Demi Lovato:

- Jeg ble kontrollert

Stjernen åpner opp om spiseforstyrrelsene.

LETTER PÅ SLØRET: Demi Lovato snakker ut om blant annet spiseforstyrrelser og rusproblemer i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
LETTER PÅ SLØRET: Demi Lovato snakker ut om blant annet spiseforstyrrelser og rusproblemer i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske sangstjernen Demi Lovato (27) er kjent for å snakke åpent om sine problemer, og hun har ikke lagt skjul på at hun i mange år har slitt med både rusproblemer og spiseforstyrrelser.

I mars 2018 feiret hun seks år som rusfri - og sjokkerte en hel verden da hun noen måneder senere ble hastet til sykehus etter å ha fått et tilbakefall. Da hadde superstjernen tatt en overdose, og hun tilbrakte flere uker på sykehus, for deretter å bli lagt rett inn på avrusning.

Nå snakker Lovato ut om utfordringene i et intervju på «Ellen DeGeneres Show», og i intervjuet sier 27-åringen at hun følte seg kontrollert av teamet sitt da hun skulle bli frisk fra spiseforstyrrelsene.

ÅPENHJERTIG: Demi Lovato snakker ærlig om sine utfordringer knyttet til rus og spiseforstyrrelser i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: Demi Lovato snakker ærlig om sine utfordringer knyttet til rus og spiseforstyrrelser i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Teamet rundt henne skal ha blitt bedt om å gjemme unna sukkerholdige matvarer hvor enn Lovato befant seg - enten det var backstage eller i omkledningsrommet.

- Jeg levde et liv de siste seks årene som jeg ikke følte var mitt eget. Jeg slet virkelig hardt med en spiseforstyrrelse, ja, og det var mitt hovedproblem, og så utviklet det seg til andre ting, men livet mitt - jeg hater å si det - men livet mitt var kontrollert av så mange andre mennesker rundt meg.

Åpen om overdosen

Lovato er ikke lenger tilknyttet det samme teamet, og det tok også mange år før 27-åringen fikk vite at menneskene rundt henne holdt på slik i det skjulte. Hun forteller også at hun i mange år ikke spiste kake på bursdagen sin, men en «vannmelonkake» med fettfri krem.

- Hvis jeg satt på hotellrommet om kvelden tok de telefonen ut fra hotellrommet slik at jeg ikke kunne ringe romservice, eller om det var frukt der, fordi det er ekstra sukker. Vi snakker ikke om brownies, kjeks og godteri og slike ting. Det var frukt, sier artisten åpenhjertig i intervjuet med Ellen DeGeneres.

27-åringen forteller også åpent om overdosen i 2018, og sier at spiseforstyrrelsen var blant faktorene som førte til tilbakefallet. Hun opplevde at hun ikke fikk hjelp fra omgivelsene mens spiseforstyrrelsene stadig ble verre - og at det dermed var kort vei til rusen.

Lovato har en rekke ganger tidligere snakket åpent om sine rusproblemer. I november i fjor snakket stjernen ut om hvordan hun hadde kjempet seg tilbake til livet.

- Vi hører hele tiden begrepet «å ha et positivt kroppsbilde». For å være ærlig, så føler jeg meg ikke alltid positiv til kroppen min. Noen ganger liker jeg ikke det jeg ser, men jeg sitter ikke og dveler ved det. Jeg lyver heller ikke til meg selv, sa hun ifølge US Weekly.

Disney-stjernen utviklet spiseforstyrrelsen allerede da hun var barn.

- Takknemlig for AA

Lovato har tidligere snakket åpent om sin avhengighet til narkotiske midler, og at hun smuglet med seg kokain hvor enn hun skulle. Hun har også adressert rusproblemene sine i sosiale medier gjentatte ganger, blant annet i fjor, ifølge People.

- I dag ville jeg ha vært rusfri i sju år. Jeg angrer ikke på tilbakefallet, for det var nødvendig for meg å begå disse feilene, men jeg må aldri glemme at det er det de er: feil.

Videre skrev stjernen at hun er takknemlig overfor selvhjelpsgruppene «Anonyme Alkoholikere» og «Anonyme Narkomane».

LES OGSÅ: Humoristisk stunt etter tå-kritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer