<strong>SKREMMENDE:</strong> Melina Johnsen har blitt en favoritt for mange her til lands, kanskje spesielt på grunn av «71 grader nord»-deltakelsen. Nå forteller hun om en skremmende opplevelse som kunne ha endt fryktelig mye dårligere enn det gjorde. Foto: Morten Eik / Se og Hør
SKREMMENDE: Melina Johnsen har blitt en favoritt for mange her til lands, kanskje spesielt på grunn av «71 grader nord»-deltakelsen. Nå forteller hun om en skremmende opplevelse som kunne ha endt fryktelig mye dårligere enn det gjorde. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Melina Johnsen:

- Jeg ble dopet ned

Melina Johnsen vil nødig at det samme skal hende andre.

Publisert
Sist oppdatert

Det har gått halvannet år siden østfoldingen Melina Johnsen (23) skapte en nasjonal storm med sin deltakelse i den første sesongen av «Ex on the Beach». Siden deltakelsen er hun blitt omtalt i nærmere 500 artikler i norsk presse. Mange av dem handlet om oppførselen hennes, på bakgrunn av den famøse krangelen hun havnet i.

Johnsen har derimot smidd mens jernet har vært glovarmt. Hun har gitt ut låt, vært å se i diverse andre programmer og har fått tusenvis av følgere i sosiale medier. Nylig var hun aktuell i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», der hun gjør god figur.

Å kjempe om å komme seg fra Lindesnes til Nordkapp er noe helt annet enn å ha sex på TV, noe både nye og gamle fans åpenbart liker.

GENTLEMAN: Melina Johnsen fikk øynene opp for en av de andre deltakerne under 71 grader nord kjendis. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Ubehagelig opplevelse

- Jeg har aldri mottatt så mye kjærlighet i hele mitt liv. Jeg har ikke fått én slem eller negativ kommentar siden det begynte å gå på skjermen. I en periode fikk jeg bare hat, og det var tungt. At jeg nå blir så godt likt er veldig fint, sier Johnsen til Se og Hør.

Hun er derimot redd for at den nye fanskaren skal forsvinne igjen, nå som hun gjør comeback i «Ex on the Beach». Johnsen rundet nylig 100 000 følgere på Instagram, mange av dem nye fans som har fått øynene opp for henne nettopp på grunn av naturrealityen. Selfies med dem har også blitt en naturlig del av hverdagen - som generelt sett går fint om dagen.

Hun trives som singel, skal snart flytte til Oslo med en venninne og har nylig fått hund. Likevel er det ikke alt som har gått på skinner for realityprofilen det siste året. For noen måneder siden kunne det gått riktig så galt, da hun skal ha blitt dopet ned på byen.

<strong>- REDDET LIVET MITT:</strong> Melina Johnsen priser vennene sine, som tok vare på henne og ringte ambulanse da hun ble dopet ned. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- REDDET LIVET MITT: Melina Johnsen priser vennene sine, som tok vare på henne og ringte ambulanse da hun ble dopet ned. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Venninna mi reddet livet mitt. Jeg hadde visst bare falt sammen etter å ha tatt noen drinker. Det neste jeg husker er at jeg våknet på sykehus, forteller 23-åringen.

Det var på et utested i Oslo at episoden fant sted. Johnsen forteller at hun bare hadde drukket et par drinker den kvelden, før alt plutselig ble svart.

- Vaktene sa til vennene mine at de måtte ta hånd om meg, og at de selv måtte ringe ambulanse. Jeg har vurdert å anmelde det, men jeg har ikke kommet til det ennå. Det var skremmende der og da, og da gikk det vel i glemmeboka, sier hun.

GRENSA: Melina Johnsen har overrasket mange i årets «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», men i søndagens episode måtte hun trå på bremsen. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Passe på hverandre

Før denne kvelden hadde Johnsen aldri vært i en ambulanse før, men det skjedde altså denne gangen. Ikke at hun har noe minne av det selv.

- Da jeg våknet trodde jeg at jeg hadde blitt kidnappet. Jeg skrek høyt. Heldigvis var jeg på sykehus og var godt ivaretatt. De sa at jeg hadde fått i meg GHB. Det kunne gått skikkelig galt om jeg ikke hadde vennene mine eller ble funnet av feil folk, sier hun.

<strong>- SKREK HØYT:</strong> Johnsen forteller at det ble funnet GHB i systemet hennes da hun våknet på sykehuset. Foto: Ruben Pedersen
- SKREK HØYT: Johnsen forteller at det ble funnet GHB i systemet hennes da hun våknet på sykehuset. Foto: Ruben Pedersen Vis mer

Ifølge Norsk Helseinformatikk har GHB virkninger som kan minne om alkohol. Rusen skilles ut i løpet av noen timer. Stoffet er derimot farlig å innta. Mengden avgjør hvorvidt du blir rusa eller bevisstløs. Av den grunn omtales det, sammen med ketamin og flunitrazepam, gjerne som «voldtektsdopet». Johnsen fikk altså i seg førstnevnte den natten.

- Man skal alltid være forsiktig med hvem man tar imot drikke fra. Jeg satt på et bord i VIP-avdelingen, og regnet med at det var greit, men sånn var det ikke. Det var skikkelig ekkelt, og burde ikke skje, sier hun, og fortsetter:

- I tiden etter har jeg blitt veldig klar på at jeg ikke tar imot drikke fra andre. Det finnes mye «creeps» i verden. Vi jenter må også passe bedre på hverandre når vi er ute, mener hun.

SHOW: «71 grader nord kjendis»-aktuelle Melina Johnsen sjekker hva hennes kolleger i TV Norge har av forventninger til hennes innsats i programmet. Video: Rød Løper Vis mer

I dag går det heldigvis bra, men hun klarer ikke unngå å tenke på hva som kunne skjedd om noe gikk galt.

Hun er ikke så mye på byen som før, og trives best med familien og de nærmeste vennene. Etter «Ex on the Beach» havnet hun i kjelleren på grunn av all den negative oppmerksomheten.

- Jeg ville ikke stå opp, og jeg var lei meg. Jeg er i tillegg ikke så flink til å prate om det som plager meg, men jeg har jo innsett at det er viktig. Man må få tømt seg. Jeg var nok ganske deprimert en periode. Heldigvis hadde jeg riktige mennesker rundt meg, både da og etter neddopingen nå, sier Johnsen, som legger til at hun har fått tilbud om psykolog, noe hun også har takket ja til.

Se og Hør har vært i kontakt med Oslo politidistrikt, som sier de ikke har noen samlet oversikt over anmeldte saker hvor GHB er blitt brukt til å dope ned personer ufrivillig. Utestedet har ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

LES OGSÅ: Blir pappa igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer