Alexandra Rotan:

- Jeg ble livredd

Alexandra Rotan åpner seg om den tunge beskjeden hos gynekologen.

OPPFORDRER: I et nytt Instagram-innlegg oppfordrer sangfuglen følgerne sine til å sjekke seg. Foto: Morten Eik/Se og Hør
OPPFORDRER: I et nytt Instagram-innlegg oppfordrer sangfuglen følgerne sine til å sjekke seg. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert

I fjor ble Norge imponert av sangstjernen Alexandra Rotan (25) da hun sto på scenen i sangkonkurransen, «Stjernekamp». Bak kulissene har hun imidlertid kjempet en annerledes kamp.

Rotan er kanskje aller best kjent som vokalist i bandet KEiiNO, som i 2019 gikk helt til topps i norske Melodi Grand Prix, og senere havnet på en sjette plass i den internasjonale konkurransen.

På tirsdag delte 25-åringen et åpenhjertig Instagram-innlegg om at hun for et halvt år tilbake måtte gjennomgå et inngrep etter å ha oppdaget alvorlige celleforandringer i livmoren.

- Jeg var heldig

Samme året som hun sto på scenen i Melodi Grand Prix fikk Rotan beskjed om at det var oppdaget moderate til små celleforandringer i livmoren.

Det påfølgende året ble hun innkalt til en ny celleprøve som skulle vise seg å inneholde alvorlig grad av celleforandringer.

Til Se og Hør forteller Rotan nå om den tøffe perioden.

- Jeg ble livredd. Jeg er dessverre en av de som er altfor raske til å søke på internett hva dette kan bety, og ble veldig skremt av det som sto der. Men etter samtale med legen ble jeg betrygget med at siden vi hadde funnet ut av dette såpass tidlig, var sannsynligheten stor for at dette ikke ville utvikle seg til noe mer alvorlig, forteller hun åpenhjertig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.