- Jeg ble dritforbanna på Lance

Matthew McConaughey tok dopingen til kamerat Lance Armstrong svært personlig.

FORBANNA: Matthew McConaughey (t.v) og Lance Armstrong har vært venner i nesten 15 år. Da Armstrongs dopinginnrømmelse ble kjent, fløy kameraten i flint over å ha blitt løyet til i en årrekke. Her er de to avbildet etter en sykkeltur sammen i 2006. Foto: All Over Press
FORBANNA: Matthew McConaughey (t.v) og Lance Armstrong har vært venner i nesten 15 år. Da Armstrongs dopinginnrømmelse ble kjent, fløy kameraten i flint over å ha blitt løyet til i en årrekke. Her er de to avbildet etter en sykkeltur sammen i 2006. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Tidligere denne uken innrømmet den nå falte «Tour de France»-helten Lance Armstrong (41) sin dopingbruk overfor talkshow-dronningen Oprah Winfrey.

Da Armstrong ble fratatt samtlige syv «Tour de France»-seire, andre premier og utestengt fra sykkelsporten på livstid i fjor høst, sjokkerte han en hel idrettsverden. Men selv familie og nære venner ble overrasket, deriblant Hollywood-skuespiller Matthew McConaughey (43).

De to stjernene har kjent hverandre siden 1998 og har både feriert, trent og jobbet sammen - særlig med Armstrongs hjelpeorganisasjon for kreftrammede, Livestrong.

Og da «Magic Mike»-skuespilleren dukket opp på Sundance Film Festival lørdag, snakket han ut om hvordan han reagerte da han fikk høre kameratens doping-innrømmelse.

- Min første reaksjon var å bli dritforbanna. Jeg var sint. Så syntes jeg litt synd på ham. Først og fremst var det en del av meg som tok det litt personlig, noe jeg tror mange andre også har opplevd, sier han til MTV ifølge DailyMail.

Både Armstrong og McConaughey er fra Texas, og på tross av mange års vennskap har den tidligere sykkelstjernen altså aldri røpet ett ord overfor «Dallas Buyers Club»-skuespilleren.

- For ham var det derimot upersonlig siden han levde på en løgn. Det var en helt konsistent og harmonisk fasade han var nødt til å vise frem, fortsetter McConaughey.
 
Den sporty 43-åringen tror imidlertid at han ville vært enda mer forbanna om Armstrong hadde betrodd seg til ham i stedet for å lyve.

- Det jeg mener er, hva skulle han ellers ha gjort? Tatt meg til side og sagt «hei mann, jeg gjorde det, men ikke si det til noen». Da ville jeg i hvert fall hatt grunn til å være rasende på ham, og sagt «vil du at jeg skal gå rundt og holde på denne hemmeligheten?», ressonerer han.

LES OGSÅ: Fornøyd med terningkast 1

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer