ANGST: I et større intervju med Dagbladet denne uken åpnet DeLillos vokalisten, Lars Lillo-Stenberg, opp om angst og hjerteinfarktet. Foto: NTB Scanpix
ANGST: I et større intervju med Dagbladet denne uken åpnet DeLillos vokalisten, Lars Lillo-Stenberg, opp om angst og hjerteinfarktet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Lars Lillo-Stenberg:

- Jeg begynte å skjelve og fikk hjertebank

Angstanfall førte til monsterhit for DeLillos.

(Seoghør.no): «Tøff i pysjamas» er en av de største hitene til det folkekjære bandet DeLillos, og for mange er dette blitt en evigvarende klassiker.

I et større intervju med Dagbladet denne uken åpner DeLillos-vokalist, Lars Lillo-Stenberg (55), opp hvordan monsterhiten ble til.

Trolig kommer nemlig låten som et direkte resultat av et angstanfall han opplevde på begynnelsen av 80-tallet, etter morens bortgang.

- Jeg var sliten i hjernen og var i en dvaletilstand. Det var et Déjà vu-øyeblikk. Jeg følte at jeg hadde vært der før. Øyeblikket var akkurat likt, barna som gikk over gata og smilte og de eldre damene som satt på bussen. Jeg begynte å skjelve og fikk hjertebank, forteller han til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet:

PÅ SCENEN: Her opptrer Lars Lillo-Stenberg med bandet DeLillos i Asker i forbindelse med Kronprins Haakons 40-årsdag. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
PÅ SCENEN: Her opptrer Lars Lillo-Stenberg med bandet DeLillos i Asker i forbindelse med Kronprins Haakons 40-årsdag. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

Ifølge avisen har 55-åringen røpet i et tidligere intervju at det ligger mye selvterapi i tekstene hans, selv om han imidlertid ikke er så begeistret for det selv.

- Sanger skjer bare, men jeg kan tenke meg at det å skrive kan være stimulerende. Livet er komplisert. Det er ikke rart at folk tror på en gud. Jeg vil bruke et enkelt språk for å samle tankene inn i noe jeg kan fatte og begripe. Kanskje det har en lindrende effekt for livssituasjonen, sier han.

Måtte avlyse spillejobber

I fjor sommer, rett før DeLillos skulle holde en rekke konserten rundt om i landet, ble den velkjente vokalisten lagt inn på sykehus på grunn av hjerteinfarkt.

Hele syv spillejobber ble avlyst som følge av helseproblemene, men nå ser det imidlertid ut til at helsen er på topp igjen.

Saken fortsetter under bildet:

DELILLOS: Bandet samlet i forbindelse med albumet «Peiling på seiling», utgitt i 2016. Vokalist og gitarist gitarist Lars Lundevall (t.v.), vokalist og gitarist Lars Lillo-Stenberg, vokalist og bassist Lars Fredrik Beckstrøm og trommis Øystein Paasche. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DELILLOS: Bandet samlet i forbindelse med albumet «Peiling på seiling», utgitt i 2016. Vokalist og gitarist gitarist Lars Lundevall (t.v.), vokalist og gitarist Lars Lillo-Stenberg, vokalist og bassist Lars Fredrik Beckstrøm og trommis Øystein Paasche. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

I over 30 år har bandet holdt på, og i løpet av DeLillos historie har Stenberg skrevet over 200 låter og vært med på innspillinger av 350, skriver Dagbladet.

Og nå er de aktuelle med sitt 17. album.

I det større intervjuet med avisen, hvor Stenberg åpner opp om den tøffe tiden, forteller han at det har gått fint å jobbe slik han gjorde før hjerteinfarktet.

MISFORSTÅELSE: I lørdagens episode av «Hver gang vi møtes» forteller Lars Lillo-Stenberg om da han og gitaren ble invitert med på fest for å spille, men gjestene kjente ikke igjen ham. Video: TV 2 Vis mer

- Moren min døde tidlig av hjerteinfarkt. Det er noe som ligger i genene i familien. Jeg har vært preget av sånne ting før det skjedde. Jeg har aldri vært glad i å kjenne smerter uten at jeg vet hva det er for noe.

Åpnet opp om morens død

I 2013 deltok DeLillos vokalisten i TV 2 programmet, «Hver gang vi møtes» sammen med artistene Alexander Rybak, Sigvart Dagsland, Øivind «Elg» Elgenes, Samsaya, Simone Larsen og Anneli Drecker.

- Det som overrasker mye, er at selv om man i utgangspunktet er ganske forskjellige, oppstår kommunikasjonen så fint oss imellom, og at det er gøy å være menneske, sa han den gangen til Seoghør.no.

Under deltakelsen kom artistene tett inn på hverandre. Da det var Lars Lillos hederskveld, åpnet han opp om hvordan det var å miste moren sin som 18-åring.

Og det var spesielt en av sangene som ble tolket den kvelden, som betydde ekstra mye for ham.

- Det er en sang som er veldig spesiell. En sang jeg skrev sommeren 1981. Første sommeren uten mor.

HVER GANG VI MØTES: Lars Lillo Stenberg forteller om da han sørget over morens død som 18-åring på sommerstedet Kjerringvik i Larvik. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Jarl Goli: Var i en av sitt livs største kriser under «Farmen»