Diana Ross:

- Jeg ble behandlet som dritt

Superdivaen mener sikkerhetskontrollørene var ufine.

STOR STJERNE: Diana Ross, her avbildet med Nicole Kidman og Tom Ford i 2003, er en verdenskjent artist - men det skal ikke ha spilt noen rolle på en flyplass nylig. Foto: NTB scanpix
STOR STJERNE: Diana Ross, her avbildet med Nicole Kidman og Tom Ford i 2003, er en verdenskjent artist - men det skal ikke ha spilt noen rolle på en flyplass nylig. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mange artister har opp gjennom årene fått rykte på seg for å være divaer, og en av dem er legenden Diana Ross (75). Den amerikanske sangeren har stått for flere av verdens mest gjenkjennelige låter, både som en del av The Supremes og som soloartist.

Like kjent er hun for sine glitrende antrekk, store hår og tidvis turbulente privatliv. Da hun forrige helg spilte på en festival i New Orleans var det selvsagt med paljetter, chiffon og fjær på kroppen, mens hun leverte ballade på ballade fra scenen.

Reiseveien dit skal derimot ha vært alt annen enn problemfri. Det legger artisten i hvert fall ikke skjul på i et innlegg på Twitter.

- Har lyst til å gråte

«Jeg ble behandlet som en kongelig i New Orleans, men på flyplassen ble jeg behandlet som dritt», skriver Ross i en tirade, bestående av flere meldinger om opplevelsen på flyplassen.

Sangstjernen hevder nemlig at ting ikke gikk helt etter planen da hun skulle gjennom sikkerhetskontrollen. Det er Transportation Security Administration, eller TSA, som har ansvaret for sikkerhetskontrollene på amerikanske flyplasser, og de får ofte kritikk for å være for pågående.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- LYST TIL Å GRÅTE: Diana Ross lot seg provosere av behandlingen hun fikk på flyplassen. Her på scenen i New Orleans lørdag forrige uke. Foto: NTB scanpix
- LYST TIL Å GRÅTE: Diana Ross lot seg provosere av behandlingen hun fikk på flyplassen. Her på scenen i New Orleans lørdag forrige uke. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ross mener det var direkte ubehagelig å møte dem på flyplassen.

«Dette er ikke Delta Airlines sin skyld, men TSA. Jeg har lyst til å gråte», skriver divaen, i én av totalt tre meldinger om opplevelsen.

«Det handler ikke om hva som ble gjort, men hvordan. Jeg føler meg krenket. Jeg føler fortsatt hendene hennes mellom beina mine, som går fram og tilbake. Hun sa til meg at det var jobben hennes. Jeg har forskjellige følelser rundt dette. Jeg liker å se det gode i ting, men jeg føler meg ikke bra nå», skriver Ross.

Overfor CNN forteller en talsperson for TSA at de nå gjennomgår hendelsen, som følge av kritikken superstjernen har kommet med på Twitter. Overvåkningsbilder av området er blant annet blitt sett på, og talspersonen sier at det virker som at alt foregikk etter boka.

- De fulgte protokollen riktig. Vi skal derimot undersøke dette videre, heter det i uttalelsen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Flere reaksjoner

Flere stjerner har tidligere reagert på liknende behandling. I 2012 kom Nicki Minaj (36) med en liknende tirade på Twitter, etter at hun følte at hun ble berørt på upassende steder. Beyoncés lillesøster, Solange Knowles, har også kritisert TSA.

Hun følte seg urettferdig behandlet da afroen hennes ble gjennomsøkt på en flyplass i 2012.

Sikkerhetskontrollører i USA er kjent for å være strengere enn i andre land, men basert på alt de beslagslegger fra passasjerer, er det kanskje ikke så rart at de må ty til ekstreme midler.

Sommeren 2017 kunne Dagbladet melde at det ble beslaglagt 89 våpen i håndbagasjen til passasjerer i tidsperioden mellom 10. og 16. juli det året. Det dreide seg hovedsakelig om pistoler og revolvere, og brorparten av disse var ladd.

KRITIKK: Flere av USAs største kjendiser viste seg fra sin mest glitrende side under American Music Awards, men ekspertene er ikke spesielt begeistret for antrekket til Diana Ross. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Ser du kjempetabben?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer