Emilie Nereng

- Jeg ble aldri mett

Kompani Lauritzen-profilen brukte mat som trøst.

EMILIE NERENG: Den populære influenseren Emilie «Voe» Nereng gjør det skarpt i årets sesong av «Kompani Lauritzen» på TV 2. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
EMILIE NERENG: Den populære influenseren Emilie «Voe» Nereng gjør det skarpt i årets sesong av «Kompani Lauritzen» på TV 2. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Raser mot obersten Ernæringsblogger Emilie «Voe» Nereng (26) gjør det skarpt i årets sesong av TV 2-programmet «Kompani Lauritzen», og har vist at hun både er strukturert og engasjert, og også knalltøff i krevende konkurranser.

På Insta-story ba hun nylig følgerne sine om å stille henne spørsmål de lurer på om både ernæring og deltakelsen i det populære TV-programmet.

MISFORSTÅELSE: Da Dennis Siva Lie var korporal inne på «Kompani Lauritzen» skjedde det noe som førte til at produksjonen måtte beklage seg. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

Og blant spørsmålene som kom inn var om mat kan ha emosjonsregulerende effekt og hvordan maten de fikk på «Kompani Lauritzen» var ernæringsmessig.

26-åringen har i tillegg til bloggkarrieren nemlig også tatt en bachelor innen ernæring, skrevet boken «Sunt og digg» og ble kåret til «Årets mat-influencer» under Vixen Awards i 2021.

SVARTE PÅ SPØRSMÅL: Emilie Nereng delte ærlig på hvordan maten var under innspillingen. Foto: Skjermdump // Instagram @emilienutrition
SVARTE PÅ SPØRSMÅL: Emilie Nereng delte ærlig på hvordan maten var under innspillingen. Foto: Skjermdump // Instagram @emilienutrition Vis mer

Til følgerne sine snakket hun åpent ut om hvordan hun selv har brukt mat for å kontrollere emosjoner og erkjente at hun en periode under coronapandemien slet med trøstespising.

«Fra vi er små får vi ofte mat som belønning eller trøst, og det tar vi med oss videre i livet. Selv sliter jeg med trøstespising i kjipe perioder, som for eksempel under lockdown i fjor», skrev hun på Instagram, og la til:

«Jeg ble liksom aldri mett, og fikk et enormt behov for å skape den lykkefølelsen i hjernen som mat gir».

PANIKK: I en episode av «Kompani Lauritzen», mistet en av deltakerne kontrollen da de måtte dykke under vann. Video: Luna Lea/TV 2 Play. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

Måten hun klarte å stoppe trøstespisingen fra å utvikle seg på, var å øke bevisstheten rundt hvorfor hun følte på behovet for å trøstespise.

«Jeg kom meg egentlig bare ut av det ved å øke bevisstheten rundt det, og å få det bedre mentalt og å være sosial», fortalte hun.

Hastverk rundt måltidene

I et intervju med KK publisert i februar i år, fortalte hun at måltidene under innspillingen av «Kompani Lauritzen» ble høydepunktet for deltakerne, og at maten de fikk på servert i kantinen på Setnesmoen leir i Møre og Romsdal var «typisk norsk husmannskost».

- Men hovedproblemet ernæringsmessig, var den svært begrensede tiden vi fikk til å spise opp maten, sier hun til KK.

På kasernen gikk det for det meste i havregrøt eller brød med pålegg - og enkelte dager både til frokost, lunsj og middag.

KOMPANIET: Emilie Nereng med de andre kjendisdeltakerne i årets 'Kompani Lauritzen' Foto: Matti Bernitz / TV 2
KOMPANIET: Emilie Nereng med de andre kjendisdeltakerne i årets 'Kompani Lauritzen' Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

– Det er ikke bra for fordøyelsen at man har en halvtime til å spise – og det var hvis vi var heldig. Den halvtimen inkluderte også å pusse sko, hente mat, rydde og stille oss opp. I praksis fikk vi fem minutter til å hive i oss havregrøt på morgenen. Man har konstant vondt i magen! minnes hun overfor KK.

Denne saken ble først publisert på KK.no

«KOMPANI LAURITZEN»: Visse ting ble en utfordring for Tone Damli de første ukene av innspillingen. Video: Rød Løper / TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Raser mot obersten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer