BEKLAGER: Liam Neeson har kommet med en offentlig beklagelse for uttalelsene han kom med i februar. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Liam Neeson har kommet med en offentlig beklagelse for uttalelsene han kom med i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Liam Neeson:

- Jeg beklager på det dypeste

Skuespilleren beklager etter sjokkuttalelsene.

Publisert

I et særdeles oppsiktsvekkende intervju med Independent fortalte skuespiller Liam Neeson (66) i februar om en alvorlig episode fra sin egen fortid. Uten å identifisere vedkommende, forklarte den irske skuespilleren at en person nær ham ble voldtatt for mange år tilbake.

Neesons umiddelbare reaksjon etter å ha fått høre om hendelsen, var å spørre om offeret hun visste hvem gjerningmannen var. Da hun svarte at hun ikke visste, var neste spørsmål hvilken hudfarge han hadde. Svaret var at det var en mørkhudet mann, og 66-åringen reagerte med brutalitet.

- Jeg gikk opp og ned i gatene med en batong, og håpet på at noen ville tilnærme seg meg. Jeg skammer meg over å si dette, men jeg gjorde det kanskje i en uke, og håpet at en «mørkhudet jævel» skulle komme ut av puben og yppe til bråk, skjønner du? Slik at jeg på den måten kunne ... Drepe ham, uttalte skuespilleren.

PÅ HEVNTOKT: Det var i forbindelse med presselanseringa for filmen «Cold Pursuit» at Liam Neeson fortalte om den brutale reaksjonen. Her sammen med kollega Laura Dern. Foto: NTB Scanpix
PÅ HEVNTOKT: Det var i forbindelse med presselanseringa for filmen «Cold Pursuit» at Liam Neeson fortalte om den brutale reaksjonen. Her sammen med kollega Laura Dern. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Neeson understreket overfor journalisten fra Independent at han den dag i dag kjenner en «dyp skam» over sin egen «forferdelige» oppførsel, men utsagnet vekket likevel reaksjoner hos mange.

Dagen etter gikk 66-åringen ut og forsvarte seg selv, og fastslo under «Good Morning America» at han ikke er rasist, og at hendelsen fant sted «for nesten 40 år siden».

- Beklager på det dypeste

Til tross for at utsagnet ikke falt i god jord hos mange, var det også flere som forsvarte Neeson i ettertid. Blant andre uttalte Hans Petter Moland (63) og Stellan Skarsgård (67) noen dager etter at Neeson er en «ærlig, skikkelig og jordnær mann», som ikke er rasist.

Siden har Neeson holdt tyst om utsagnet, før han fredag delte en beklagelse gjennom Variety.

- I løpet av de siste ukene, har jeg reflektert over og snakket med en rekke mennesker som ble såret over min impulsive gjenfortelling om en brutal voldtekt av en kjær, kvinnelig venn for nesten 40 år siden - og mine uakseptable tanker og handlinger på den tiden som svar på hendelsen, åpner han med.

RASERI: Filmstjernen Liam Neeson forteller om oppsiktsvekkende rasistiske følelser han selv har kjent på. Vis mer

Videre sier Neeson at hans tidligere uttalelse ikke representerer den han er, og at han innser at det skadet mange mennesker i en tid der hele samfunn med uskyldige mennesker blir angrepet.

- Det jeg feilet å innse, er at dette handler ikke om å forsvare sinnet mitt for alle disse årene siden, det handler også om virkningen mine ord har i dag. Jeg gjorde galt i å gjøre som jeg gjorde. Jeg innser det at selv om kommentarene mine ikke reflekterer mine følelser eller meg, var de sårende og splittende, fortsetter han, før han avslutter med følgende beklagelse:

- Jeg beklager på det dypeste.

SKUESPILLER: Liam Neeson er spesielt kjent for sin rolle i «Taken»-filmene. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLER: Liam Neeson er spesielt kjent for sin rolle i «Taken»-filmene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Suksess og sorg

Neeson regnes som en av Hollywoods største skuespillere, og er spesielt kjent for sin rolle i «Taken»-filmene. Han har også vært involvert i en rekke andre storfilmer, deriblant «Schindlers liste», «Love Actually» og «Star Wars».

Selv om han har hatt stor suksess karrieremessig, har han i løpet av årene også vært åpen om flere episoder som har vært nær å ta knekken på ham.

Våren 2009 opplevde Neeson (66) sitt livs mareritt da han mistet kona Natasha Richardson etter en ulykke i skibakken. Hun ble 45 år.

MISTET KONA: Natasha Richardson og Liam Neeson giftet seg i 1994. Som ektepar fikk de 15 år sammen og to barn, før Richardson døde i 2009, ett år etter at dette bildet ble tatt. Foto: NTB Scanpix
MISTET KONA: Natasha Richardson og Liam Neeson giftet seg i 1994. Som ektepar fikk de 15 år sammen og to barn, før Richardson døde i 2009, ett år etter at dette bildet ble tatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2014 åpnet han opp om dagen da han måtte ta avgjørelsen om å koble kona fra maskinene som holdt henne kunstig i live.

- Hun lå i respirator ... Jeg gikk inn til henne og fortalte at jeg elsket henne. Jeg sa: «Kjære, jeg elsker deg, men du kommer ikke til å overleve dette, du har slått hodet ditt. Jeg skal ta deg med hjem til New York», sa han i et intervju med «60 Minutes», gjengitt av Daily Mail.

Paret giftet seg i 1994, og fikk sønnene Micheál (23) og Daniel (22), som var henholdsvis 16 og 14 år da moren døde.

LES OGSÅ: Oppfordres til å droppe kongelig babytradisjon

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer