TUNG TID: Tore Strømøy ble helt slått ut av all kritikken og forteller at det var tøft å leve med at andre folk så på ham som en skurk. Foto: Thomas Rasmus Skaug/NRK
TUNG TID: Tore Strømøy ble helt slått ut av all kritikken og forteller at det var tøft å leve med at andre folk så på ham som en skurk. Foto: Thomas Rasmus Skaug/NRKVis mer

- Jeg ble helt slått ut

Tore Strømøy følte alle var ute etter å ta han.

SEOGHØR.NO:   Tore Strømøy (53) har lenge vært en av NRKs aller største profiler og har hatt stor suksess med TV-serien «Tore på sporet». Men livet som en eksponert programleder på statskanalen har ikke alltid vært like enkelt.

- Jeg ble helt slått ut. Fullstendig. I en periode følte jeg at alle snakket stygt om meg og at alle var sinte på meg. At alle var ute etter meg. Der og da skjønte jeg at folk som bli eksponert på den måten kan gå hen og skyte seg, sier Strømøy i et intervju med Dagbladet Magasinet.

Spekulativt, sosialpornografi og uetisk er ord som har blitt brukt om serien «Tore på sporet». Det hele toppet seg i 2006, da Strømøy arrangerte et møte mellom Alexander Todnem, som den gang var 16 år gammel og adoptert fra Colombia, med hans kjødelige mor, som påsto at han var blitt adoptert bort mot hennes vilje. Mediene kastet seg over saken og programmet ble diskutert på radio og debattert på TV. Strømøy tok det hele veldig tungt.

- Det er klart jeg gjorde det. Når du hele tiden har forsøkt å gjøre det riktige og å være hederlig, også får høre at du er en skurk og en kjeltring. Nei, det var ikke hyggelig. En ting var hva kritikerene mente, noe annet og mye verre var følelsen av å ha gjort noe galt mot dem som var med i programmene. Det var tøft å leve med, sier han til Dagbladet.

Listen over tidligere NRK-ansatte som har startet for seg selv for så å selge sine tjenester tilbake til kanalen er lang. Men den tanken har ikke Strømøy vært innom.

- Jeg trives godt i NRK. Og når jeg først spiller på et lag er jeg lojal. Når det er sagt, er jeg ikke fremmed for å gjøre noe annet enn «Tore på sporet». Noe helt annet, gjerne utenfor NRK. Men hvis jeg skal gjøre det, kan jeg ikke være fast ansatt. Så kanskje en frilanstilværelse er løsningen? avslutter den populære NRK-programlederen til Dagbladet.

LES OGSÅ:  - Han er et stilikon