SELVSIKKER: Margaret Berger har sluttet med å være så opptatt av å være pen - nå er det viktigste å ha det bra, sier hun til Det Nye. Her avbildet under Oslo Fashion Week i februar. Foto: SCANPIX
SELVSIKKER: Margaret Berger har sluttet med å være så opptatt av å være pen - nå er det viktigste å ha det bra, sier hun til Det Nye. Her avbildet under Oslo Fashion Week i februar. Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg ble deprimert

Den norske artisten snakker ut om den vanskelige tiden før «Idol»-suksessen.

SEHER.NO: Margaret Berger (25) gjorde seg først bemerket da hun sang seg helt til annenplassen i den andre sesongen av sangkonkurransen «Idol» for syv år siden.

Men selv om deltagelsen i «Idol» tilsynelatende gikk på skinner, var ikke veien dit særlig idyllisk. Etter å ha vokst opp på den beskjedent befolkede øya Hitra i Sør-Trøndelag, måtte Margaret som 16-åring flytte alene til Trondheim for å gå musikklinjen på videregående skole.

- Det året ble mye tøffere enn jeg var forberedt på. Det var vanskelig å skulle klare seg selv, og ha penger til mat på slutten av måneden, forteller hun i et intervju med Det Nye.

Hjemme på studenthybelen fikk Margaret kjenne på både fysisk og følelsesmessig sultfølelse, noe som ikke var helt lett å takle. Overgangen til videregående musikkopplæring var også krevende, og noe helt annet enn barnekoret som pappa Berger hadde ledet på Hitra.

- Samtidig var skolen veldig teoretisk og vanskelig, så jeg gikk fra å være en av de flinkeste i klassen, til en av de dårligste. Dette, kombinert med ting som hadde bygget seg opp over tid, gjorde at jeg rett og slett ble litt deprimert. Det var ikke så lett å se at ting ikke ble som jeg ville, innrømmer den sjarmerende blondinen overfor Det Nye.

I dag, etter å ha vært tenåringsdeppa og nesten vunnet «Idol», er Margaret mer tilfreds enn på lenge. Sammen med sin nye kjæreste, Tomas Nerbø Smågesjø, lager hun søt musikk både i studio og utenfor.

Hennes nye singel «In a Box» går sin seiersgang på radio, og til høsten kommer det virkelige comebacket - i form av hennes tredje album.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Syltynn Kate tilbake fra bryllupsreise