- Jeg ble kalt tilbake på audition rett før termin

Haddy N'jie var så gravid under castingen til «Les Misérables» at regissøren fryktet hun skulle føde.

TILBAKE: Programleder, sanger og forfatter, Haddy N'jie, har fått en av hovedrollene i «Les Misérables» neste høst. Foto: NTB scanpix
TILBAKE: Programleder, sanger og forfatter, Haddy N'jie, har fått en av hovedrollene i «Les Misérables» neste høst. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Frilanslivet er litt sånn. Jeg hadde fri mens jeg var gravid, men etter hvert begynte jeg å jobbe igjen. Jeg var helt sprengt på første audition, men det gikk. Jeg ble kalt tilbake nærmere termin, men måtte melde pass. Det var for nære, sier N'jie til Dagbladet.

- Både Haddy og Mariann (Hole red.anm.) hadde termin nesten samtidig og var helt sprekkferdige på scenen. Jeg var redd for at de skulle føde under audition, men alt gikk bra, og begge to er heldigvis med, forteller regissør Per-Olav Sørensen om den nesten ett år lange castingperioden.

- Øver hver dag

N'jie kombinerer nå småbarnslivet med datteren Maria, som hun har sammen med Ap-nestleder Trond Giske, med øving til sin første store musikalrolle.

Maria har vært med på sangforberedelsene til rollen som «Fantine» både før og etter hun ble født i mars, sier N'jie.

- Jeg øver hver eneste dag, selv om det er lenge til premiere, og jeg både gleder og gruer meg. For dette prosjektet gir meg absolutt litt angst. Særlig sangene som absolutt alle har et forhold til, og er så glade i, blir utfordrende. Jeg føler jeg mangler både musikalsang- og skuespillerteknikk, så her må jeg virkelig strekke meg langt, forklarer N'jie.

Saken fortsetter under bildet.

KJENTE FJES: «Nobel»-regissør Per-Olav Sørensen er nå klar for å gå løs på arbeidet med musikalen «Les Misèrables». Her med de fem kvinnelige artistene som er med i den kjente musikalen. F. v.: Mariann Hole, Jenny Langlo, Haddy Njie, Karin Park og Marion Ravn. Foto: NTB scanpix
KJENTE FJES: «Nobel»-regissør Per-Olav Sørensen er nå klar for å gå løs på arbeidet med musikalen «Les Misèrables». Her med de fem kvinnelige artistene som er med i den kjente musikalen. F. v.: Mariann Hole, Jenny Langlo, Haddy Njie, Karin Park og Marion Ravn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Storsatsing

En av verdens mest kjente og lengstlevende musikaler, «Les Misérables», skal tolkes på norsk og settes opp på Folketeatret i Oslo høsten 2017.

Mandag ble rollelista presentert under en pressekonferanse.

Sanger, programleder og barnebokforfatter Haddy N'jie spiller en av hovedrollene, «Fantine», sammen med sanger Karin Park. Per-Olav Sørensen («Nobel», «Kampen om tungtvannet») står for regien, og har med seg Atle Halstensen som musikalsk ansvarlig.

Det er produsentfirmaet Scenekvelder som står for produksjonen.

Profilert rolleliste

I andre store roller finner vi Håvard Bakke («Javert» og biskop), Marion Ravn («Eponine») Mariann Hole og Dennis Storhøi («Herr og madame Thénardier»), André Søfteland («Jean Valjean»), Jenny Langlo («Cosette») og Hans Marius Hoff Mittet («Javert»).

«Marius» spilles av Lars Henrik Aarnes og «Enjolras» gestaltes av Andreas Hoff.

- Det er på en måte en comeback for meg også, sier regissør Per-Olav Sørensen, som de siste åra har jobbet mest med store tv-produksjoner.

- Dette er virkelig et sterkt team, og det var en tøff castingperiode, men nå gleder jeg meg, fortsetter han.

- Folk elsker denne musikalen og den kan gjøres på veldig mange forskjellige måter. Jeg har planer om at vi skal gjøre den røffere enn den vanligvis er, sier Sørensen.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

«Les Misérables» har premiére 8. september 2017 på Folketeatret.

LES OGSÅ: Hotel Cæsar forandres, men en gammel karakter gjør comeback

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer