- Jeg ble helt rørt

Lillebjørn Nilsen ble like beveget som kameratene i «Hver gang vi møtes», da han fikk se tolkingen av sine egne låter.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den folkekjære visesangeren Lillebjørn Nilsens (61) låter daner utgangspunktet for det nyskrevne teaterstykket «Postkort fra Lillebjørn», som har urpremiere på Oslo Nye Teater 8. mars.

Torsdag så Lillebjørn for aller første gang et utdrag fra stykket, der den erfarne artisten Unni Wilhelmsen tolket hans låt «Alexander Kiellands plass».

Lillebjørn satt midt i salen under pressevisningen, og ble tydelig beveget av å høre sin egen sang i ny versjon.

- Jeg ble nesten helt rørt. Dette er første gang jeg hører noe fra forestillingen, det er det eneste jeg har hørt. Akkurat det synes jeg ble så sterkt, fordi de gjør det helt på sin egen måte, med en helt annen toneart enn jeg spiller i. Samtidig har de greid å beholde den klangen som jeg føler er i den sangen. Og de leverer teksten som en historie, sier Nilsen til Seoghør.no.

Forestillingen består utelukkende av Lillebjørns låter, som er satt sammen til en historie - helt uten replikker. En rekke artister og skuespillere, deriblant Elisabeth Carew, tolker visesangerens låter - noe som får Nilsen til å trekke paralleller til det populære TV2-programmet «Hver gang vi møtes».

- Jeg tenkte på TV-serien «Hver gang vi møtes» i dag, der forskjellige artister synger hverandres sanger og gjør dem på en annen måte. Når en ung dame som Elisabeth Carew skal synge mine sanger, så blir jo dette en tilsvarende fest. Det overgår jo TV-serien, på en måte. Her er det en masse folk som bare skal synge mine sanger, sier han til Seoghør.no.

I «Hver gang vi møtes» medvirker to av Lillebjørns tidligere band-kolleger fra Gitarkameratene, Jan Eggum og Halfdan Sivertsen. Men selv om Nilsen mener «Postkort fra Lillebjørn» overgår TV2-programmet, tror han ikke de vil reagere med misunnelse.

- Nei, de er nok for gamle til å være misunnelige, men de kommer på premieren og det gleder vi oss til, sier Lillebjørn lattermildt til Seoghør.no.

VG kunne i dag melde at en rekke artister ber om å få være med i en ny sesong av Hver gang vi møtes, men om Lillebjørn vil gå i sine gitarkameraters fotspor, er han ikke sikker på.

- Det vet jeg ikke. Jeg er vel ikke den som er flinkest til å kunne synge andres sanger, men man vet jo aldri.

Lillebjørn Nilsen har lenge vært skeptisk til at hans mange låter skal tolkes av andre artister, og har ikke vært til stede på noen av teaterprøvene. Selv om han opplever forestillingen som en stor ære, er han spent på hva han får se og høre på neste ukes premiere.

- Ja, jeg er nervøs. Men jeg føler at jeg er gammel nok og tåler alt. Disse sangene som jeg har kalt mine barn, og har passet litt på, er store nok til å gå sine egne veier. Nå kan de fly selv. Jeg vet jo at det er veldig habile mennesker som tar tak i dette, sier Lillebjørn Nilsen til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Viste babymagene på den røde løperen


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer