- Jeg ba om å få komme på prøvefilming

Agnes Kittelsen var tidlig ute med å vise interesse for sin kommende TV-rolle.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I begynnelsen av januar skal NRK sende serien «Halvbroren» i åtte deler. Serien er en innspilling av Lars Saabye Christensens (59) roman med samme navn.

I TV-serien spiller Agnes Kittelsen (32) rollen som Vivian. Da hun fikk vite at det skulle bli TV-serie av boken, var hun rask med å melde sin interesse til rollen.

- Jeg hadde et veldig sterkt forhold til «Halvbroren» fra før. Jeg leste boken da den kom ut, og har alltid virkelig elsket den. I etterkant har jeg lest den mange ganger. Så da jeg hørte at den skulle filmatiseres, var jeg veldig tidlig ute med å be om å få komme på prøvefilming. Så da jeg fikk rollen ble jeg veldig glad, sier Kittelsen til Seoghør.no.

- Er det skummelt å spille en rolle man virkelig ønsker og har respekt for?

- Ja, på en måte var det det før innspillingen startet. Men så begynner man å jobbe, og da legger man de følelsene vekk og fokuserer på hva man skal gjøre. Så jeg tenkte ikke så mye på akkurat det under innspillingen, da hadde jeg gjort meg ferdig med ærefrykten.

I serien har Kittelsens rollefigur østlandsdialekt. Akkurat det var en utfordring for skuespilleren, som er fra Kristiansand.

- Det er jo en omstendighet som krever litt ekstra arbeid. Jeg jobbet mye med det, men det beste er at det noen ganger kan gi noe. Man får en annen inngang til teksten. Men det var en jobb. Til tider var det veldig vanskelig, sier hun til Seoghør.no.

Det er Nicolai Cleve Broch som har hovedrollen i TV-serien. Andre på rollelisten er Jon Øigarden, Frank Kjosås, Ghita Nørby og Mariann Hole.

Se intervjuet med Agnes Kittelsen øverst i saken!
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Det vil være et savn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer