Stian Blipp:

- Jeg ble deprimert

Åpner seg om tung tid.

ÅPENHJERTIG: I denne ukas «Lindmo» åpner Stian Blipp seg om egne utfordringer knyttet til mental helse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÅPENHJERTIG: I denne ukas «Lindmo» åpner Stian Blipp seg om egne utfordringer knyttet til mental helse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I denne ukens «Lindmo» som sendes på NRK, er det blant andre komiker og programleder Stian Blipp (32) som er gjest.

Med seg hadde han spillentusiastene Ida Horpestad og Andreas Hedemann. De alle var til stede i forbindelse med en livestream de hadde hatt for å samle inn penger til Mental Helse Ungdom.

I episoden legger ikke Blipp skjul på at mental helse er et tema som er viktig for ham, og forteller at han ikke har hatt «den beste barndommen». I alle år har han elsket å spille dataspill, noe som også ble en måte for han å flykte fra virkeligheten.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Et massivt panikkanfall

Det var først i sommer da Blipp var på ferie, at han forsto at det var noe som ikke stemte.

- Jeg merket at her er det mye følelser og tanker i hodet som ikke burde være der. Jeg ble deprimert. Skikkelig. Jeg visste ikke hvor det kom fra. Når jeg kom hjem fra ferie gikk jeg og trente, kom ut fra trening og gikk rett tilbake med et massivt panikkanfall, forteller han.

32-åringen innrømmer at han ikke skjønte hva som skjedde, men at det føltes som om han fikk et hjerteinfarkt.

- Selv når ambulansen kommer skal showgenet litt på. Jeg begynner å kødde litt med de som skal hente meg, men det går sånn halvveis greit. Men fra den dagen er kroppen og hodet fullstendig i ruiner. Fullstendig.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Stian Blipp for en kommentar, foreløpig uten å lykkes.

PRØVER SEG: Selv om det var verdensdagen for mental helse Prins Harry og Ed Sheeran først og fremst skulle belyse, hadde sangeren også et annet tema han ønsket å sette fokus på. Video: Instagram/sussexroyal /Rød Løper Vis mer

Dårlig i en lang periode

I likhet med mange som sliter med mental helse, tok det også lang tid før Blipp sa det til noen. I alle år hadde han nemlig sett på seg selv som en person som verken blir deprimert eller får panikkangst.

Videre forteller komikeren at han raskt tok grep og begynte å gå til psykolog en gang i uka. Det var da han skjønte at han hadde vært dårlig over en lang periode, men at han ikke hadde forstått det selv.

På spørsmål fra programleder Anne Lindmo (52) om hva som utløste dette nå, svarer Blipp at det bunner seg i barndommen, men som han ikke vil snakke så mye om.

Blipp legger ikke skjul på at kona Jamina Blipp (31) og barna betyr mye for ham. Og det var etter at sønnen Bowie (1) hadde blitt noen måneder gammel, at han forsto hva han selv hadde vært gjennom som barn.

LES OGSÅ: Dette sier han om ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer