

Kort tid etter ble 52-åringen også smittet med borreliose fra et flåttbitt, og Shania hevder at sykdommen gikk utover nervene på stemmebåndene hennes.

Stjerneartisten, som levde av stemmen sin, ble ute av stand til å synge.

- Jeg trodde at alt var topp. Jeg mener, jeg trodde at det verste i livet mitt lå bak meg, ganske enkelt. Det var en tabbe. Aldri tro det. Man vet aldri hva som kommer rundt neste sving, har hun tidligere uttalt til The Sun om den tøffe tiden.

LES OGSÅ: Shania Twain (52) vakte oppsikt på den røde løperen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer