Katy Perry:

- Jeg ba om at det homofile i meg skulle forsvinne

Katy Perry slet med å kombinere oppveksten i et strengt religiøst pastorhjem med sin seksuelle legning.

TAR ET OPPGJØR MED FORTIDA: Katy Perry (32) forteller om sin religiøse oppvekst, og hvordan det har påvirket hennes livssyn. Foto: NTB Scanpix
TAR ET OPPGJØR MED FORTIDA: Katy Perry (32) forteller om sin religiøse oppvekst, og hvordan det har påvirket hennes livssyn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Katy Perry (32) er sjelden redd for å sjokkere eller provosere, verken når det gjelder sangtekster, meninger eller klesstil.

At den eksentriske sangeren har røtter i et svært religiøst pastorhjem, kan muligens være vanskelig å se for seg. Perry har tidligere fortalt at hun ble oppdratt etter meget strenge rammer, som blant annet innebar bibelen som eneste tilgjengelige lesestoff.

GIKK PÅ BIBELSKOLE: Katy Perry avslører at hun prøvde å be slik at hun kunne bli heterofil. Foto: NTB Scanpix
GIKK PÅ BIBELSKOLE: Katy Perry avslører at hun prøvde å be slik at hun kunne bli heterofil. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Popstjernens religiøse bakgrunn var igjen tema da Perry ble belønnet for sitt likestillingsarbeid under en gallamiddag i Los Angeles i helga.

Ærlig

Katy Perry er kjent for å snakke varmt om like rettigheter mellom kjønn, og mottok pris av likestillingsorganisasjonen Human Rights Campaign for sitt mangeårige engasjement, ifølge The Telegraph.

Under takketalen, som varte i hele ti minutter, erkjente artisten at hun som barn var «forvirret» og bar på en «indre uro» - i forhold til egen og andres seksuelle identitet.

Saken fortsetter under bildet.

- På bibelskolen ba jeg til gud om at det homofile i meg skulle forsvinne. Allerede den gang skjønte jeg at seksualitetsbegrepet ikke var så svart og hvit som kjolen jeg har på meg, fortalte Perry fra podiet.

FIKK PRIS: Popstjerna Katy Perry (32) ble belønnet for sitt likestillingarbeid av organisasjonen The Human Rights Campaign forrige helg. Foto: Christopher Polk /Getty Images / AFP / NTB Scanpix
FIKK PRIS: Popstjerna Katy Perry (32) ble belønnet for sitt likestillingarbeid av organisasjonen The Human Rights Campaign forrige helg. Foto: Christopher Polk /Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

32-åringen forklarte videre at hun fant sin plass i samfunnet først etter å ha brutt med den kristne miljøet.

- Jeg fant min gave i livet, som er musikken. I musikken ble jeg introdusert for mennesker utenfor bobla. Etter hvert sprakk den.

Satte kjærligheten på vent

Perry refererte for øvrig, i samme takketale, til gjennombruddslåta «I kissed a girl», som skapte kontroverser da den herjet hitlistene i 2008 - og sa følgende:

- Jeg gjorde mer enn bare det (kysset ei jente, journ.anm), for å være ærlig.

SLUTT: Det var denne måneden det ble kjent at forholdet mellom Katy Perry  og Orlando Bloom hadde tatt slutt. Foto: NTB scanpix
SLUTT: Det var denne måneden det ble kjent at forholdet mellom Katy Perry  og Orlando Bloom hadde tatt slutt. Foto: NTB scanpix Vis mer

I begynnelsen av karrieren tok Perrys foreldre avstand fra datterens levevei. I dag er forholdet mellom dem betydelig bedre.

32-åringen, som for tiden er aktuell med låta «Chained To The Rhythm», har skapt overskrifter for sitt kjærlighetsliv de siste ukene, etter at forholdet til Hollywood-skuespiller Orlando Bloom (40) tok slutt.

Eller, for å være helt korrekt: De har tatt en pause, ifølge parets talsperson.

Den noe spesielle annonseringen har fått mye oppmerksomhet i internasjonal presse, da det er mer vanlig at kjente par kommer med en offentlig uttalelse i forbindelse med et brudd, og ikke en pause.

Reaksjonene har vært mange i sosiale medier, og tidligere denne måneden tok Perry selv bladet fra munnen på sin egen Twitter-profil.

- Hva med en ny måte å tenke på for 2017? Man kan fortsatt være venner og elske ens tidligere partnere, skriver Perry og fortsetter:

- Ingen er offer eller skurk i denne saken. Få dere et liv, tordnet hun.

LES OGSÅ: Den virkelige grunnen til vekttapet

KLÆRNE SPILLER INGEN ROLLE: Popstjernen Katy Perry oppfordrer folk til å stemme på valgdagen. Uansett hva de har på seg. Video: iHeartMedia, Rock The Vote, Funny Or Die Vis mer