- Jeg angrer som en hund på at jeg klipte meg

Heidi-Nikoline (25) fikk hjelp av Jan Thomas etter å ha gått ned 78 kilo.

SEOGHØR.NO: Hver uke får en vanlig kvinne en makeover av kjendisstylisten Jan Thomas (48) her på Se og Hør.no.

Heidi-Nikoline Løvås (25) har nesten halvert vekten sin på 2,5 år.  

– Men klesstilen til Heidi som var 78 kilo tyngre enn nå, henger igjen på alle måter. Jeg trenger hjelp til å finne meg selv, skrev hun i søknaden om en «Bli ny»-dag.

Miljøarbeideren og sykepleierstudenten fra Stange på Hedmark har vært overvektig hele livet. På det tyngste veide hun 163 kilo. I januar 2014 ble hun slankeoperert og i dag stopper vekta på 85 kilo.

NY KROPP, GAMMEL STIL: Etter gastric bypass-operasjonen veier den 180 centimeter høye studenten 85 kilo. – Men jeg kler meg fortsatt i posete gensere, singleter og jeans eller joggebukse,
forteller Heidi-Nikoline Løvås. Foto: Espen Solli/Se og Hør
NY KROPP, GAMMEL STIL: Etter gastric bypass-operasjonen veier den 180 centimeter høye studenten 85 kilo. – Men jeg kler meg fortsatt i posete gensere, singleter og jeans eller joggebukse, forteller Heidi-Nikoline Løvås. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Angrer på at hun klippet av håret

Jan Thomas tar imot Heidi-Nikoline med åpne armer.

– Du har opplevd mer enn de fleste 25-åringer. Den prosessen du har vært gjennom, gjør at man blir usikker på hvem man er. Jeg har lyst til at du skal se at du er perfekt og fullkommen – akkurat som du er, sier kjendisstylisten, som begynner forvandlingen med å spørre Heidi om frisyren.

– Jeg klippet meg kort før operasjonen. Det angrer jeg som en hund på. Jeg hadde hår til hofta – og litt av meg ble borte da det ble klippet. Og nå vil det ikke vokse ut igjen, forteller Heidi, som er «avhengig» av rettetangen for å fjerne sine naturlige bølger.

– Du har ennå ikke funnet deg selv. Du skal bli kjent med den nye kroppen din, akseptere og forstå forandringen. Men hvis ikke håret funker, så funker ingenting, sier kjendisstylisten i videoen øverst i saken.

– Hodet henger ikke sammen med kroppen

Selv om kroppen er halvparten så stor som før, går 25-åringen fortsatt kledd i de samme klærne.

– Jeg prøver å komme meg ut av komfortsonen. Når jeg er ute og handler tar jeg alltid plagg som er tre-fire størrelser for stort. Jeg må få hodet og øynene til å henge sammen med kroppen. Her om dagen oppdaget jeg plutselig jeg hadde hoftekam, forteller Heidi-Nikoline.

– Jeg må finne meg selv stilmessig, erkjenner sykepleierstudenten.

FEIL FARGE: - Denne hårfargen er litt intetsigende. Den suger farge ut av huden din og gjør deg blass. Du skal blir tre-fire nyanser mørkere, sier Jan Thomas.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
FEIL FARGE: - Denne hårfargen er litt intetsigende. Den suger farge ut av huden din og gjør deg blass. Du skal blir tre-fire nyanser mørkere, sier Jan Thomas. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Stum av speilbildet

Heldigvis står Jan Thomas klar med teamet sitt.

Kjendisstylisten gir Heidi-Nikoline en dyp, sjokoladebrun farge istedenfor den rødlige nyansen hun hadde fra før. Etterpå blir manken klippet i en trendy bob, før øyebrynene blir farget og formet. Det legges profesjonell sminke før hun kles opp i rutete designkåpe og smale jeans.

Se makeoveren fra start til slutt i videoen øverst i saken!

BLIKK FOR DETALJER: Christopher Mørch Husby sminker Heidi-Nikoline før fotoshooten.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
BLIKK FOR DETALJER: Christopher Mørch Husby sminker Heidi-Nikoline før fotoshooten. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

– Jeg har ikke ord! sier en lykkelig Heidi når hun får se sitt nye speilbilde.

– Vi har snakket om at du har vært på søken etter deg selv. I dag har vi restartet knappen. Du ser helt nydelig ut. Jeg kan se at du føler deg pen, smiler Jan Thomas.

– Ja, jeg gjør det. Det er første gang på veldig lenge. Det føles fantastisk. Endelig er jeg på sporet av den jeg vil være, sier Heidi-Nikoline til Se og Hør.

ELEGANT: RUTERDAME: – Du er helt nydelig, skryter Jan Thomas etter å ha kledd opp Heidi-Nikoline i Prada-kåpe, topp og bukse fra Tiger of Sweden, øredobber fra Guess og sko fra
Jimmy Choo. Foto: Espen Solli/Se og Hør
ELEGANT: RUTERDAME: – Du er helt nydelig, skryter Jan Thomas etter å ha kledd opp Heidi-Nikoline i Prada-kåpe, topp og bukse fra Tiger of Sweden, øredobber fra Guess og sko fra Jimmy Choo. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

 

Har du lyst til å bli ny med Jan Thomas? Meld deg på HER

LES OGSÅ: Jan Thomas klippet av halve håret til Cecilie (32)