James Franco:

- Jeg aner ikke hva jeg har gjort mot henne

Skuespiller James Franco snakker om «Metoo»-anklagene for første gang.

RASER MOT FRANCO: «The Breakfast Club»-stjernen Ally Sheedy (t.v.) er ikke alene om å reagere på James Francos opptreden på Golden Globe natt til mandag. Nå er skuespilleren i hardt vær. Foto: NTB scanpix
RASER MOT FRANCO: «The Breakfast Club»-stjernen Ally Sheedy (t.v.) er ikke alene om å reagere på James Francos opptreden på Golden Globe natt til mandag. Nå er skuespilleren i hardt vær. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Natt til mandag mottok den verdenskjente skuespilleren James Franco (39) prisen for beste filmskuespiller i en musikal eller komedie, for rollen som Tommy i filmen «The Disaster Artist», under den store prisutdelingen Golden Globe.

Etter prisutdelingen var det imidlertid ikke den gjeve prisen han fikk mest oppmerksomhet for.

Da James dukket opp på den røde løperen under Golden Globe, iført en sort dress og en nål med teksten «Time's Up», til støtte for ofrene for seksuell trakassering og bevisstgjøring av overgrep, var det flere som ble provosert. Blant andre skuespiller Ally Sheedy (55).

Via sin Twitter-profil skrev 55-åringen flere tekster hvor hun anklaget James for seksuell trakassering. Kort tid etter slettet skuespilleren tekstene, men ifølge People sto det følgende:

«Hvorfor er James Franco invitert? Det sier sitt».

«James Franco vant akkurat nå. Vær så snill og aldri spør meg om hvorfor jeg forlot film- og TV-bransjen».

Saken fortsetter under.

PRISVINNER: James Franco stakk av med prisen for beste filmskuespiller under Golden Globe-utdelinga natt til mandag. Her på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: James Franco stakk av med prisen for beste filmskuespiller under Golden Globe-utdelinga natt til mandag. Her på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tar avstand

I et intervju med «The Late Show med Stephen Colbert» på tirsdag, hevdet James at han selv verken har lest tekstene, eller aner hva Ally snakker om.

- Aller først: Jeg aner ikke hva jeg har gjort mot Ally Sheedy. Jeg regisserte henne i et stykke «off-Broadway» en gang. Jeg hadde det bare hyggelig med henne, og jeg viste respekt for henne. Jeg aner ikke hva hun er opprørt over, sa han, og la til:

- Hun har slettet tweetene nå. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg kan ikke snakke for henne.

Selv om James hevder at han er uskyldig i denne saken, har oppstyret etter Golden Globe likevel fått konsekvenser for ham.

Flere beskyldninger

I etterkant av beskyldningene fra Ally Sheedy, har også flere andre kvinner delt sine historier. Blant andre skuespiller og skribent Violet Paley.

- Søt «Time's Up»-nål, James Franco. Husker du da du presset hodet mitt inntil en bil og viste meg penisen din? Eller den andre gangen du inviterte en venn av meg til hotellrommet ditt da hun var 17 år gammel? Etter at du allerede hadde blitt tatt i å gjøre det med en annen 17-åring? twitret Paley.

Saken fortsetter under bildet:

- Jeg legger stolthet i å ta ansvar for ting jeg har gjort. Jeg gjør det når jeg vet at det er noe galt jeg har gjort eller må endre, fortalte James under intervjuet på tirsdag, og referte til Violet sin beskyldning.

I en uttalelse fra The New York Times skriver avisen at de har avlyst et offentlig event med James Franco etter at han ble anklaget for seksuell trakassering.

- Jeg følte meg dum

Dette er imidlertid ikke første gang skuespilleren er blitt anklaget for upassende oppførsel.

I 2014 ble det kjent at James inviterte en 18 år yngre jente med seg på et hotellrom. Den gang var James 36 år og jenta var 17 år gammel.

I en lengre samtale avtalte den unge jenta og James et møte som en 18-årsgave til jenta - men så ble samtalen delt på internett.

- Jeg håper foreldre kan holde tenåringsbarna sine borte fra meg. Tusen takk! skrev James på Twitter etter avsløringen.

Noen dager etter gjestet en pinlig berørt stjerne TV-programmet «Live! With Kelly and Michael», og unnskyldte seg.

- Jeg følte meg dum, og hadde ikke lyst til å komme hit i dag. Jeg er flau, og tydeligvis et godt eksempel på hvor vanskelig sosiale medier kan være. Det er en måte folk treffer hverandre på i dag, men jeg er helt ny med dette og jeg skjønner nå at man ikke vet hvem som er på andre siden, stotret han fram.​

SIMULERER SEX:: Kanye West slapp musikkvideoen til «Bound 2» i 2013. I etterkant kom Hollywood-gutta Seth Rogen og James Franco med «Bound 3», en ganske heftig parodi på Kanyes video. Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Derfor droppet de Golden Globe-festen i siste liten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer