Kjendisenes verste sommerjobb:

- Jeg ble ikke akkurat steinrik

Også de største kjendisene her til lands har hatt sommerjobber de virkelig har hatet.

VERSTE SOMMERJOBB: Vita og Wanda Marshadi, Ida Fladen, John Carew og enda flere kjendiser snakker om deres verste sommerjobber. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VERSTE SOMMERJOBB: Vita og Wanda Marshadi, Ida Fladen, John Carew og enda flere kjendiser snakker om deres verste sommerjobber. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange musikere og artister er sommeren høytid for turneer, konserter og annen jobb. Men selv om mange av Norges største artister kan leve av musikken de produserer, har det ikke alltid vært slik.

Som ungdom er det å anskaffe seg en sommerjobb noe av det som hører sommeren til. Det gjelder også for Norges kjendiser.

Se og Hør har snakket med noen av Norges mest profilerte kjendiser om hva som var nettopp deres verste sommerjobb da de var yngre.

Fikk sparken

En av kanskje verdens største artister her til lands er popsangeren Dagny Norvoll Sandvik (27), som blant annet står bak hitene «Backbeat» og «Love You Like That».

STOR SUKSESS: Dagny Norvill Sandvik har blitt nominert til Spellemannprisen hele tre ganger. Her er hun under prisutdelingen på Oslo konserthus tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
STOR SUKSESS: Dagny Norvill Sandvik har blitt nominert til Spellemannprisen hele tre ganger. Her er hun under prisutdelingen på Oslo konserthus tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om 27-åringen nå kan leve av musikken hun lager, har det ikke alltid vært sånn. På et tidspunkt hadde hun nemlig flere jobber på en gang, og opplevde i en alder av 14 år å få sparken.

Til Se og Hør kan Dagny fortelle at hun generelt bare har hatt jobber som hun har kost seg veldig med.

- Da jeg bodde i Tromsø hadde jeg veldig mange jobber på én gang. Jeg var ekstremt glad i å jobbe. Men det var en jobb jeg hadde, det var ikke en sommerjobb, men jeg måtte vaske en trappeoppgang i en blokkbygning.

Takk for i går, @holzweiler 🕶 Nå er vi på vei til @vervenfestivalen 🌸

Et innlegg delt av D A G N Y (@dagnymusic)

Ifølge Dagny var dette en jobb hun synes var grusom.

- Jeg fikk strøm i alt jeg tok i, så jeg klarte ikke gjøre jobben min. Det endte opp med at 14 år gamle Dagny fikk sparken til slutt. Så det gikk veldig dårlig, forteller hun til Se og Hør.

Pakket konvolutter

Ronny Brede Aase (31) er for mange et kjent fjes fra NRK, nærmere bestemt fra «P3morgen», der han jobber som radioprogramleder sammen med sine kolleger Silje Nordnes (33) og Markus Neby (26).

Selv om Ronny i dag elsker jobben han driver med, trekker han frem en jobb han ikke kommer til å glemme med det første.

KJÆRESTER: Ronny Brede Aase og kjæresten Tuva Fellman under NRKs presentasjon av smakebiter fra høstens TV-programmer.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KJÆRESTER: Ronny Brede Aase og kjæresten Tuva Fellman under NRKs presentasjon av smakebiter fra høstens TV-programmer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har jo nesten bare jobbet i NRK, men jeg hadde en periode der jeg jobbet som fakturapakker, forteller Ronny.

Hver dag fikk Ronny nemlig flere esker med fakturaer han måtte sortere, pakke i konvolutter, og sende ut.

- Det var ganske … det var en interessant jobb, forteller han.

Fotballtrenere

Tvillingene Vita og Wanda Mashadi (25), kjent fra blant annet «Robinsonekspedisjonen» på TV3 og deres eget program «Vita og Wanda» på NRK, har også et forhold til det å ha en sommerjobb.

BESTEVENNER: Tvillingene Vita og Wanda Mashadi har holdt sammen hele livet. Da de var mindre hadde de til og med samme sommerjobb. Her er de under Elle-festen i Oslo tildligere i år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BESTEVENNER: Tvillingene Vita og Wanda Mashadi har holdt sammen hele livet. Da de var mindre hadde de til og med samme sommerjobb. Her er de under Elle-festen i Oslo tildligere i år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Den eneste sommerjobben vi har hatt var vel å være fotballtrener på fotballskolen, men jeg synes ikke det var noe ille. Det var ganske gøy, sier Vita.

- Det var veldig gøy, men det ble veldig varmt. Alle andre lå på stranda mens vi gikk med strømpeskille og shortskille på fotballbanen. Det var kanskje det kjipeste, forteller Wanda.

Savnet stranda

Også programleder Markus Bailey (25) kjenner seg igjen i å savne badestranda på sommeren. For noen år siden jobbet han nemlig i en klesbutikk i Lillesand en hel sommer.

- Jeg hadde det egentlig ganske bra der, det eneste som var kjipt var at man måtte jobbe inne når det var fint vær, forteller Markus.

PROGRAMLEDER: Markus Bailey har ledet en rekke programmer som blant annet Idol og Barne-TV. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
PROGRAMLEDER: Markus Bailey har ledet en rekke programmer som blant annet Idol og Barne-TV. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

Telefonselger

Tomine Harket (25), datteren til Morten Harket (58), har i likhet med sin far også dyrket musikken. De siste årene har hun sunget for og med blant andre Alan Walker (20) og Unge Ferrari (28).

Da hun var mindre derimot, så hverdagen helt annerledes. En sommer jobbet Tomine blant annet som telefonselger.

- Det var helt jævlig. Jeg gråt hele tiden fordi jeg ble skjelt ut, forteller hun til Se og Hør.

🍊🧠 omg omg we just set a date for my new single

Et innlegg delt av Tomine Harket (@tomineharket)

Jobbet som badevakt

Grunde Myhrer (21) ble aller først kjent gjennom deltakelsen i «Paradise Hotel» i 2017. Kjendisstatusen har han i ettertid holdt på, blant annet med en deltakelse i «Skal vi danse» på TV 2.

Ved siden av kjendistilværelsen driver 22-åringen aktivt med svømming. En sommer jobbet han som badevakt på Frognerbadet i Oslo, noe han gjerne kunne gjort igjen.

- Jeg tror ikke man kan få noen bedre sommerjobb enn det. Jobbe ute i strålende sol og kunne bli brun samtidig. Det er bra, forteller den blide Oslo-gutten.

ELSKER Å SVØMME: Grunde Myhrer satser stort på svømming ved siden av kjendis tilværelsen. Her er han under premieren på Mads Hansens musikkvideo i Oslo. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør.
ELSKER Å SVØMME: Grunde Myhrer satser stort på svømming ved siden av kjendis tilværelsen. Her er han under premieren på Mads Hansens musikkvideo i Oslo. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør. Vis mer

Dro aldri tilbake

Selv om andre kanskje har vært heldige med sine sommerjobber opp gjennom tidene, er det ikke alle som har kunnet glede seg over det samme.

Da artist Alexandra Joner (28) var yngre fikk hun seg en jobb på Posten, der hun sorterte post fra klokken seks på morgenen.

- Hun sjefen var så streng at jeg ikke fikk høre på musikk, så jeg sto bare der. Jeg hadde lyst til å ta livet av meg, men jeg ble jo rik da, spøker 28-åringen.

HATET JOBBEN: Aleksandra Joner er glad hun ikke lenger jobber på Posten, og er taknemlig for at hun kan jobbe med det hun elsker, nemlig musikk. Foto: NTB Scanpix
HATET JOBBEN: Aleksandra Joner er glad hun ikke lenger jobber på Posten, og er taknemlig for at hun kan jobbe med det hun elsker, nemlig musikk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg gjorde det én sommer, så dro jeg aldri tilbake. Det var ikke noe for mitt kreative sinn.

Jobbet som vaskemann

Henrik Thodesen (37) har i lang tid gjort karriere av sin humoristiske sans. Helt siden han var ungdom har han holdt på med stand-up, noe som har resultert i at han gjort utallige sommerfestjobber der publikum har vært altfor fulle.

- Som egentlig ikke bryr seg om det står folk på scenen, forteller 37-åringen til Se og Hør.

KOMIKER: Henrik Thodesen ankommer på rød løper før utdelingen av NRK P3 Gull på Sentralen i Oslo.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KOMIKER: Henrik Thodesen ankommer på rød løper før utdelingen av NRK P3 Gull på Sentralen i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Det er imidlertid én sommerjobb han aldri glemmer.

- Jeg og en kamerat vasket en sommer hos Microsoft for mange år siden. Det var grusomt, forteller Henrik.

Aldri hatt en jobb

Noen av oss er imidlertid heldigere enn andre, og kan slippe unna sommerjobber. For modell Anna Skavlan (20) sin del har hun aldri hatt en sommerjobb i hele sitt liv.

- Jeg vet det høres skikkelig teit ut. Det er en liten skam fordi hele familien min er hardtarbeidende typer, mens jeg alltid har dratt på ferie, ler den sjarmerende 20-åringen.

ALDRI HATT EN SOMMERJOBB: Bortsett fra modellkarrieren som Anna Skavlan tjener godt på i dag, har hun aldri hatt en sommerjobb. Foto: NTB Scanpix
ALDRI HATT EN SOMMERJOBB: Bortsett fra modellkarrieren som Anna Skavlan tjener godt på i dag, har hun aldri hatt en sommerjobb. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Syklet med avisen

John Carew (38) derimot er godt kjent med hva en sommerjobb er. Til tross for at han stort sett har levd på sin fotballkarriere, og de siste årene som skuespiller, er også han kjent med det å ha en helt vanlig jobb.

- Jeg gikk med avisen da jeg var 14 år gammel. Det var litt døvt. Jeg måtte gå rundt å selge aviser på døra til folk, og du tjente bare penger hvis du fikk solgt aviser, forteller den tidligere fotballstjernen, som nå er aktuell i NRK-suksessen «Heimebane».

John Carew kan fortelle at han ikke klarte å tjene stort den sommeren.

SKUESPILLER: John Carew har gått fra å være en proff fotballspiller til å bli skuespillerstjerne. For tiden spiller han inn sesong to av «Heimebane» som kommer til høsten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKUESPILLER: John Carew har gått fra å være en proff fotballspiller til å bli skuespillerstjerne. For tiden spiller han inn sesong to av «Heimebane» som kommer til høsten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hvis du solgte ti aviser en morgen, etter to timer på sykkel rundt omkring på Finstadjordet, så ble du ikke akkurat steinrik av det. Men jeg fikk litt lommepenger, forteller han.

Elsket MC. Donalds-jobben

Helt siden «Bloggerne»-Anniken Jørgensen (21) var 14 år, har hun matet sine flere tusen lesere med innhold på bloggen sin. Det har derfor ikke resultert i noen sommerjobb hos den nå 21 år gamle gründeren. Men jobber har hun likevel hatt.

- Jeg jobbet et halvt år på McDonalds - og jeg elsket det, forteller Anniken.

- Jeg sto i «drive in» og fikk møte mennesker hver eneste dag. Mamma sier alltid at jeg fikk en glede av å jobbe der. Jeg elsket det rett og slett, forteller den unge bloggeren.

Grandma is home 🤷🏼‍♀️

Et innlegg delt av A N N I J O R (@annijor)

Klippet plen

Martin Bjercke (30), kjent fra blant annet DJ-gruppa CLMD, har de siste årene gjort stor suksess som musikkprodusent. Til Se og Hør kan 30-åringen fortelle at han som liten hadde veldig flaks når det kom til sommerjobber, og at han egentlig alltid har vært fornøyd med jobbene han fikk. En sommer var likevel litt kjipere enn de andre.

- Jeg klippet mye plen. Løp rundt i nabolaget med gressklippet og klippet gress for 20 kroner, forteller han.

Jobbet som selger

Ida Fladen (32) kan derimot ikke si det samme som Martin. For selv om 32-åringen for mange er kjent som programleder, har også Ida slitt seg gjennom flere somre med en jobb som ikke var like morsom.

- Jeg jobbet i vikarbyrå. Den ene jobben jeg skulle gjøre var å stå på bensinstasjoner og reklamere for en bil. Jeg måtte dele ut flygeblader, forteller Ida.

Det gikk imidlertid ikke helt som planlagt.

SINGEL: Ida Fladen ble for ett års tid siden singel. I en ny podkast «Ida med hjerte i hånden» forsøker hun å finne ut av hvordan hun kan komme seg ut av kjærlighetssorgen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SINGEL: Ida Fladen ble for ett års tid siden singel. I en ny podkast «Ida med hjerte i hånden» forsøker hun å finne ut av hvordan hun kan komme seg ut av kjærlighetssorgen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Etter dag to ble jeg tom for flygeblader, og så skulle jeg bare stå å snakke om bilen, så ja, da kjedet jeg meg ekstremt mye husker jeg, forteller hun.

- Jeg er rapper jeg

OnklP, eller Pål Tøyen (34), som han egentlig heter, har jobbet med musikk så lenge han kan huske. Når Se og Hør spør om han noensinne har hatt en sommerjobb, svarer han følgende:

- Jeg har egentlig jobbet veldig lite.

Likevel klarer han minnes tilbake til en sommer der han jobbet som snekker.

RAPPER: Pål Tøyen har vært rapper så lenge han kan huske. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
RAPPER: Pål Tøyen har vært rapper så lenge han kan huske. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg jobbet en sommer med noen danske snekkere, og det var egentlig ganske fett. Jeg hjalp til med ryddingen og sånt. Jeg var kanskje 16 år, forteller rapperen.

- Er du snekker?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg er rapper, jeg, sier han.

Ingen vonde minner

For mange er Silje Norendal (24) mest kjent som snowboardjenta som omtrent alltid klarer å hanke inn en medalje for Norge. Hele livet har den 24 år gamle jenta hengt i bakken på snowboard, men opp gjennom tiden har også hun hatt sommerjobber.

- Jeg liker jo å jobbe, og synes at alt jeg jobbet med egentlig var veldig gøy. Jeg jobbet i butikk, også jobbet jeg under sånne sommercamper med riding og diverse, forteller hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Jeg var kjempe­skeptisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer