Fredrik Skavlan:

­­- Jeg ble forelsket i en annen

Talkshowkongen er brutalt ærlig om skilsmissen.

- I EN DYP DAL: Lenge før Fredrik Skavlan møtte sin nåværende kjæreste, Maria Bonnevie, var han gift med en annen. Nå forteller han om den mørke tida rundt skilsmissen. Foto: Andreas Fadum
- I EN DYP DAL: Lenge før Fredrik Skavlan møtte sin nåværende kjæreste, Maria Bonnevie, var han gift med en annen. Nå forteller han om den mørke tida rundt skilsmissen. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Han har vært en tungvekter i norsk og svensk tv-underholdning gjennom mange år. For Fredrik Skavlan (52) har suksessen imidlertid kostet.

Før han fikk sitt eget talkshow og kunne intervjue kjendiseliten, politikere og andre offentlige profiler i beste sendetid, opplevde han en stor personlig omveltning.

I 1983 ble Skavlan samboer med norske Sophia, hvor hun seks år seinere står brud og tar hans etternavn. Samme år, i 1989, får paret sin førstefødte, hvorpå familieflokken etter hvert blir utvidet med ytterligere to barn.

Mot slutten av 90-tallet skjer det derimot noe som slår tydelige sprekker i idyllen. Samtidig som Skavlans tv-karriere er på full frammarsj, velger ekteparet å skilles.

Saken fortsetter nedenfor.

CELEBERT SELSKAP: Fredrik Skavlan har i løpet av karrieren møtt og intervjuet en rekke internasjonale stjerner. Her sammen med kjendiskokk Jamie Oliver, prinsesse Madeleine, artist Adele og Christopher O'Neill. Foto: NTB Scanpix
CELEBERT SELSKAP: Fredrik Skavlan har i løpet av karrieren møtt og intervjuet en rekke internasjonale stjerner. Her sammen med kjendiskokk Jamie Oliver, prinsesse Madeleine, artist Adele og Christopher O'Neill. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Endret meg

Det er i et brutalt ærlig intervju med svenske P1 at Skavlan åpner opp om ekteskapet som ikke ville vare.

Selv mener 52-åringen at han forandret seg da karrieren gjorde et byks. 1998 blir dermed på mange måter et kontrastfylt år. Samtidig som Skavlan blir programleder for seersuksessen «Først & sist», står han midt en skilsmisse.

- Vi var formelt sett 32 år, men det var slutt før det. Det var vår beslutning. Vi møttes unge, fikk tre barn, og jeg begynte å jobbe i tv. Jeg tror jeg endret meg, sier han i P1-intervjuet, ifølge Expressen.

Skavlan forklarer videre at han ble forelsket i en annen.

- Jeg ble forelsket i en researcher. Forstår du, «same old story». Det her var min 40-årskrise. Det var forferdelig. En skilsmisse tar tre år av livet ditt sies det, noe jeg tror er helt rett - minst.

- Fant ikke fotfeste

Noe Skavlan slet mest med i ettertid, var skyldfølelse.

- Jeg fikk så ekstremt dårlig samvittighet. Jeg var i en dyp dal hvor jeg ikke kunne gjøre noe. Jeg følte meg svak og håpløs. Feig. (...) Jeg klarte ikke å ta valget, så til slutt var det hennes beslutning, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

Vis mer Vis mer

Skavlan har tidligere tegnet et bilde av en kaotisk og rastløs tilværelse etter skilsmissen.

- Livet mitt så fetere ut enn det føltes. Jeg fant ikke fotfeste i mitt private liv, og annenhver uke var jeg alenepappa til tre små barn. Det var enten jobb eller så var det familie, fortalte han i NRK-serien «Datoen».

En «Først som sist»-sending i 2002 skulle derimot være med på å snu livet hans mot det positive.

- Overraskende

En kveld kom den norsk-svenske skuespilleren Maria Bonnevie (44) på besøk. Dette intervjuet skulle vise seg å bli skjebnesvangert for programlederen.

- Jeg ble veldig begeistret for henne, hun var veldig annerledes enn hva jeg trodde. Jeg trodde hun var litt sånn pretensiøs skuespillertype. Men jeg hadde ikke regnet med humoren hennes, den kom litt overraskende på meg, fortalte han i programmet.

Siden 2006 har de to vært kjærester, og i juli ble det kjent at paret hadde fått sitt tredje barn sammen. Dermed ble Skavlan seksbarnsfar.

- Da Maria og jeg var blitt et par, så fikk jeg et privatliv som fungerte. Hennes kontakt med mine barn var fantastisk, og livet ble veldig fint. Jeg har funnet en bedre balanse mellom jobb og liv enn jeg hadde i begynnelsen, erkjente han i «Datoen».

Se og Hør har vært i kontakt med Skavlans ekskone Sophia, som er kjent med innholdet i denne artikkelen. Hun ønsker imidlertid ikke å kommentere saken. Fredrik Skavlan ønsker ikke å gi noen kommentarer utover det som kommer fram i P1-intervjuet.

LES OGSÅ: - Føltes ikke humoristisk på det tidspunktet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer