DEN NESTE PRESIDENTEN: Donald Trump tok en overraskende valgseier i dag. Foto:  EPA/SHAWN THEW
DEN NESTE PRESIDENTEN: Donald Trump tok en overraskende valgseier i dag. Foto: EPA/SHAWN THEW Vis mer

Donald Trump vant USA-valget 2016:

- Jeg begynte å grine. Kanye West kunne like gjerne blitt president

Også norske kjendiser reagerer på Trumps sjokkseier.

Publisert

Onsdag morgen var det mange som våknet opp til et sjokkresultat etter at presidentvalget i USA var avgjort.

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump (70) tok innersvingen pådemokratenes Hillary Clinton (69), og en rekke amerikanske kjendiser uttrykte både sorg, sinne og vantro på sosiale medier.

Også hjemme i Norge har en rekke profilerte personer kommet med sine reaksjoner etter Trumps overraskende valgtriumf.

Kjendisene har tydd til sosiale medier for å uttrykke følelsene sine, som for manges del er preget av skuffelse eller sjokk.

- Jeg begynte å grine

Blant dem som langt ifra er fornøyd med nattas valgresultat, er artist Tomine Harket (23).

Tidlig onsdag morgen delte «Stjernekamp»-artisten et bilde av Bernie Sanders (75) på Instagram, mannen mange mener kunne slått Trump. Sanders tapte mot Clinton i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat.

«Dette var den eneste muligheten USA hadde for seier.. Og dere dreit dere ut. Jeg har ikke ord. L.A er mitt andre hjem, er usikker på om det vil fortsette sånn nå.. Hadebra» skrev Harket til Instagram-bildet.

BEGYNTE Å GRINE: Valgresultatet gikk hardt inn på Tomine Harket. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BEGYNTE Å GRINE: Valgresultatet gikk hardt inn på Tomine Harket. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Overfor Dagbladet utdyper 23-åringen hvordan hun opplever valgresultatet.

- Jeg var oppe i natt med mine «room mates» og vi fikk med oss hele valgvaken. Jeg begynte å grine og skjønte ingenting. USA er mitt andre hjemland, så det ble plutselig litt «personal».

Harket legger til at hun har vansker med å ta inn over seg at Donald Trump er USAs nye president.

- Det irriterer meg så sjukt at Bernie Sanders ikke fikk stille mot Trump, for da hadde han vunnet. Jeg er litt i sjokk, så det er litt vanskelig å sette ord på det. Det er så jævlig tullete, nesten vanskelig å ta seriøst. Da kunne Kanye West like gjerne blitt president, liksom, sier Harket til Dagbladet.

Rap-stjerna Kanye West (39) skapte overskrifter verden over da han annonserte at han stiller til valg i 2020 under MTV Video Music Awards. Hva han tenker om sitt mulige presidentkandidatur etter Trumps seier, er foreløpig ikke kjent.

Delte bilde av seg selv med Trump på Instagram

Modell og tidligere Miss Universe-deltaker Kathrine Sørland (36) valgte på sin side et litt humoristisk blikk på det overraskende valgresultatet.

På Instagram delte hun nemlig et bilde av seg selv sammen med kommende president Trump da de møttes i 2004.

Saken fortsetter nedenfor.

Jaja, jeg har i det minste møtt en president #ikkestoltavdetnå #trump #hvaskjeddeliksom #missuniverse2004 #dengangda #tidenvilvisehvordandettegår

Et bilde publisert av Kathrine Sørland - Norway 🇳🇴 (@kathrinesorland)

- Jeg er ikke like stolt i dag som jeg var da jeg traff ham den gang da. Men det er det ikke alle som forstår, det var kanskje litt tidlig på morgenen for mange. Jeg møtte ham i, herregud, 2004, i Miss Universe-finalen. Han kom rundt og hilste på oss, og var aldelses hyggelig, som jeg syntes den gang.

Bildet Sørland delte, fikk flere til å reagere.

- Jeg tenkte «herregud, leser dere ikke, eller! Dere har vel skjønt hashtag-skrivingen». Men så tenkte jeg ikke så mye mer på det, jeg var ute i ærender og på jobb noen timer, før jeg så alle meldingene en stund senere. Men jeg tenker at de sure nettrollene kan bare kose seg og ha det så godt!

LA UT BILDE MED TRUMP: Tidligere Miss Universe-deltaker Kathrine Sørland møtte Trump i 2004.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
LA UT BILDE MED TRUMP: Tidligere Miss Universe-deltaker Kathrine Sørland møtte Trump i 2004. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Den tidligere Miss Universe-deltakeren forteller at hun ble sjokkert da hun fikk med seg nyheten om at Donald Trump vant valget, og sier at hun ikke er enig i mye av det Trump har kastet fra seg i valgkampperioden.

- Det må være lov å si at vi ikke kan spå fremtiden heller, selv om vi alle fikk sjokk i dag. Trump har jo et arsenal med veldig dyktige folk rundt seg, det skal man ikke glemme. Vi bør ikke dømme for fort heller, synes jeg.

Takknemlig for at han aldri ble amerikansk statsborger

Kjendisstylist Jan Thomas har tidligere bodd i USA, og har derfor vært ekstra engasjert i valgkampen.

Da Dagbladet snakket med ham i dag, forteller Jan Thomas at han våknet i vantro, i likhet med resten av verden.

- Hva skal man si? Jeg tenker på vennene mine, min «extended family» i USA som er i et «state of shock» hele gjengen. Ingen av oss trodde at vi skulle ha denne samtalen her nå. Vi går en skummel tid i møte.

SPYDIG: Rolling Stones-legenden Mick Jagger tok til Twitter da det ble klart at Donald Trump vant presidentvalget, og han brukte en av deres låter etter seierstalen. Video: CNN/Foto: Marcel Thomas/zuma/splash News Vis mer

Kjendisstylisten sier til Dagbladet at for mange mennesker tenker «dette angår ikke meg» om at Trump er USAs nye president .

- Dette angår hele verden, når man skal ha en businessmann/reality-stjerne som den mektigste mannen i verden, sier Jan Thomas til Dagbladet.

Han kan ikke begripe at Donald Trump nå tar over makten i USA, og sier han ikke får lyst til å reise dit når man vet at over halvparten av befolkningen støtter «en sånn type» om Trump.

- Jeg er ennå i vantro, jeg kan bare ikke fatte og begripe dette. Men med et glimt i øyet, hvis man skal se noe positivt i dette, så er jo det at tydeligvis hvem som helst kan bli president.

- Jeg har aldri noensinne vært mer takknemlig for at jeg aldri ble amerikansk statsborger og at jeg er norsk og har mitt norske pass!, sier han til Dagbladet.

Bekymret Sophie Elise

Toppblogger Sophie Elise Isachsen har tidligere gjennom bloggen vist at hun er engasjert i det som skjer i vårt land, og utenfor våre landegrenser.

Etter at Trump ble valgt som USAs neste president, uttrykket hun sin bekymring på bloggen og skriver at Donald Trump er en mann som ikke kan noe om politikk og har null erfaring med politikk.

Saken fortsetter under bildet.

BEKYMRET: Sophie Elise Isachsen går hardt ut mot Donald Trump på bloggen sin. Foto: Andreas Fadum
BEKYMRET: Sophie Elise Isachsen går hardt ut mot Donald Trump på bloggen sin. Foto: Andreas Fadum Vis mer

«Ikke bare er han rasist, ikke bare mener han at løsningen på ISIS er å utslette hele landet med atomvåpen, ikke bare mener han mensen er morsomt og at kvinner skal «kjenne sin plass», men nesten verst av alt (synes jeg), han mener global oppvarming er en spøk som Kina har funnet på.», skriver hun i innlegget med tittel «Den største krisen vi mennesker står ovenfor i dag».

«Mannegruppa Ottar har blitt president»

Flere andre norske kjendiser har i dag valgt å uttrykke seg om valgresultatet gjennom sosiale medier.

Thomas «fingern» Gullestad delte et bilde av Trump på sin Instagram-profil etter at valgresultatet var klart.

Saken fortsetter nedenfor.

Mannegruppa Ottar har blitt Amerikansk president!

Et bilde publisert av Thomas Gullestad (@fingern)

«Mannegruppa Ottar har blitt Amerikansk president!», har han skrevet under bildet.

Thomas Seltzer, som har tilknytning til USA, delte ogå et bilde av Trump på Instagram sammen med teksten «- Vi overlevde Nixon. Vi overlevde Reagan. Vi overlevde Bush. Vi skal overleve dette. (Min far.)»

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

"We survived Nixon. We survived Reagan. We survived Bush. We'll survive this." (My dad.)

Et bilde publisert av Thomas Seltzer (@happytomoslo)

LES OGSÅ: Slik er USAs nye førstefamilie

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer