GOD STØTTE: Wes Bentley ble sammen med  Jacqui Swedberg i 2008, og året etter ble han rusfri. Her er paret på premieren av hans siste film "Interstellar" i oktober. Foto: All Over Press
GOD STØTTE: Wes Bentley ble sammen med Jacqui Swedberg i 2008, og året etter ble han rusfri. Her er paret på premieren av hans siste film "Interstellar" i oktober. Foto: All Over PressVis mer

- Jeg ble et uhyre av heroin

«Hunger Games»-stjernen Wes Bentley mistet kontrollen over sitt eget liv.

SEOGHØR.NO: Skuespilleren Wes Bentley (36) håper at hans lange kamp fra å være heroin-avhengig til å bli nykter kan hjelpe å inspirere andre til å klare å kvitte seg med rusmisbruk.

Etter at den nybakte pappaen fikk sitt store gjennombrudd i den Oscar-vinnende filmen «American Beauty» i 1999, fikk han store problemer med å takle livet i rampelyset.

I stedet for å smi mens jernet var varmt, så endte Bentley opp med å rømme fra virkeligheten ved å ruse seg på ecstasy, kokain og heroin. Etterhvert tok rusen fullstendig over livet hans.

For fem år siden klarte Wes endelig å bli edru igjen, og samtidig fikk han fart på skuespillerkarrieren.

Han har blant annet gjort stor sukess som Seneca Crane i «The Hunger Games», som Doyle i «Interstellar» og han har også spilt mot Aksel Hennie i den norske storsatsingen «Pionér».

Saken fortsetter under bildet.

PÅ LERRETET: Wes Bentley i en scene med Donald Sutherland fra Hunger Games i 2012. Foto: All Over Press
PÅ LERRETET: Wes Bentley i en scene med Donald Sutherland fra Hunger Games i 2012. Foto: All Over Press Vis mer

Nå forteller Bentley i et intervju med Huffington Post hvordan det var å vende tilbake til Hollywood etter tiden som narkoman.

- Mange tror ikke du kan kvitte deg med heroinavhengighet – de tror det må føre til overdose eller død. Det er et stigma du ikke kan overvinne. Heroin er djevelen. Det er et uhyre, og det gjør deg til et uhyre, sier han, og legger til:

- Og det er delvis derfor jeg ville snakke om dette, for det finnes folk der ute som er avhengig av heroin, og de tror kanskje ikke at du kan kvitte deg med det, men det vil jeg vise at du kan. Jeg må fremdeles jobbe med det hver dag, men jeg vil at folk skal vite at du kan vinne over heroinen og leve et fantastisk og lykkelig liv.

I 2010 giftet Bentley seg med Jacqui Swedberg og samme året fikk de også sønnen Charles (4). I sommer ble paret foreldre for andre gang da datteren Brooklyn kom til verden.

LES OGSÅ: - Det har vært nok død i vår familie

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.