- Jeg ble irritert over baby-spørsmål

Kathrine Sørland stresser ikke med å utvide familien.

HASTER IKKE: For modell og TV-personlighet Kathrine Sørland er det ingen hast å utvide familien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HASTER IKKE: For modell og TV-personlighet Kathrine Sørland er det ingen hast å utvide familien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For syv år siden ble modell og TV-personlighet Kathrine Sørland (35) mamma til sønnen Leon. Hun har tidligere vært åpen om den tøffe perioden etter fødselen, og at hun ble rammet av fødselsdepresjon.

Til Her og Nå forteller Sørland at hun i årene etter at Leon ble født, ikke satte pris på spørsmålene hun ofte fikk om hun skulle gi et søsken til sønnen:

- Jeg blir stadig spurt om jeg skal ha flere barn, og særlig i starten ble jeg ganske irritert over spørsmålet. Jeg følte meg ikke klar for flere barn siden jeg nettopp hadde kommet meg på plass igjen i livet mitt etter å ha fått Leon, og jeg synes at det å få flere barn skal bunne i et egoistisk ønske om å få flere barn og ikke bare for å gi Leon et søsken. Jeg vil selvsagt følge en bror eller søster opp like godt som Leon, og da skal ting klaffe.

Saken fortsetter under bildet

LYKKELIG TRIO: Kathrine Sørland sier at hun ikke vet hva som skjer rundt neste sving, men at hun er mer enn fornøyd med familiesituasjonen slik den er nå. Her med ektemannen Andreas og sønnen Leon. Foto: Henning Jensen / Se og Hør
LYKKELIG TRIO: Kathrine Sørland sier at hun ikke vet hva som skjer rundt neste sving, men at hun er mer enn fornøyd med familiesituasjonen slik den er nå. Her med ektemannen Andreas og sønnen Leon. Foto: Henning Jensen / Se og Hør Vis mer

Ble rammet av fødselsdepresjon

Halvannet år etter at lille Leon kom til verden, sto Kathrine åpent fram i det nå nedlagte gratismagasinet Massiv, og fortalte om den tøffe tiden:

- Da jeg fikk Leon, var jeg skikkelig nedfor. Jeg følte ikke den lykken alle prater om. Jeg var redd og rett og slett deppa. Jeg trodde faktisk at livet jeg var vant til å leve, var over.

- Fødselsdepresjoner er jo et tema det er veldig tabubelagt å snakke om. Man skal nesten dø av lykke etter en fødsel. Jeg derimot, følte meg helt tom. Og det tok ganske lang tid før jeg ble lykkelig som mamma. Heldigvis har jeg en fantastisk mann som tok grep, sa hun til Massiv i 2010.

- Hvem vet hva som skjer rundt neste sving?

Overfor Her og Nå utelukker hun ikke at hun en gang i fremtiden blir gravid igjen, men tilværelsen hun har akkurat nå, med ektemannen Andreas Holck (43) og skolegutten Leon, er optimal:

- Hvem vet hva som skjer rundt neste sving, men slik ting er nå tenker jeg at vi har det veldig bra som vi har det. Leon er en vidunderlig fin gutt, som er blitt skolegutt og veldig selvstendig. Andreas og jeg har fått mye av fritiden vår tilbake, rett og slett.

Saken fortsetter under bildet

PENT PAR: Kathrine og Andreas giftet seg i 2006 - her poserer paret på rød løper under Se og Hørs store Kjendisgalla i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PENT PAR: Kathrine og Andreas giftet seg i 2006 - her poserer paret på rød løper under Se og Hørs store Kjendisgalla i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kathrine og Andreas giftet seg sommeren 2006, og til Se og Hør har hun tidligere fortalt at hun definerer vielsen som «sitt livs lykkeligste øyeblikk».

- Det er da jeg gikk opp kirkegulvet. Det var helt magisk! Mange sier da de fikk barn, men jeg ville byttet ut forløsningen med vielsen når som helst, fortalte Kathrine åpenhjertig til Se og Hør sommeren 2014.

LES OGSÅ: Kathrine Sørland ble kåret til «årets best kledde kvinne»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer