«The Graham Norton Show»:

- Jeg ble etterlatt for å dø

Graham Norton håver inn 24 000 i minuttet. Privat har talkshowkongen lidd en mørk skjebne.

MEGASUKSESS: Med sin kjappe replikk har Graham Norton sjarmert tv-seere verden over. Her er han avbildet sammen med Michael Caine, Sally Field, Chris Pine, Rami Malek og Héloïse Letissier fra Christine and the Queens under en nylig innspilling. Foto: NTB Scanpix
MEGASUKSESS: Med sin kjappe replikk har Graham Norton sjarmert tv-seere verden over. Her er han avbildet sammen med Michael Caine, Sally Field, Chris Pine, Rami Malek og Héloïse Letissier fra Christine and the Queens under en nylig innspilling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den munnrappe og konfronterende iren Graham Norton (55) har ved hjelp av sine komiske referanser, sjarm og sarkasme bygget seg opp et millionimperium av de sjeldne.

I over ti år har han herjet som karismatisk tv-vert for «The Graham Norton Show». Glansbildet har bestått av prisdryss og millioner av tilhengere verden over. For å sette suksessen i perspektiv har avisa Irish Examiner regnet seg fram til at Norton håver inn 24 000 kroner - i minuttet - per episode.

Dét skyldes en nokså enkel, men samtidig krevende oppskrift.

I programmet tramper 55-åringen nærmest berettiget inn i privatsfæren til noen av verdens største kjendiser. På fascinerende vis svarer de med å brette ut om sitt livs mest intime, og oppsiktsvekkende erfaringer.

Selv om verdensstjernene tilsynelatende opptrer som lydige sirkushester i Nortons manesje, er komikeren selv sjelden på tilbudssida hva angår opplysninger rundt eget privatliv.

PROVOSERER: Under innspilling på Hawaii skal Jennifer Lawrence ha brukt hellige steiner til å klø seg på rumpa. Dette fortalte hun under forrige ukes sending av Graham Norton Show. Video: BBC Vis mer

- Etterlatt for å dø

Det få gjerne vet er at én hendelse kunne ha satt en stopper for alt. I 2013 fortalte en åpenhjertig Norton om hvordan han ble utsatt for et brutalt knivran i 1988, ifølge Mirror.

Det var i forbindelse med innspilling av en julesnutt for BBC at Norton plutselig var tilbake der skrekkscenarioet utspilte seg 25 år tidligere.

- Jeg hadde en bisarr opplevelse denne uka. Jeg måtte reise gjennom hele London. (...) Plutselig kommer jeg til location. Og hva er oddsen for dette? De skulle filme i et hus som jeg ble knivstukket utenfor i 1988. Jeg ble etterlatt for å dø, sa Norton i et intervju den gang, ifølge Mirror.

DRAMATISK: I 1988 ble Graham Norton brutalt overfalt og ranet. Det kunne fått fatale konsekvenser. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: I 1988 ble Graham Norton brutalt overfalt og ranet. Det kunne fått fatale konsekvenser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv skjønte han ikke alvoret umiddelbart. Først da han åpnet øynene, skjønte Norton at det kunne endt fatalt.

- Det var alvorlig. Jeg ble ranet og innså ikke at jeg var blitt knivstukket på grunn av adrenalinet som pumpet gjennom kroppen. Da jeg kikket ned, så jeg ikke noe annet enn blod.

- Mistet halvparten av blodet

55-åringen ble funnet av et eldre par, som kontaktet nødsentralen. Norton ble umiddelbart fraktet til sykehus, der han fikk livsnødvendig behandling.

- Jeg mistet litt over halvparten av blodet mitt. Det var en veldig usikker situasjon, tror jeg.

Det framkommer ikke hvorvidt gjerningspersonen ble tatt. Selv mente 55-åringen, som lå to og en halv uke på sykehus, at han burde være takknemlig for at han i det hele tatt overlevde episoden.

- Det var alvorlig på det tidspunktet, men jeg har lært meg å leve med det, uttalte Norton.

Brudd med kjærestene

Tv-verten, som er åpent homofil, hadde ingen formening om hvorvidt knivranet kunne være motivert av hans legning.

I dag er 55-åringen tilsynelatende singel. I løpet av åra har han imidlertid lagt flere forhold bak seg, hvor flere av dem har utgjort spalteplass i tabloidene.

I 2013 tok forholdet til Trevor Patterson gjennom to år slutt. Norton fant kjærligheten på nytt med Andrew Smith, men også her endte det med brudd - i 2015.

I et intervju med Independent har Norton forklart at han alltid har slitt med å slå seg til ro i et forhold.

- Jeg var aldri god på forhold før jeg gikk inn i denne bransjen. Jeg har alltid synes at det har vært vanskelig. Hvem enn jeg har gått ut med, har alltid slitt med å håndtere berømmelsen min.

- Jeg ville foretrukket å leve resten av livet alene, framfor å leve med håndklær som var brettet feil, sa han i 2015.

Sjokkerte med narkobruk

Etter at Norton og Patterson gikk hver til sitt, ble ikke situasjonen bedre da førstnevnte svarte med en offentlig skittentøyvask. Privat har Norton nemlig erkjent å ha et anstrengt forhold til alkohol. I flere intervjusettinger har 55-åringen forklart at han er «nærmest alkoholiker».

- NÆRMEST ALKOHOLIKER: Graham Norton har erkjent at han dro på møter for Anonyme Alkoholikere. Foto: NTB Scanpix
- NÆRMEST ALKOHOLIKER: Graham Norton har erkjent at han dro på møter for Anonyme Alkoholikere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter bruddet tegnet ekskjæresten Trevor Patterson et dystert bilde av Nortons alkoholinntak, ifølge Independent. Patterson hevdet i et intervju med Daily Mirror at Norton kunne drikke opp mot fire vinflasker på én kveld. Det avviste tv-verten blankt, ifølge avisa.

Misbruket har imidlertid omfattet tyngre stoffer i fortida. I 2006 forårsaket tv-verten stort rabalder da han beskrev ecstasy som «en fantastisk opplevelse», ifølge Independent.

- Jeg har prøvd mange former for narkotika. (...) Den eneste gangen jeg tok ecstasy var for flere år siden. Det var helt fantastisk, uttalte Norton i et intervju med Marie Claire samme år.

BBC gikk den gang ut og tok sin kommende stjerne i forsvar. Norton har i seinere tid innrømmet at uttalelsen ikke var den smarteste, men har ikke trukket tilbake selve faktagrunnlaget i kommentaren.

- Usikkerhet

Med alt dette tatt i betraktning, er det kanskje flere som stusser over hvorfor Norton serverer både seg selv og gjestene alkohol under innspilling. Flere reagerte blant annet sterkt da skuespiller Mark Wahlberg (47) tilsynelatende var overstadig beruset under en episode.

I et intervju med The Telegraph har Norton uttalt at han har havnet i trøbbel på grunn av drikkinga - alt fra å ende opp i en fremmed persons seng, til å knekke ribbeinet i forkant av et teaterstykke.

GA UT BOK: Graham Norton har åpnet opp om alkoholinntaket i sin selvbiografi fra 2014. Foto: NTB Scanpix
GA UT BOK: Graham Norton har åpnet opp om alkoholinntaket i sin selvbiografi fra 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I sin egen selvbiografi har 55-åringen forklart at det er en underliggende følelse av usikker som er roten til at han tidvis har vært litt hard på flaska.

- Det har hjulpet meg å passe inn. Selv nå, når jeg går inn på en bransjefest, får jeg en overveldende følelse av usikkerhet, som i tenåra. «Hvor er servitøren?». Finn ham og la småpraten begynne, skriver Norton i «The Life and Loves of a He Devil», utgitt i 2014.

SMS-HJELP: Norske Thea meldte seg frivillig da talkshow-vert Graham Norton søkte etter publikummere som trengte sjekkehjelp. Dermed fikk Thea hjelp med kjærlighetsproblemene sine av både Lena Dunham og Idris Elba. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

Tv-verten gikk ifølge The Telegraph på flere møter for Anonyme Alkoholikere sammen med sin venn, den nå avdøde skuespilleren Carrie Fisher. I motsetning til de andre som deltok, konkluderte Norton derimot med at alkoholen ikke skulle legges på hylla.

- Jeg foretrekker livet mitt med alkohol i det. De andre som deltok på møtene hadde ikke et slikt valg. De kunne ikke leve livet sitt dersom alkohol var en del av det.

Avslørte sin verste gjest

Norton har påstått at han har et forholdsvis moderat forhold til alkohol i dag, og at han under innspilling har en regel på ett glass.

- Når det gjelder mitt eget vinglass betyr et tomt glass at ting går bra, fordi da snakker jeg mindre selv. Hvis det er god stemning i sofaen så kan jeg bare sette meg tilbake med vinglasset og nyte kvelden, har han tidligere uttalt til Side2.

Og 24 sesonger inn i talkshowet er det ingen tvil om at seerne liker det de får servert.

I et intervju med Daily Telegraph har Norton tidligere røpet hvem som har vært hans favorittgjester i «The Graham Norton Show». Han fortalte også noe motvillig hvem som er på den motsatte siden av skalaen.

- Folk som Mickey Rourke, han var utmattende fordi han ønsket å røyke hele tiden, sier Norton.

- Kjedelig

Han fortalte at hver gang han snudde seg mot en annen gjest, får så å vende seg tilbake mot Rourke, så hadde han tent en ny sigarett.

- Det var så kjedelig. Jeg følte meg som en skolelærer som har ansvar for elever på tur, i stedet for å invitere gjester til et program, forklarte Norton.

Han fortalte videre at kranglete kjendiser er vanskelig å forholde seg til, men han har noen grep han tyr til.

- Når jeg skjønner at gjesten er håpløs, forsøker jeg bare å stenge ham ute og fokusere på de andre gjestene, sa han.

Norton viste også til en vanskelig ikke-navngitt gjest han hadde i 2016.

- Publikum hatet gjesten. Personen var vanskelig og brøt inn med rare ord, og blandet seg inn i samtalen med andre. Resultatet var at mye måtte redigeres vekk.

Foruten å nevne Tom Cruise som en favoritt, listet han også opp navn som Will Smith og Tom Hanks.

- De beste gjestene formidler spenning og stjernestatus, men glemmer aldri hvor de kommer fra.

LES OGSÅ: Røper den frekke bryllupsgaven fra rap-stjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer