Amber Valletta fikk sitt gjennombrudd som modell i tenårene, og senere begynte hun også å jobbe som skuespiller. Hun spilte blant annet mot Will Smith i den romantiske komedien "Hitch", og i dramaserien "Revenge".  Foto: UPI
Amber Valletta fikk sitt gjennombrudd som modell i tenårene, og senere begynte hun også å jobbe som skuespiller. Hun spilte blant annet mot Will Smith i den romantiske komedien "Hitch", og i dramaserien "Revenge". Foto: UPIVis mer

- Jeg begynte å ruse meg da jeg var åtte

Hollywoodstjeren gikk fra å sniffe lim og tusj til kokain, før hun skjønte alvoret.

SEOGHØR.NO: Amber Valletta (40) - kjent blant annet fra Will Smith-filmen «Hitch» - avslører i et nytt intervju at hun var bare åtte år gammel, da hun begynte å ruse seg.

- Da jeg var åtte år sniffet jeg tusjer, lim og neglelakk. Alt som kunne gi meg en form for rus. Jeg har vært rusavhengig så lenge jeg kan huske, forteller hun til MindBodyGreen.com.

Den flotte skuespilleren og modellen begynte deretter å røyke marihuana, og da hun flyttet til Europa som 18-åring fant hun kokain og alkohol.

- Jeg var i et yrke hvor narkotika og alkohol var akseptert, og flere ga det til meg. Jeg var et sosialt utilpasset barn, som ble kastet inn i en veldig sofistikert verden, sier hun, og fortsetter:

KOLLEGAER: Amber er både venninne og kollega med Hollywood-stjernen Drew Barrymore. Foto: All Over Press
KOLLEGAER: Amber er både venninne og kollega med Hollywood-stjernen Drew Barrymore. Foto: All Over Press Vis mer

- Jeg klarte ikke å håndtere mine egne følelser, så jeg måtte ta noe for klare det slik at jeg kunne komme meg på jobb og snakke med folk. Jeg var i tidlig 20-årene og hadde hele livet foran meg, men valgte å risikere vennskap, familien og jobben for avhengigheten min.

Edru i 15 år

Men Valletta skylder ikke på andre enn seg selv, og tar fullt ansvar for livet sitt.

- Jeg er ikke et offer, og jeg klandrer ikke foreldrene mine eller noen andre for det negative som skjedde med meg, sier hun.

25 år gammel søkte hun hjelp fordi hun innså at hun ikke ønsket å dø.

- Jeg ble nødt til å se skammen i øynene og innrømme at jeg ikke kunne klare det alene.

I dag har hun vært edru i 15 år, og hun valgte å dele historien sin i håp om å kunne hjelpe andre mennesker.

Valletta er gift med volleyballspilleren Chip McCaw (41), som hun har sønnen Auden (14) med. Hun jobber fortsatt som modell, og er også aktuell i TV-serien «Legends».

LES OGSÅ: Robin Williams sjekket inn på rehab igjen