- Jeg ble født som alkoholiker

Sturla Berg-Johansen ville kommet ut av skapet som 16-åring om det ikke hadde vært for rusavhengigheten.

VANSKELIG TID: Skuespiller, komiker og programleder Sturla Berg-Johansen slet med rus- og alkoholmisbruk i en årrekke. Nå har han vært edru i 13 år, men sier til Dagbladet Magasinet at han ikke har endret tankesett etter at han ble tørrlagt. Foto: Se og Hør Se og Hør
VANSKELIG TID: Skuespiller, komiker og programleder Sturla Berg-Johansen slet med rus- og alkoholmisbruk i en årrekke. Nå har han vært edru i 13 år, men sier til Dagbladet Magasinet at han ikke har endret tankesett etter at han ble tørrlagt. Foto: Se og Hør Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Komikeren og TV-stjernen Sturla Berg-Johansen (45), aktuell med «Smartere enn en femteklassing?» på TV 2, har lagt den tunge perioden med rus- og alkoholmisbruk bak seg.

Nylig markerte han dagen han hadde vært edru i 13 år, etter at han i år 2000 valgte livet fremfor rusen.

- Jeg trodde ikke at jeg skulle oppleve å bli 40. Men nå tror jeg, som da jeg var ung, at jeg kommer til å bli 82, sier han til Dagbladet Magasinet.

Berg-Johansen, som kom ut av skapet i 2009, understreker at han liker både menn og kvinner. Han mener han hadde stått frem med sin legning mye tidligere om det ikke hadde vært for rusavhengigheten, som han omtaler som «medfødt».
 
- Det er mange som spør om jeg ble alkoholiker fordi jeg ikke taklet at jeg var homo. Jeg tror de to tingene har med hverandre å gjøre, men omvendt. Hvis jeg ikke hadde vært alkoholiker tror jeg at jeg hadde kommet ut av skapet som 16-åring.

- Den gangen sa jeg til bestekompisen min: «Jeg vet ikke om jeg er homo eller hetero. Det er samme faen, bare jeg finner det ut». Og der ligger det mye - «bare jeg finner det ut». Jeg fikk ikke sjansen til det. En alkoholiker tar ikke oppgjør med store ting i livet, forklarer han åpenhjertig i intervjuet.

Den tidligere «Pengene på bordet»-programlederen slet med misbruk av både alkohol, kokain og ecstasy gjennom 90-tallet. Avrusning på en klinikk fikk ham edru, men 45-åringen sier han har de samme tankene og «galskapen» som han alltid har hatt.
 
- Jeg er rusavhengig. Jeg er alkoholiker. Det svaret får du om 20 år også. Noen er født med cøliaki, noen med hjerteflimmer og noen med alkoholisme. Jeg vet at det skal sykt mye til for å drikke seg til alkoholiker. Hvor ofte går du på fylla tre uker i strekk? forteller han til Dagbladet Magasinet.

Til høsten blir Sturla Berg-Johansen å se i musikalen «Annie» på Folketeatret i Oslo.

Lørdag kveld dukker han opp i en reportasje fra Afrika med Leger uten grenser, som sendes under TV 2s «Artistgalla» klokken 21.40. Før dét leder han «Smartere enn en femteklassing?» klokken 20.00.

Få full oversikt over dine favorittprogrammer i Seoghør.nos TV-guide her!

LES OGSÅ: - Det føles helt jævlig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer