«Drag Me Out»-premierefest:

- Jeg ble født kriminell

Kjendisene samlet seg da det var duket for premierefest for det helt nye programmet «Drag Me Out Norge».

PREMIEREFEST: Flere tok turen til Michaels i Oslo for å delta på premierefesten til det nye programmet «Drag Me Out Norge». Foto: Katrine Bjelke / Se og Hør.
PREMIEREFEST: Flere tok turen til Michaels i Oslo for å delta på premierefesten til det nye programmet «Drag Me Out Norge». Foto: Katrine Bjelke / Se og Hør. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag var det duket for premierefest for TV Norge og Discovery + programmet «Drag Me Out Norge», hvor tolv norske kjendiser skal få på seg sminke, fjær og skyhøye hæler.

I hvert program møter vi to kjendiser som konkurrerer om tittelen «kveldens drag-queen».

Deltakerne og andre kjendiser tok turen ned den røde løperen som var lagt utenfor Michaels på Briskeby i Oslo. Se og Hør var selvsagt til stede, og tok i den anledning en prat med et knippe av de som blir å se i programmet denne våren.

UGJENKJENNELIG: «Bloggerne»-profil Joakim Kleven har ventet i 27 år på å få oppfylt en drøm, nemlig å bli kledd opp i drag. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

- Ekstremt viktig

Kjendisstylist og TV-profil Jan Thomas (55) skal være hoveddommer i programmet. Ikke overraskende dukket han opp på premierefesten sammen med samboeren Harlem Alexander (34).

VIKTIG: Dommer i porgrammet Jan Thomas mener programmet er ekstremt viktig. Her er han sammen med kjæresten Harlem Alexander. Foto: Katrine Bjelke / Se og Hør.
VIKTIG: Dommer i porgrammet Jan Thomas mener programmet er ekstremt viktig. Her er han sammen med kjæresten Harlem Alexander. Foto: Katrine Bjelke / Se og Hør. Vis mer

- Det har vært en kjempe fin opplevelse. Av to grunner: den ene er det som er pynten på kaka, de to minuttene hvor deltakerne skal konkurrere som drag-queens. Det er en viktig del, fordi drag er en viktig del av LGBTQ+-kulturen. Det andre delen er at vi feirer 50-års jubileum i år for homofiles rettigheter.

For 50 år siden var det forbudt å være homofil, og i lovens ordlyd ble det sidestilt med å ha sex med dyr.

- For meg som er 55 år så ble jeg født kriminell. Det fine med dette programmet er at vi viser et mangfold hvor det oppstår fine samtaler, sier Jan Thomas.

Han mener programmet er viktig, og han ønsker at seerne lytter ordentlig å får med seg den største delen av programmet: historiene til de som i programmet går under tittelen drag-moms.

«DRAG»: «Drag »er en realityserie om drag queens på TV 2. Video: TV 2 Vis mer

- Alle tok det på alvor

En annen som blir å se i «Drag Me Out» er Janne Formoe (46), som har fått rollen som programleder.

- Det har vært helt utrolig morsomt, fint og rørende. Jeg er så stolt og beæret over at jeg har fått lov å lede dette fine programmet, sier Formoe på den rød løperen.

ALVOR: Programleder Janne Formoe ble rørt av å se hvordan deltakerne gikk inn i rollen som drag. Foto: Katrine Bjelke / Se og Hør
ALVOR: Programleder Janne Formoe ble rørt av å se hvordan deltakerne gikk inn i rollen som drag. Foto: Katrine Bjelke / Se og Hør Vis mer

Selv om det er et underholdningsprogram legger Formoe til at det er så mye mer enn det.

- Det handler om å få lov å være den du er og leve ut alle sidene vi har inni oss.

Gjennom de seks episodene som kommer i løpet av våren var det en ting som særlig rørte programlederen.

- Det var ingen som tulla det bort. Alle tok det på alvor. Det syns jeg var så rørende. Det er noe veldig fint med at det står menn som vi ikke har sett sånn før våge å kle seg i kvinneklær og finne sin feminine side, sier hun.

Selv skulle Formoe gjerne kledd seg som drag-king, og hun innrømmer at hun foreslo det for produksjonen, uten hell.

Ble ikke som han trodde

Petter Pilgaard (42) er en av deltakerne som vi får se i høye hæler på scenen. Han dukket opp på den rød løperen sammen med forloveden Vendela Kirsebom (55), som kan røpe at hun ga kjæresten noen catwalk-tips.

STOLT: Vendela Kiersebom er stolt over Petter Pilgaards deltakelse i programmet. Her står de sammen med en annen deltaker, Noman Mubashir. Foto: Katrine Bjelke / Se og Hør.
STOLT: Vendela Kiersebom er stolt over Petter Pilgaards deltakelse i programmet. Her står de sammen med en annen deltaker, Noman Mubashir. Foto: Katrine Bjelke / Se og Hør. Vis mer

- Vi øvde litt hjemme, ler Kirsebom og legger til at hun er stolt over at Pilgaard var med i programmet.

Pilgaard innrømmer at opplevelsen ble noe annerledes enn han hadde forutsett.

- Det var mye mer emosjonelt enn det jeg faktisk hadde trodd. Jeg tenkte at nå skal jeg komme her å kle meg ut og fjase litt på scenen, men så begynte jeg å sette meg litt inn i kulturen, sier Pilgaard.

AVSLØRER: Gisle Agledahl, kjent fra «Jævla homo» på NRK, avslørte at han flytter til New York. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

Selv om han understreker at han ikke snakker på vegne av alle som kler seg som drag, erfarte han at mange gjør det for å kunne være den de er.

- Det er så bra at vi kan belyse at folk lever forskjellig liv og at det er greit. Det er kule folk som er helt normale, glad i andre mennesker, snille og smarte, sier Pilgaard.

- Aldri kost meg så hardt

Sammen med Jan Thomas vil dragartist Marius Hagen (32), også kjent som Pamela The Pam, sitte i det faste dommerpanelet.

I tillegg får de følge av en ny kjent gjestedommer i hver av de seks programmene. En av gjestedommerne er sanger Alexandra Joner (32).

- Jeg har aldri kost meg så hardt, kommer raskt fra Joner som ankommer Michaels i et helrosa antrekk og blå parykk.

DRAG: Alexandra Joner skulle gjerne kledd seg som dragking dersom hun fikk muligheten. Foto: Katrine Bjelke / Se og Hør.
DRAG: Alexandra Joner skulle gjerne kledd seg som dragking dersom hun fikk muligheten. Foto: Katrine Bjelke / Se og Hør. Vis mer

Sangeren tror programmet vil være viktig for å nå ut til de som føler seg litt annerledes.

- Jeg føler også det er viktig for de som er ekstremt fordomsfulle og er imot.

- Jeg har aldri gjort drag

NRK-programleder Noman Mubashir (47) tenkte raskt at dette var et program han ville være med på da forespørselen plinget inn på telefonen mens han var syk med corona.

- Jeg har aldri gjort drag. Det er en fordom der ute at alle homofile har kledd seg ut som jenter. Jeg har jo for så vidt det, men det var da jeg var barn og ble kledd opp av venninner og tanter, sier Mubashir, som også har tatt turen på premierefesten.

- Jeg hadde veldig lyst å være med fordi jeg trengte en utfordring og fordi jeg ville hylle alle dragartister der ute som gjør en fantastisk jobb.

- GÅR PÅ COOP MEGA MED LOUIS VUITTON: Zetlitz og Mubashir fikk prisen her prisen for årets best kledde. Med det kommer et stort ansvar, forteller de til Se og Hør. Video: Per Ervland Vis mer

Mubashir husker at han ikke så mange homofile på TV da han var ung, men de han så var dragartister. Han tror dragartistene har hatt en viktig rolle i kampen for at alle kan være som de er og kle seg som de ønsker.

- Jeg syns det er på tide at de får sin plass og den hyllesten som de fortjener, sier 47-åringen.

LES OGSÅ: Jan Thomas og Harlem Alexander: Selger luksusboligen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer