Geir Lippestad og Signe Husebye Lippestad:

- Jeg ble dypt forelsket ved første møte

Forsvarsadvokat Geir Lippestad forteller om da han falt for kona Signe.

DYP KJÆRLIGHET: Geir Lippestad og Signe Husebye Lippestad åpner seg om hvordan de møttes. Foto: Morten Eik / Se og Hør
DYP KJÆRLIGHET: Geir Lippestad og Signe Husebye Lippestad åpner seg om hvordan de møttes. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Advokat Geir Lippestad (54) er en mann med bein i nesa, og som tar på seg krevende jobboppdrag. For mange er han mest kjent som Anders Behring Breiviks forsvarer.

Men advokaten har også flere myke sider. I nytt intervju med VG Helg forteller Geir om sitt første møte med kona Signe Husebye. Et møte som skulle vise seg å endret livene til dem begge på mange måter.

Det var på en lokal fest på Nordstrand at duoen møttes for første gang. Overfor VG forteller Geir at han allerede den kvelden falt pladask for sin kone.

- Jeg ble dypt forelsket i Signe den kvelden. Vi traff hverandre på en bølgelengde som jeg synes var helt fantastisk. Jeg hadde aldri møtt et annet menneske jeg kunne prate sånn med, forteller 54-åringen og legger til:

- Vi pratet hele tiden til bords, fortsatte under dansen og så gjennom nachspielet. Jeg hadde bare lyst til å fortsette å snakke med henne da kvelden var over.

- Som et lynnedslag

Det var imidlertid ikke bare Geir som kunne kjenne den gode kjemien. Noen dager senere fikk han en melding av Signe der hun spurte hvordan det sto til.

GIFT: Geir og Signe giftet seg i oktober 2008, etter at Geir fridde på en tur til Italia. Foto: Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
GIFT: Geir og Signe giftet seg i oktober 2008, etter at Geir fridde på en tur til Italia. Foto: Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Svaret som Geir sendte tilbake skulle vise seg å forandre alt.

- Jeg vet ikke, for jeg har så dårlig konsentrasjon om dagen. Jeg vet ikke om jeg tør å si hvorfor, minnes Geir at han svarte, sånn omtrent.

Det skulle nemlig ikke mer til, enn de enkle ordene i en tekstmelding, før Signe skjønte at dette var mannen i hennes liv.

- Det var som et lynnedslag. Jeg var helt solgt og jeg visste med hele meg at der og da, var livet mitt forandret. At dette var kjærlighet av den gjennomtrengende sorten. Det sa pang, det var veldig, veldig vanskelig og helt fantastisk samtidig, sier Signe i intervjuet.

Stor familie

Paret beskriver deres første møte på den lokale festen som et møte mellom to forelskede tenåringer, selv om de selv var godt voksne og etablerte.

Signe var allerede firebarnsmor til Kristiane (26), Eirik (24), Ulrikke (22) og Josefine (20), og Geir hadde døtrene Rebekka og Mie (18) fra et tidligere forhold. Det satte imidlertid ingen stopper for det forelskede paret.

I senere tid har Geir og Signe også fått to felles døtre, Lycke (10) og Millie Madicken (6), og sammen har de oppdratt de totalt åtte barna.

Sommeren 2013 mistet Lippestad sin 17 år gamle datter, Rebekka, etter lang tids sykdom.

Tungt tid

Året etter tapet av datteren åpnet Geir seg om det vonde året til Dagbladet.

- Alle som har mistet nære og kjære kan kjenne seg igjen i at det er tøft. Det er en dyp sorg som gjør fysisk vondt, fortalte han og la til:

- Det første året har vært tungt. Men vi skal leve videre. Jeg har ansvar for de andre barna også.

Forsvarsadvokaten har også vært engasjert i flyktningdebatten. I intervjuet med Dagbladet understreket han at det å ta vare på de svakeste, er avgjørende for å skape tillit mellom medlemmene av et samfunn og myndighetene.

Geir henviste til livet med sin multihandikappede datter, og sier at Rebekkas søsken også er takknemlige over all hjelpen som ga henne et veldig godt liv.

- Min sorg over henne er lettere å bære fordi jeg vet at hun fikk så god hjelp. Hvis vi ikke hadde fått det, kunne vi fort ha blitt bitre, påpekte 54-åringen overfor Dagbladet.

Breiviks advokat

En annen tung tid for familien var da Geir Lippestad sa ja til å forsvare Anders Behring Breivik.

I et intervju med Dagbladet i 2012 fortalte Signe at de første månedene etter at mannen tok på seg det krevende jobboppdraget, var familien preget av trusler, ivrige journalister og lange dager.

- I starten greide han ikke å koble av. Det var telefoner hele tiden. Han var til stede fysisk, men ikke mentalt, sa Signe til Dagbladet.

De giftet seg i oktober 2008, etter at Geir fridde på en tur til Italia.

- Geir er min drømmemann på alle mulige måter. Han er en veldig nærværende pappa. Han vil at barna skal merke minst mulig. Han er flink til å prate med dem om det som skjer også, se de vet litt om hva som foregår, har Signe tidligere uttalt i Dagbladet.

LES OGSÅ: Norske Iselin pryder prestisjecover