Jennifer Aniston:

- Jeg ble ikke den barnemodellen mamma ønsket seg

Åpner seg om det vanskelige forholdet til sin avdøde mor.

FAMILIEFEIDE: I ti år hadde Hollywood-stjernen et svært betent forhold til sin egen mor. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEFEIDE: I ti år hadde Hollywood-stjernen et svært betent forhold til sin egen mor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hollywood-stjernen Jennifer Aniston (49) har aldri lagt skjul på at hun hadde et anstrengt forhold til sin mor, Nancy Dow.

I mange år hadde duoen null kontakt - etter at Nancy angivelig skal ha skodd seg godt på datterens «Friends»-suksess på slutten av 90-tallet.

I 1999 ga hun nemlig ut biografien «From Mother and Daughter to Friends: A Memoir» om Jennifer, uten hennes samtykke.

Det gikk faktisk så langt at moren ikke ble invitert da Jennifer giftet seg med Brad Pitt (54) i 2000.

Opptatt av det ytre

Dow døde i mai for to år siden, og heldigvis klarte de to å reparere forholdet før hun gikk bort.

Nå åpner likevel Golden Globe-vinneren seg om hvordan hun ikke levde opp til morens drømmer.

- Hun var modell og alt handlet om fasade, hvordan hun så ut og hvordan jeg så ut. Jeg ble ikke den barnemodellen hun ønsket seg, og det var noe som virkelig gikk inn på meg, forteller hun til The Sunday Telegraph, ifølge Contactmusic.com.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

SKUFFET MOREN: Jennifer Aniston forteller at moren skulle ønske at datteren så annerledes ut som ung. Her er den søte stjernen avbildet i 1990, i forbindelse med TV-serien «Ferris Bueller». Foto: Paramount Television/ NTB scanpix
SKUFFET MOREN: Jennifer Aniston forteller at moren skulle ønske at datteren så annerledes ut som ung. Her er den søte stjernen avbildet i 1990, i forbindelse med TV-serien «Ferris Bueller». Foto: Paramount Television/ NTB scanpix Vis mer

Aniston er snart aktuell i musikalkomedien «Dumplin'» på Netflix, og her spiller hun en pensjonert skjønnhetsdronning som er mor til en overvektig jente. Rollen har flere likhetstrekk med hennes egen oppvekst.

- Denne lille jenta ønsket bare å bli elsket av en mor som var for opptatt med ting som egentlig ikke betyr noe, sier hun videre, ifølge nettstedet.

- Var alltid kritisk til meg

Det betente forholdet mellom Aniston og moren startet i tidlig alder for «Friends»-stjernen.

Nancy Dow og John Aniston, kjent fra «I gode og onde dager», giftet seg i 1965, og fire år senere kom Jennifer til verden. Hollywood-stjernen har to halvbrødre - John Melick fra morens første ekteskap med Jack Melick, og Alex John Aniston fra farens ekteskap med Sherry Rooney.

Da Jennifer var ni år gammel skilte foreldrene seg, og mens faren flyttet til Los Angeles, så ble hun boende i New York med moren.

Mor og datter kom ikke særlig godt overens, og Aniston hadde vanskelig for å relatere seg til henne.

- Hun var alltid veldig kritisk til meg. Hun var modell og utrolig vakker, helt nydelig. Det var ikke jeg. Og det har jeg aldri vært. Helt ærlig, så har jeg aldri sett på meg selv i det lyset, men det er helt i orden, har hun tidligere fortalt i et intervju med Hollywood Reporter.

Video: Splash NewsVis mer Vis mer Vis mer

- Hun hadde også veldig vanskelig for å tilgi. Hun bar nag, og det syntes jeg var veldig smålig, fortsatte hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MED FAREN: Jennifer Aniston (t.v.) har derimot hatt et mye bedre forhold til faren sin, skuespiller John Aniston (ytterst t.h.). Her er de to avbildet sammen med Jennifers daværende kjæreste, Justin Theroux, da hun fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2012. Foto: AP/ NTB scanpix
MED FAREN: Jennifer Aniston (t.v.) har derimot hatt et mye bedre forhold til faren sin, skuespiller John Aniston (ytterst t.h.). Her er de to avbildet sammen med Jennifers daværende kjæreste, Justin Theroux, da hun fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2012. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

- Hun lo av meg

I 1999 kuttet altså Jennifer kontakten med Nancy etter boken hun publiserte. Først ti år senere, i 2009, ble mor og datter gjenforent igjen.

- Ting er fint mellom oss nå. Men hun hadde et temperament som jeg ikke kan tolerere. Hvis jeg blir opprørt, så diskuterer jeg ting. Jeg vil aldri skrike eller bli hysterisk slik som henne. Jeg ble aldri lært at det var ok å skrike.

SNAKKISER: Se og Hørs reporter i Hollywood, Kjersti Flaa, gir deg de store snakkisene fra USA den siste uken før påske. Video: Kjersti Flaa, Se og Hør Vis mer Vis mer Vis mer

- En gang hevet jeg stemmen mot min mor og skrek til henne. Hun så først på meg, og så brøt hun ut i latter. Hun lo av meg fordi jeg skrek tilbake til henne. Det var som å få et slag i magen, delte hun åpent med Hollywood Reporter.

ISFRONT: Fra 2000 til 2005 var Jennifer Aniston gift med Brad Pitt. Moren ble ikke invitert i bryllupet.
ISFRONT: Fra 2000 til 2005 var Jennifer Aniston gift med Brad Pitt. Moren ble ikke invitert i bryllupet. Vis mer

I mai 2016 døde altså Nancy Dow. Hun ble 79 år gammel.

Skuespilleren bekreftet selv dødsfallet i en uttalelse til nettstedet People.

- Det er med stor sorg at min bror John og jeg annonserer bortgangen til vår mor Nancy Dow. Hun var 79 år gammel og sovnet stille inn med familie og venner rundt seg, etter lang tids sykdom. Vi ber om at vår families privatliv blir respektert mens vi sørger over tapet vårt, delte Aniston.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om barna for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer