- Jeg beklager hvis jeg fornærmet noen

Men komikeren mente det han sa...

SLANKET SEG: Ricky Gervais har den siste tiden gått ned 10 kilo. Foto: All Over Press
SLANKET SEG: Ricky Gervais har den siste tiden gått ned 10 kilo. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Den britiske komikeren Ricky Gervais (49) har mottatt mye kritikk etter han ledet den prestisjetunge «Golden Globe»-prisutdelingen søndag kveld. Komikeren kom nemlig med mange fornærmende spøker rettet mot de fremmøtte kjendisene.
 
– Dette kommer til å bli en kveld fylt av festing og mye drikking, eller som Charlie Sheen ville kalt det: Frokost, åpnet komikeren.

I et intervju med Piers Morgan (45) på CNN International svarte han på kritikken.

- Jeg beklager hvis jeg fornærmet noen, men jeg ber ikke om unnskyldning for noe av det jeg sa. De ansatte meg for å gjøre en jobb og dersom de ikke ville at jeg skulle gjøre jobben, burde de ikke ansatt meg, sier «The office»-stjernen.

Under den tre timer lange seremonien sjokkerte han publikum ved å introduserte Robert Downey Jr ved å si «Mange av dere kjenner han nok best fra rehabiliteringsklinikken og Los Angeles fengselet».

Gervais fornærmet også «Playboy»-legenden Hugh Hefner ved å kalle ham en vandrende død. Hefner skrev derimot på sin egen Twitterside at han var vant til dårlige vitser.

Da Gervais skulle introdusere sin egen sjef sa han «Jeg måtte bare hjelpe ham ut av toalettet og få på plass gebisset først». Noen av de andre fornærmende uttalelsene han kom med var:

«Nothing for Sex and the City 2? I was sure the Golden Globes special effects would go to the team that airbrushed that poster. Girls, we know how old you are. I saw one of you in an episode of Bonanza.»

«Do you want to go see Cher? No. Why not? Because it's not 1975».

- Han var forferdelig frekk og ekkel - og helt genial! sa den nye Spiderman, Andrew Garfield etter showet.

Gervais forsvant fra scenen midt under seremonien og ryktene gikk om at han ble stoppet av medlemmer av «Hollywood Foreign Press Association», som ledet arrangementet.

- Jeg gjorde ikke noe galt og jeg regnet med at publikum hadde en sans for humor. Jeg dømmer ingen og gjorde ikke narr av noen. Jeg konfronterte rett og slett den store elefanten midt i rommet, sa Gervais ærlig.

En talsmann for «HFPA» innrømmet at komikeren i noen tilfeller dro spøkene litt langt men at det var et av de beste «Golden Globe»-showene de hadde hatt.

Det er andre gang Gervais leder prisutdelingen. Undet fjorårets show sjokkerte komikeren med å si at han liker drinker like godt som personen ved siden av seg, dersom personen ved siden av ikke er Mel Gibson.

Komikeren har den siste tiden gått ned 10 kilo og er for tiden aktuell i den amerikanske utgaven
av BBCs «The Office», som begynner i USA 27. januar.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Her er årets slankevinnere!