Mathias Scott Pascual:

- Jeg ble kidnappet

I en øde landsby i Texas ble TV-profilen holdt isolert fra omverdenen.

MARERITT: Som utvekslingsstudent i USA fikk «Farmen»-deltakeren Mathias Scott Pascual en svært uhyggelig opplevelse. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MARERITT: Som utvekslingsstudent i USA fikk «Farmen»-deltakeren Mathias Scott Pascual en svært uhyggelig opplevelse. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Som deltaker i TV 2s «Farmen» har Mathias Scott Pascual (27) utmerket seg med sin sprudlende væremåte og sitt smittende humør. Den sjarmerende 27-åringen fra Bærum ble tidlig en gledesspreder, samt en god og støttende venn for flere av de andre deltakerne.

Mathias har selv fått kjenne på hvor viktig det kan være å ha gode støttespillere rundt seg. Spesielt én mørk hendelse i tenårene satte dype emosjonelle spor, og gjorde at han satte ekstra pris på varmen og omsorgen fra familie og venner.

Fikk anfall på gården

16 år gammel var Pascual nysgjerrig og eventyrlysten, og reiste til farens hjemland, USA, som utvekslingselev. Det som skulle være en givende reise til en annen kultur, endte som et psykisk mareritt for den blide unggutten.

I Texas havnet han først på en gård med mange hunder og katter, hester og kyr. På denne tiden slet Mathias med voldsomme astmaanfall, og situasjonen på gården ble etter hvert uutholdelig.

TV-PROFIL: Mathias har den siste tida gjort seg godt bemerket i «Farmen». Her sammen med Berit Ivy Junge og Marte Flobergseter. Foto: TV 2
TV-PROFIL: Mathias har den siste tida gjort seg godt bemerket i «Farmen». Her sammen med Berit Ivy Junge og Marte Flobergseter. Foto: TV 2 Vis mer

I stedet for at Pascual ble sendt til en annen vertsfamilie, ble han innlosjert hos representanten fra det amerikanske utvekslingsfirmaet, hennes ektemann, deres sønn og hans kone og barn.

Brått ble tilværelsen snudd på hodet. Mens han ventet på å få en ny vertsfamilie, fikk han ikke gå på skole. Han ante ikke hvor han var, og fikk ikke ha kontakt med familie eller venner.

- Jeg var kidnappet. Det føltes i alle fall slik. De holdt meg bare der. Jeg fikk ikke gå noen steder. Jeg var totalt isolert, og visste ikke når de andre kom hjem, eller hvordan jeg skulle få tak i noen, minnes Pascual.

SKADER SEG: Det går nesten fryktelig galt når Terje Leer tyr til nye midler for å vekke folket på gården. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Plassert foran TV-skjermen

USA-reisen var en av de første han gjorde på egen hånd uten familien. Bærumsgutten hadde selv spart opp pengene til turen, og gledet seg til å gå på skole og få nye jevnaldrende venner. I stedet ble han holdt skjult fra omverdenen i en landsby i Texas.

- Jeg sov på sofaen i stuen og så på TV 14 timer i strekk, minnes Mathias.

Vanligvis holdt den familiekjære tenåringen nær kontakt med familien, som raskt begynte å ane uråd. Hjemme i Norge fikk ikke foreldrene kontakt med sønnen, og de ble svært bekymret.

- Jeg så på telefon-displayet til representanten min at mamma, pappa, tante og bestefar ringte for å få tak i meg. De begynte å få panikk, men alle anrop ble tydelig avvist, forteller Mathias.

Bestefaren og flere tanter bor i USA. De forsøkte desperat å spore opp Mathias.

- De gjorde alt de kunne for å finne meg, minnes han.

Ville på sykehus

Ensom og fortvilet begynte unge Mathias å se for seg ekstreme scenarioer for å få hjelp.

- Det gikk så langt at jeg vurderte å skade meg selv for å havne på sykehus, slik at jeg kunne ringe familien min. Fortsatt får jeg frysninger av å snakke om det - til tross for at det er så lenge siden ...

Etter én uke fikk han endelig lov til å snakke med faren på telefon. Alt han ville vare og reise hjem til mamma og pappa, noe som til slutt gikk i orden.

- Da var jeg så psykisk ned-brutt, at jeg bare ville hjem.

ALVORLIG: «Farmen»-deltakeren Agna Hollekve forteller om en dramatisk hendelse på gården, som gjorde at hun måtte fraktes til sykehus. Video: Rød Løper Vis mer

Det ble et emosjonelt gjensyn på flyplassen.

– Da jeg så foreldrene mine igjen ... det var så sterkt. Jeg kastet fra meg koffertene, løp mot dem og gråt. Det var så utrolig deilig å treffe dem igjen, minnes Mathias.

Vel hjemme i trygge Norge, satt den dramatiske opplevelsen fortsatt i.

- Jeg kunne bråvåkne midt på natten, og hive etter pusten. Jeg trodde jeg var tilbake i USA. Jeg var svært urolig i tiden etterpå, forteller Pascual.

Mysterium

I ettertid ryddet Pascual opp med det norske utvekslingsbyrået, og ble møtt av forståelsesfulle og dyktige medarbeidere. De dekket også ungguttens reise hjem til Norge. Hvorfor han ble holdt isolert, uten kontakt med sine nærmeste, har forblitt et mysterium for Mathias.

- Kanskje var det stolthet, eller et økonomisk motiv som lå bak ... undrer «Farmen»-profilen.

Til tross for den tøffe opplevelsen syntes han også litt synd på dem som forårsaket den.

- Selv om jeg var langt nede, følte jeg også en viss sympati med menneskene som holdt meg der. Det virket ikke som de levde en lykkelig og tilværelse, forteller Mathias.

MYE OPPMERKSOMHET: Når «Farmen»-Ingebjørg ankommer «Torpet», blir «Farmen»-veteranen Frank svært opphengt i brystene hennes. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Reiste tilbake

Heldigvis ble ikke utvekslingsdramaet slutten på den amerikanske drømmen for Mathias. Flere ganger har han returnert til USA, og han har tatt en bachelorgrad i delstaten Minnesota.

Tilbake i Norge fortsatte han på skole, og i dag er Mathias salgssjef i hotellkjeden Scandic.

Romanserykter

«Farmen» bød på helt nye utfordringer for den urbane bygutten. Han kom inn som en «underdog», og tok nye oppgaver på strak arm.

- Det er ingen tvil om at jeg hadde en svært bratt læringskurve. Jeg setter ikke lenger begrensninger for meg selv, men ser mitt eget potensial og alt jeg kan få til, forteller Mathias.

I løpet av ukene på gården skapte deltakerne gode minner og vennskap for livet, og på et tidspunkt svirret romanseryktene mellom Mathias og Leif Kristian Tindeland (28).

- Det er bare morsomt at noen tror vi er mer enn bestevenner. Vi er vel litt mer som brødre. Etter å ha bodd så mange uker sammen og så tett oppå hverandre, har vi fått et veldig nært forhold, forteller Mathias.

Både han og kameraten tar romanseryktene med knusende ro, og en god dose humor.

LES OGSÅ: Slik lurte hun fansen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer