- Jeg begynte å gråte

Lise Fjeldstad måtte tørke tårene da den avdøde venninnen sang i sin egen begravelse.

I WENCHES ÅND: - Jeg tror Wenche, som har regissert det, ville sagt at det var en fin forestilling, sa Fjeldstad til Seher.no etter seremonien. Her leser hun dikt under bisettelsen i Oslo Domkirke mandag. Foto: Scanpix
I WENCHES ÅND: - Jeg tror Wenche, som har regissert det, ville sagt at det var en fin forestilling, sa Fjeldstad til Seher.no etter seremonien. Her leser hun dikt under bisettelsen i Oslo Domkirke mandag. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Se videointervjuer med kjendisene etter bisettelsen nederst i saken.

En rekke av Norges fremste kulturpersonligheter var tilstede da Wenche Foss ble bisatt fra Oslo Domkirke mandag

Skuespillerinnen Lise Fjeldstad (71) var en av den avdøde stjernens gode venner, og til Seher.no fortalte hun etter bisettelsen at hun opplevde det som en verdig seremoni.

- Jeg opplevde den i Wenches ånd. Den var utrolig vakker, den var ren, den var velregissert. Og den spente fra glede og humor til dypt alvor og savn. Det var hele spekteret. Og jeg tror Wenche, som har regissert det, ville sagt at det var en fin forestilling, sa Fjeldstad til Seher.no etter seremonien mandag.

Hun leste «Våre små søsken» av Inger Hagerup i kirken og fikk dermed tatt ordentlig farvel med skuespillerdivaen.

71-åringen fortalte at hun måtte tørke tårer da Wenche Foss selv sang Bjørnstjerne Bjørnsons tekst «Ingerid Sletten av Sillejord» i et arkivopptak fra NRK, akkompagnert av Robert Levin.
 
- Ja, da begynte jeg å gråte. Jeg hadde aldri hørt det før. Jeg visste at Wenche sang storartet, men at hun sang så vakkert ante jeg ikke. Jeg satt ved siden av Arve Tellefsen og vi var imponert og vi var rørt. Det var kanskje det aller vakreste. Dét og Stålseths tale, den var storartet.

Barnebarnet Fabian Emil Stang talte også i bisettelsen, og kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby syntes at det var spesielt rørende.

- Det mest rørende var Fabian Emils tale til bestemoren, sa han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her må dronningen tørke tårene 
[obj:media:9548]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer