«Skal vi danse»:

- Jeg angret ganske fort

Dommerens spøk fikk uventede konsekvenser.

WOOPS: Merete Lingjærde (nummer to fra høyre) sa i første sending av «Skal vi danse» at hun har blitt singel. Det stemte derimot ikke helt. Foto: NTB scanpix
WOOPS: Merete Lingjærde (nummer to fra høyre) sa i første sending av «Skal vi danse» at hun har blitt singel. Det stemte derimot ikke helt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN (Se og Hør): Det er muligens en noe spesiell start på årets «Skal vi danse»-sesong for dommer Merete Lingjærde (57). Tidlig i episoden valgte nemlig programlederne å konfrontere henne med at hun hadde blitt singel, noe publikum valgte å klappe for.

Det speilet likevel ikke hele sannheten. Det kan hun avsløre overfor Se og Hør i pausen, etter å ha bedømt ni av de 12 danseparene.

Hun har nemlig vært singel i flere år, og kommentaren under premieren var av det spontane slaget.

Angret

- Jeg vet ikke helt hvorfor jeg sa det, jeg snakker før jeg tenker noen ganger. Jeg angret ganske fort på det. Det var på ingen måte et forsøk på en kontaktannonse, ler hun.

Likevel kan det virke som at enkelte har tolket det sånn.

- Jeg sjekket akkurat mobilen min, og der har det rullet inn både venneforespørsler og meldinger fra menn. Den har vibrert og lyst i ett kjør. Det er jo hyggelig det, men jeg tror ikke jeg kommer til å svare. Det var ikke meningen at min lille spøk skulle bli til noe så personlig, forteller hun.

Lingjærde forteller at hun har vært på markedet i et par år, og at hun har hatt en og annen flørt mellom slagene. Likevel er det ingenting som har endt i noe permanent ennå.

- Jeg leter ikke aktivt etter kjæreste, og tar alt som det kommer. Jeg har levd et liv, og har mye å gjøre om dagen - spesielt i denne sesongen.

Kjent danseløve

Lingjære har, i motsetning til meddommer Egor Filipenko, aldri vært å se på parketten sammen med deltakerne.

Siden 1990-tallet har hun vært fullt opptatt med egne sysler knyttet til dans. Hun har blant annet undervist og koreografert flere steder gjennom sin lange fartstid.

Hun gikk ut av Statens Balletthøgskole i 1986, og har siden den gang fått utmerkelser som Kongens fortjenestemedalje, Kritikerprisen (på vegne av Oslo Danse Ensamble) og Danseinformasjonsens ærespris.

Overfor Budstikka har hun tidligere fortalt at det ligger hardt arbeid bak alt dette, og at det ikke nødvendigvis er noe berømmelse å finne på toppen.

- Det finnes ingen «five minutes of fame». Har du valgt dansebransjen blir du sannsynligvis ikke «famous» uansett. Uten lidenskap som drivkraft, bør du kanskje finne noe annet å gjøre.

LES OGSÅ: Kjenner du igjen «Skal vi danse»-dommerne?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer