I STUDIO: Petter Myhre er fotballkommentator sammen med Alexander Schau, Ståle Solbakken og sportsanker Jan-Henrik Børslid. Her fra mandagens fotballkamp mellom Manchester United og Aston Villa. Foto: TV 2
I STUDIO: Petter Myhre er fotballkommentator sammen med Alexander Schau, Ståle Solbakken og sportsanker Jan-Henrik Børslid. Her fra mandagens fotballkamp mellom Manchester United og Aston Villa. Foto: TV 2Vis mer

- Jeg beklager, og skulle aldri brukt begrepet

Twitter-storm mot TV 2 Sportens Petter Myhre etter ufin kommentar under mandagens Premier League-runde. Nå beklager han gjennom Seoghør.no.

SEOGHØR.NO: Mandag kveld sikret Manchester United seriegullet i Premier League, da nederlandske Robin Van Persie (29) banket inn tre mål mot Aston Villa på Old Trafford.

Publikum og hjemmefansen, såvel som kommentatorene i TV 2 Sporten-studio, var i ekstase da det etter 45 minutter sto 3 - 0 til hjemmelaget.

Under pausen forklarte tidligere Vålerenga-trener Petter Myhre (41), som nå jobber som fotballkommentator i TV 2, de tre Persie-målene. Nå raser flere på sosiale medier over hva de mener er ufint språk fra 41-åringen:

- Det er vakkert, og det er et United-lag som har voldtatt forsvaret til Villa her, forklarer Myhre under gjennomgangen.

Til Seoghør.no forteller Myhre at han skjønner at folk reagerer.

- Jeg har fått meg meg tilbakemeldingene på Twitter, og forstår at folk reagerer på at jeg brukte begrepet på den måten. Det var ingen bra kommentar, og det glapp ut av meg der og da. Men jeg håper folk forstår at det var ment som en assosiasjon til fotballen - at Manchester Unitet kjørte over Aston Villa.


Blant de sjokkerte TV-seerne er musikkjournalist og tidligere Lydverket-programleder Asbjørn Slettemark:

«Strålende PL-sending fra TV 2, men kan dere vær så snill å slutte å si «voldta forsvaret» om noe som skjer i en fotballkamp? #2PL @TV2», tvitret han og la til:

«@VRTorstein @tv2 Nei, den ble rundspilt. Jeg betaler ikke tusenvis av kroner i året for at noen skal bruke «voldtatt» som metafor».

Mange mener at et slik negativt begrep ikke kan brukes om fotball:

«Et United-lag som har «voldtatt» Villa-forvaret, oppsummerer TV-kommentator. En positiv betegnelse????#cmore», tvitrer tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen (59).


«TV2: Vennligst ikke benytt begrepet «voldtatt» om vakker fotball #2pl», tvitrer en annen, og får støtte av flere:

«Oi. Greit at united har vært gode. Men si at de har vært så gode at de har voldtatt villa som et kompliment er drøyt @Petter_Myhre #2pl».

«Sa Petter Myhre nettopp at United har «voldtatt» forsvaret til Aston Villa? Kan umulig være politisk korrekt ordbruk...».

Også TV 2 Sportens Davy Wathne (59) ble dratt inn i debatten, men han proklamerte raskt sin uskyld:


«@Andysports @kimkristensen @freiten @palespen84 Jeg var ikke i PL-studio i pausen. Har jeg aldri vært. Jeg bruker ikke «voldta» om fotball!», tvitret han.

Til Seoghør.no forteller Myhre at han angrer på bruken av det negative ordet.

- Jeg tenker alltid over hva jeg sier, men etter 16 - 17 timer i studio kan ting dessverre glippe ut av en. Men jeg beklager, og jeg skulle aldri brukt det begrepet.

LES OGSÅ: Tone Damli går på juice-diett