Fire sparket fra «Vanderpump Rules»:

- Jeg beklager, og forventer ikke tilgivelse

Besetningen i «Vanderpump Rules» tynnes ut.

FLERE SPARKES: Stassi Schroeder (ytterst til venstre) og Kristen Doute (tredje fra høyre) returnerer ikke til «Vanderpump Rules». Her med Scheana Marie, Tom Sandoval, Lisa Vanderpump (midten), Katie Maloney og Jax Taylor under premierefesten til serien i 2012. Foto: NTB scanpix
FLERE SPARKES: Stassi Schroeder (ytterst til venstre) og Kristen Doute (tredje fra høyre) returnerer ikke til «Vanderpump Rules». Her med Scheana Marie, Tom Sandoval, Lisa Vanderpump (midten), Katie Maloney og Jax Taylor under premierefesten til serien i 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har flere vært i hardt vær etter tidligere og nylige rasistiske utspill. Black Lives Matter-bevegelsen i kjølvannet av George Floyd-drapssaken har rettet oppmerksomheten mot strukturell rasisme, så vel som hverdagsrasisme.

Det har ført til at flere har havnet i søkelyset for tidligere og nåværende holdninger.

Mandag ble det klart at «The Flash»-skuespiller Hartley Sawyer ble sparket fra serien.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

Sendte politiet på kollega

Nå får også realityserien «Vanderpump Rules», som i Norge sendes på TV 2 og Viafree, kraftig begrenset besetningen.

- Bravo og Evolution Media bekrefter i dag at Stassi Schroeder, Kristen Doute, Max Boyens og Brett Caprioni ikke kommer til å returnere til «Vanderpump Rules», heter det i uttalelsen gitt til People.

De har ikke begrunnet avskjedigelsen, men nettstedet ser exiten i sammenheng med Black Lives Matter-bevegelsen.

Bekreftelsen kommer bare dager etter at Schroeder og Doute begge delte lange innlegg på Instagram vedrørende en hendelse med den tidligere «Vanderpump»-profilen Faith Stowers.

REAGERTE: Faith Stowers fortalte forrige uke om en ubehagelig hendelse med de to tidligere «Vanderpump Rules»-kollegene Stassi Schroeder og Kristen Doute. Foto: REX/ NTB scanpix
REAGERTE: Faith Stowers fortalte forrige uke om en ubehagelig hendelse med de to tidligere «Vanderpump Rules»-kollegene Stassi Schroeder og Kristen Doute. Foto: REX/ NTB scanpix Vis mer

Stowers fortalte nemlig forrige uke at de to ringte politiet etter at de hadde sett en afroamerikansk kvinne etterlyst for ran i en Daily Mail-artikkel.

- De ringte politiet og sa at det var meg. Dette er en sann historie. Jeg hørte det fra Stassi selv under et intervju, sa hun under en livesending på Instagram, ifølge People.

Beklaget på Instagram

Det er denne hendelsen som har fått de to profilene til å ta til Instagram.

«Mine følelser over noe som hendte mellom våre venner veide tyngre enn logikken min, og det er ingen unnskyldning for det. Jeg anerkjente ikke de seriøse konsekvensene som kunne ha oppstått på grunn av mine handlinger. Hva jeg gjorde mot Faith var galt. Jeg beklager, og forventer ikke tilgivelse», skrev Schroeder på Instagram mandag.

Også Doute har beklaget på Instagram, men hevder at hendelsen ikke var rasistisk motivert.

«Jeg er nå fullstendig bevisst på mitt privilegium som har gjort meg blind for virkeligheten av hvordan myndighetene behandler det svarte samfunnet, og hvor farlig mine handlinger kunne ha vært for henne», skriver hun.

Gamle Twitter-meldinger

For Max Boyens vedkommende dukket det tidligere i år opp en rekke Twitter-meldinger fra 2012 med rasistisk innhold. De ble i januar publisert av People, men det er altså først nå serien velger å ikke ha ham med videre. Det samme gjelder for Brett Caprioni, som den gangen beklaget i en uttalelse til nettstedet.

RASISTISKE TWITTER-MELDINGER: Max Boyens må ta konsekvensene for innleggene fra 2012. Foto: NTB scanpix
RASISTISKE TWITTER-MELDINGER: Max Boyens må ta konsekvensene for innleggene fra 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer
OGSÅ SPARKET: Brett Caprioni er ferdig i «Vanderpump Rules». Foto: Roger Kisby/ Getty Images/ AFP/ NTB scanpix
OGSÅ SPARKET: Brett Caprioni er ferdig i «Vanderpump Rules». Foto: Roger Kisby/ Getty Images/ AFP/ NTB scanpix Vis mer

Restauranteier Lisa Vanderpump, som er hovedpersonen i serien, og som er sjefen til Boyens og Caprioni, har tidligere forsvart de to mennene.

- Jeg har aldri sett en brøkdel av noe som har fått meg til å tro at de står ved den troen nå. Hvis jeg hadde det, hadde de ikke jobbet for meg, sa hun under en gjenforeningsepisode for «Vanderpump Rules», ifølge samme nettsted.

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølevannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

LES OGSÅ: Derfor skjermer hun plutselig datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer