- Jeg ble gjort narr av på grunn av kroppen

Afroamerikaneren ble gjort narr av for utseendet sitt. Da brukte hun dans som virkelighetsflukt.

HELE GJENGEN: Her er Amy sammen med programleder Henriette Bruusgaard og resten av deltagerne i «Alt for Norge». Foto: TVNorge
HELE GJENGEN: Her er Amy sammen med programleder Henriette Bruusgaard og resten av deltagerne i «Alt for Norge». Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I sist program av TVNorges realityserie «Alt for Norge» var det afroamerikanske Amy Hesteness (24) som måtte dra hjem uten å ha møtt sine norske aner.

- Det har vært helt fantastisk å være med. Det har rett og slett endret livet mitt. Jeg har lært så mye om hvem jeg er og hvor jeg kommer fra, forteller hun til Seoghør.no
 
24-åringen kommer fra Moorhead i Minnesota, og oppveksten hennes har ikke bare vært enkel.

- Å beskrive min identitet i midtvesten er vanskelig. Det er ikke mange etniske innbyggere her, og selv om det har blitt bedre med årene kan det være vanskelig til tider. Jeg var usikker i oppveksten, og følte med annerledes enn alle andre. Jeg var heller ikke interessert i sport, noe som gjorde ting verre. Det betydde at kroppen min var formet forskjellig fra de andre rundt meg, sier Amy.

Annerledesheten skulle føre til en tid med mobbing.

- Jeg ble gjort narr av, mye på grunn av dette. Da jeg ble eldre og de andre modnet, var de i stand til å gå videre. I dag er min etniske bakgrunn noe jeg har forsøkt å omfavne, sier hun åpenhjertig.
 
Realitydeltageren forteller at plagingen fremdeles berører henne.

- Hvis jeg får frekke kommentarer om utseendet mitt, kommer alle de usikre følelsene tilbake. Men jeg har fantastiske venner og familie som minner meg på at jeg er verdifull. I Norge var jeg redd for at jeg var den eneste som så annerledes ut, men fant fort ut at det finnes mange kulturer der.
 
Gjennom heleoppveksten har Amy drevet med teater og dans.

- Jeg har danset hele livet. Jeg elsker det. Jeg har jo ikke «rett» type kropp, men jeg var like dyktig som alle andre i danseklassene. Da jeg var 16 bestemte jeg meg for å prøve magedans. Jeg ble forelsket i danseformen!


Nå er den sprudlende jenta lærer for en teknikk-klasse i magedans.

- Det var et skremmende og lykkelig øyeblikk da jeg sa ja til det. Dans har alltid vært en flukt for meg. En tid hvor jeg kan uttrykke det jeg ikke får frem med ord. En tid til meditasjon. Det betyr så mye for meg at jeg hadde gått tapt uten, mener norskamerikaneren.
 
Amy har store planer om å dra tilbake for å finne slektningene sine.

- Jeg har tenkt å ta med meg mamma og søsknene mine til Norge. De vil så gjerne se Hestnesøya hvor vi kommer fra. Det skal bli fantastisk å møte familien vår.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:    Giftet seg i all hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer