John Cena:

- Jeg beklager dypt

Skuespilleren er i hardt vær.

BLEMME: Skuespiller John Cena er i hardt vær etter et besøk til Kina tidligere i mai. Her er han med kona Shay Shariatzadeh i 2020. Foto: Richard Shotwell / Invision / NTB
BLEMME: Skuespiller John Cena er i hardt vær etter et besøk til Kina tidligere i mai. Her er han med kona Shay Shariatzadeh i 2020. Foto: Richard Shotwell / Invision / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Fast & Furious»-stjernen og wrestleren John Cena (44) er i hardt vær om dagen. Skuespilleren startet for om lag ti år siden å lære seg kinesisk, noe han fikk god bruk for da han besøkte øyriket Taiwan i det østlige Kina nylig.

Da han tidligere denne måneden gjennomførte et intervju med en kringkaster i Taiwan, kom han i skade for å omtale staten som et land. Tirsdag så 44-åringen seg nødt til å gå ut og beklage tabben, som har fått mange kinesiske fans til å rase.

Det skriver The Guardian.

«Jeg gjorde en feil, det kan jeg si nå. Det er så viktig, jeg elsker og respekterer kinesiske mennesker. Jeg beklager for alle min feil. Beklager. Beklager. Jeg beklager dypt. Dere må forstå at jeg elsker og respekterer Kina og det kinesiske folk», sier han i en video på den kinesiske appen Weibo, ifølge avisa.

Grunnen til de sterke reaksjonene er at Kina ser på Taiwan som en integrert del av landet, og benekter enhver form for omtale av øya som en uavhengig stat.

Full kontrovers

Kontroversen bunner i denne setningen, som Cena uttalte til kringkasteren TVBS i Taiwan på kinesisk:

«Taiwan er det første landet som kan se F9», med referanse til den ferskeste «Fast & Furious»-filmen.

Cenas unnskyldningsvideo har blitt sett over 800 000 ganger, og skapt stort engasjement de siste dagene. Over 10 000 kommentarer har også blitt lagt igjen.

SMELL: Det kan være risikabelt å sitte på første rad under basketballkamper. Det fikk Chrissy Teigen og John Legend kjenne på da de møtte opp for å se kompisen Dwayne Wade spille. Vis mer

Ifølge The Guardian har den internasjonale retorikken mot Taiwan blitt hardere med årene. Både enkeltpersoner og bedrifter har vært opptatt av å definere øyas status.

Taiwan har i praksis vært selvstendig siden 1949, men ikke anerkjent som egen stat. Taiwan bruker grunnloven fra 1947, som ble skrevet for hele Kina.

Kina har godtatt at Taiwan har selvstyre, men ifølge FN krever stormakten at Taiwan skal være underlagt kinesiske myndigheter. Det ligger også en vedvarende trussel fra Kina om invasjon av Taiwan om de erklærer seg som selvstendig, ifølge FN.

LES OGSÅ: Avslører flytteplaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer