Merete Lingjærde:

- Jeg ble livredd og fikk angstanfall

«Skal vi danse»-dommeren åpner seg om egne opplevelser rundt fordommer og rasisme.

STERK HISTORIE: Dommer i «Skal vi danse», Merete Lingjærde, forteller en sterk historie på TV2 i påsken. Video: TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden kom den hyggelige nyheten om at «Skal vi danse»-dommeren Merete Lingjærde (57) hadde funnet kjærligheten igjen.

Etter å ha vært singel i seks år, lastet hun ned datingappen Tinder, og i februar matchet hun med en mann hun nå har blitt kjæreste med, avslørte hun til TV 2.

- Det var full klaff med én gang. Jeg har aldri opplevd maken, fortalte Lingjærde til nettstedet.

I kveld er dansepedagogen og tv-profilen gjest i TV 2 Sumos «Påskereisen», og her deler hun en sterk historie med programleder Karina Hollekim.

Mottok brev i posten

I over 20 år var 57-åringen sammen med eksmannen sin, som hun har to barn med. I programmet avslører Lingjærde at hun og eksen opplevde både fordommer og rasisme da de var et par.

- Det er jo sånn at det er mennesker i verden som tror og mener at enkelte er mindre verdt. Om det handler om hvor man kommer fra, hudfarge, religion eller legning. Og min eks er fra Karibien, og da er det klart at det er noen mennesker som må påpeke det og kommer med sjikane, deler hun.

VANT: Aleksander Hetland vant «Skal vi danse». Video: Rød Løper Vis mer

Merete forteller videre om en episode som skjedde da barna var små. Da hun gikk for å hente posten fant hun et skriv hvor det stod:

«Vi hater når vi ser barn som dine i barnevogner. Det er det styggeste vi vet. Sånne som deg er verstingene i Norge».

- Jeg ble livredd, og fikk angstanfall, hva gjør man? sier en tydelig beveget Lingjærde.

Hun legger til at hun lurte på om dette brevet var noe alle naboene hadde mottatt, men etter å ha snakket med dem, fant hun raskt ut at det bare var hennes familie. Noe som gjorde det enda mer skummelt nettopp fordi avsender visste hvor de bodde.

Se og Hør har vært i kontakt med Merete Lingjærde, som er klar over at vi omtaler saken.

FORELDRENES SKILSMISSE: Kveldens tema i «Skal vi danse» er «et øyeblikk som har betydd mye». Emilie «Voe» Nereng valgte å danse om foreldrenes skilsmisse. Video: TV 2 / Vilde Holta Røssland / Rød Løper Vis mer

Tøff bransje

Merete Lingjærde er utdannet ved Statens balletthøgskole, dansepedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo, og regnes som et av de viktigste navnene i det norske dansemiljøet.

Hun har blant annet fått utmerkelser som Kongens fortjenestemedalje, Kritikerprisen (på vegne av Oslo Danse Ensamble) og Danseinformasjonsens ærespris.

Overfor Budstikka har hun tidligere fortalt at det ligger hardt arbeid bak alt dette, og at det ikke nødvendigvis er noe berømmelse å finne på toppen.

- Det finnes ingen «five minutes of fame». Har du valgt dansebransjen blir du sannsynligvis ikke «famous» uansett. Uten lidenskap som drivkraft, bør du kanskje finne noe annet å gjøre.

Siden 2015 har 57-åringen vært dommer i «Skal vi danse» på TV 2.

LES OGSÅ: Lady Gaga: - Gleder meg til å bli mamma

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer