Tone Damli:

- Jeg ble fullstendig utslitt

Tone Damli og Markus Foss briljerte på rød løper.

HEIER PÅ HVERANDRE: Markus Foss og Tone Damli dukket opp på den røde løperen fredag kveld, i forbindelse med motemagasinet Elle sin fest. Tone var ikke blyg med å skryte av kjærestens norskdesignede antrekk. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
HEIER PÅ HVERANDRE: Markus Foss og Tone Damli dukket opp på den røde løperen fredag kveld, i forbindelse med motemagasinet Elle sin fest. Tone var ikke blyg med å skryte av kjærestens norskdesignede antrekk. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): 19. januar sto Tone Damli på scenen i en sal på Grand Hotel, iført glitterdrakt og lang hestehale. Hun sang sin nye singel «Pinnacle», en låt som ikke gikk helt hjem hos anmelderne da den ble utgitt.

Fredag kveld var Damli tilbake på det ærverdige hotellet i hjertet av Oslo, men ikke for å opptre. Hun og samboeren Markus Foss kom hånd i hånd ned den røde løperen, i anledning motemagasinet Elle sitt 20-årsjubileum.

Hyller samboeren

Hun hadde for anledningen på seg en kjole fra danske Ravn, mens sko og veske var fra Saint Laurent.

- I kveld har jeg kjørt dansk og fransk, sier hun og ler.

GLITTER: Tone kom i kjole fra danske Ravn fredag kveld, og stilte velvillig opp for pressekorpset som hadde møtt opp. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
GLITTER: Tone kom i kjole fra danske Ravn fredag kveld, og stilte velvillig opp for pressekorpset som hadde møtt opp. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Markus har på seg Holzweiler. Jeg har ikke hjulpet ham med antrekket, men ... Ja, man kan kanskje si at jeg har gitt mitt samtykke. Han er ganske bevisst på hva han går med selv, og han ser jo rålekker ut, forteller popartisten.

Hun og Foss, som sammen har dattera Billie (3), bor for tida sammen. Hun vil imidlertid ikke avsløre hvor det er paret har tatt veien, annet enn at de ikke bor i kjelleren til svigerfar mer.

Damli har gledet seg til Elle-festen i flere måneder. Tidligere i år, da magasinets skjebne fortsatt satt mellom to stoler, var hun redd for at hun kanskje skulle gå glipp av «årets beste event».

MOTE-MAMMA: Elle-redaktør Signy Fardal og Tone Damli er gode venner og motekolleger. Her hilser de på hverandre fredag kveld. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
MOTE-MAMMA: Elle-redaktør Signy Fardal og Tone Damli er gode venner og motekolleger. Her hilser de på hverandre fredag kveld. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg var litt redd i juni, men når Elle og United Influencers (bloggnettverk, journ anm.) slo seg sammen, ble jeg veldig glad. Det var nok jubelrop for mange av oss i bransjen da det ble kjent, sier hun.

Selv om kveldens fest handler om å se og bli sett, har ikke popartisten brukt hele sommeren bare til å glede seg. Hun har faktisk hatt det ganske hektisk den siste tida, spesielt med innspilling av TV 2-suksessen «Hver gang vi møtes». Der skal hun og et knippe andre norske artister tolke hverandres låter.

- Det har vært kjempegøy, men jeg ble fullstendig utslitt etterpå. Jeg har prøvd å komme meg bort litt nå i sommer. Jeg hadde fri i hele juli sammen med familien. Vi reise til Spania og har dratt Norge rundt. Men, etter en hel måned med fri, kjenner jeg at det er på tide å komme tilbake igjen, sier hun.

Damli kan avsløre at hun for tida jobber mye i studio, og spiller inn låter til et kommende prosjekt. Hun vil ikke kalle det for et album, og legger til at det heller ikke blir like mørkt som forrige singelen hun sang live på Grand Hotel i januar.

COMEBACK: Tone Damli gjør comeback med en opptreden under Vixen Blog Awards. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

Husbråk

Det kjente parets bosituasjon har de siste åra vært vanskelig. I 2015 kjøpte Damli og Foss «Villa Solum» i Bærum for 9,5 millioner kroner. I januar ble det imidlertid kjent at paret hadde revet bærumsvillaen, for å bygge nytt.

Ifølge Budstikka hadde ikke paret tillatelse til å rive hele villaen, noe som har bydd på store utfordringer i ettertid.

I juni så det ut til at Bærum kommune ikke ville gi artisten og samboeren noen tilgivelse, og vedtok at paret måtte betale et gebyr på 400 000 kroner for ulovlig riving.

Allerede i april mente kommunen at rivingsfirmaet, som var engasjert av kjendisparet, åpenbart visste om søknadsplikten som forelå. Til Se og Hør innrømmet Foss kort tid før nyheten om boten kom, at det har vært utfordrende å leve med byggebråket.

HUSPROSJEKT: Tone Damli snakket ut om det omdiskuterte husprosjektet i kveldens episode av Senkveld. Video: TV 2 Vis mer

- Det er kjedelig at det er blitt slik det er nå, men vi får liksom ikke gjort så mye med det. Vi må skyve det litt på avstand, i stedet for å sitte og være forbannet. Tre generasjoner.

- Hvor sliten blir du av denne prosessen?

- Det går litt opp og ned. Jeg går veldig ned i kjelleren, men må likevel trekke meg opp igjen. Selvfølgelig føler jeg meg oppgitt til tider. Jeg har ikke tatt på meg noe annet arbeid den senere tiden, men bare ventet på dette prosjektet. Det har vært stadige utsettelser.

LES OGSÅ: Derfor hadde hun ikke med seg kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer