BROREN HADDE DOWNS SYNDROM: Fabian Stangs storebror, Tommeliten, hadde Downs syndrom. Han levde bare til han var fem år gammel. På skolen ble Fabian mobbet på grunn av broren. Foto: All Over Press
BROREN HADDE DOWNS SYNDROM: Fabian Stangs storebror, Tommeliten, hadde Downs syndrom. Han levde bare til han var fem år gammel. På skolen ble Fabian mobbet på grunn av broren. Foto: All Over PressVis mer

- Jeg ble kalt «mongo» på grunn av broren min

Radioresepsjonen vitset med Downs syndrom. - En tabbe, sier Fabian Stang.

SEOGHØR.NO: Etter at gjengen i Radioresepsjonen fleipet med Downs syndrom nylig i en sending, har debatten gått sin gang i mediene.

LA SEG FLATE: Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim fleipet med Downs syndrom i radiosendingen. I ettertid ba de om unnskyldning.
LA SEG FLATE: Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim fleipet med Downs syndrom i radiosendingen. I ettertid ba de om unnskyldning. Vis mer

Nå snakker Oslo-ordfører Fabian Stang (59) ut. Han oppfordrer til bruk av humor uten mobbing. Selv hadde Stang en storebror med Downs syndrom.

Tommeliten var halvannet år eldre enn Fabian, men levde bare til han var fire år gammel. På skolen ble Fabian mobbet på grunn av broren.

- Jeg fikk bare gleden av å ha ham som bror i to år. Helmersberg gjør en flott jobb når han tar opp folks holdninger til Downs og andre funksjonshemminger. Selv ble jeg tidvis mobbet fordi jeg hadde hatt en bror med Downs. Folk spurte meg - er du mongo du også?, sier Stang til Dagbladet.

- Mennesker er ikke så snille med hverandre, så da tok de meg i stedet. Jeg ble ertet og kalt for «mongo» på grunn av broren min, utdyper han til VG.


Orføreren kaller Radioresepsjonens vitsing for en tabbe.

- Jeg hører på programmet når jeg har tid, og synes at de leverer bra. Men de tabbet seg ut her. Man må kunne lage humor som ikke er på andres bekostning.

Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen har bedt om unnskyldning for det de sa i sendingen.

LES OGSÅ: - Rart å være naken på kontoret