Øystein «Pølsa» Pettersen:

- Jeg ble litt skremt selv

Øystein «Pølsa» Pettersen fikk hjernehinneblødning i høst.

SKREMT: Øystein Pettersen åpner opp om den skumle hendelsen. Foto: Henriette Eilertsen
SKREMT: Øystein Pettersen åpner opp om den skumle hendelsen. Foto: Henriette Eilertsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hadde så vondt i hodet at jeg følte jeg var skutt. Det var så vondt at jeg måtte lukke øynene, hvis ikke kasta jeg opp, har tidligere langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen (38) fortalt i sin egen podkast «Gode Dager».

38-åringen var den gang brutalt ærlig om at han hadde fått hjernehinneblødning, noe han i ettertid har åpnet seg om overfor Dagbladet.

«Utrolig flaks»

Når Se og Hør møter ham tirsdag kveld i forbindelse med premierefesten på den kommende «Mesternes mester»-sesongen, forteller Pettersen at det nå går bra med ham, men legger ikke skjul på at det var en skummel hendelse.

- Jeg har det fint, takk. Jeg har det. Bank i bordet, deler han med Se og Hø og fortsetter:

- Det var en ordentlig runde altså. Fy flate. Det var bare marginer. Rett og slett.

- Er du helt tilbake til hverdagen nå eller preges du fremdeles av det?

VED GODT MOT: Pettersen føler seg heldig som kom seg raskt på beina igjen. Foto: Henriette Eilertsen
VED GODT MOT: Pettersen føler seg heldig som kom seg raskt på beina igjen. Foto: Henriette Eilertsen Vis mer

- Jeg tar små skritt, blir bedre og bedre for hver dag og er veldig glad for det. Det som er litt vanskelig er at man ikke helt vet ikke prognosen og sånt, men det går veldig bra. Det gjør det, forteller han.

- Folk sier at «du må ikke skremme oss», men jeg ble litt skremt selv også. Jeg kunne ingenting om blødninger i hodet. Og det er jeg litt glad for. Neste gang jeg eventuelt får det, så kommer jeg til å være enda mer redd. For da vet jeg marginer og konsekvenser. Men jeg har hatt, bank i bordet, utrolig flaks.

«MESTERNES MESTER»: Dette fikk du ikke se på TV i finalen av «Mesternes Mester». Vis mer

Pettersen sier også til Se og Hør at han har snakket med fjorårets deltager, Johan Olav Koss, som er lege, om hjernehinneblødningen.

- Koss mener at jeg er den som har kommet meg raskest etter en sånn hendelse av alle i verden. Det er ikke sikkert at det er faktasjekket 100 prosent, men jeg har i alle fall foreløpig hatt veldig god stigning i programmet.

Den nye sesongen av NRK-suksessen har premiere 1. januar.

Hastet av gårde

Pettersen har tidligere fortalt at det var under en sykkeltur torsdag 7. oktober at han begynte å få vondt i hodet, men at han klarte å komme seg hjem.

Da smertene ikke ga seg ringte han en venn som var lege, som kom over raskt da han fikk høre om symptomene, og kjørte ham rett til akutten. Der ble det tatt CT av hodet hans. Det ble det funnet en blødning i hodet, og han måtte hastes til Oslo.

KNUSER REKORD: Aksel Lund Svindal knuser rekord i «Mesternes Mester». Video: NRK Vis mer

- Det er ganske alvorlig. Jeg lå i en luftambulanse og ante ikke om jeg kom til å overleve eller ikke, sa han i en video som han har publisert på sin Linkedin-profil.

- Jeg startet dagen helt vanlig og plutselig så lå jeg i et helikopter med en hodepine ut av en annen verden og kasta opp bare noen pratet til meg, fortsatte han.

Tidligere i år fortalt han til Dagbladet at han etter forholdene har det bra.

- Kurven er oppadgående, men jeg er ikke tilbake til utgangspunktet ennå. Men jeg kommer tilbake dit med tid og stunder, sa Pettersen.

LES OGSÅ: «Dette er ordentlig dårlig»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer