- Jeg anbefaler folk å holde seg langt unna

Lotteritilsynet er lite begeistret for spillet Katarina Flatland fronter.

TV-KLAR IGJEN: - Vi kan heller ikke si om det er trygt å delta eller om rett person får rett premie. For norske spill er det utarbeidet et kontrollregime og klageregelverk som sikrer dette, sier Atle Hamar om EuroLotto, som frontes av Katarina Flatland. Foto: Anders Myhren/Seher.no
TV-KLAR IGJEN: - Vi kan heller ikke si om det er trygt å delta eller om rett person får rett premie. For norske spill er det utarbeidet et kontrollregime og klageregelverk som sikrer dette, sier Atle Hamar om EuroLotto, som frontes av Katarina Flatland. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Torsdag kveld er det klart for den første trekningen i Eurolotto på Viasat 4. Med en daglig jackpot på svimlende 25 millioner euro, eller ca 200 millioner kroner, er det åpnet for den største gevinsten i et norsk lottospill noensinne. Men helt norsk er det ikke. Spillerne konkurrerer nemlig med andre i hele Europa, skriver VG.

Den som er spillets ansikt i reklamekampanjer er den velkjente TV 2-programlederen Katarina Flatland. Trekningen sendes i en av reklamepausene på Viasat 4.

Morten Klein, hovedpersonen bak konseptet, mener at dette blir det største europeiske lottospillet med trekninger hver dag. Og utformingen ligner på det folk er vant med fra før, ved at du skal finne fram til fem tall og to bokstaver. Hvis alle blir trukket ut, utløses jackpoten.
 
- Teknisk sett kan premien bli over en milliard kroner, men trolig vil jackpoten bli utløst før den blir så stor, sier Klein til VG.

Norsk lovgivning hindrer at det nye lottospillet kan registreres i Norge. Derfor drives det av svenske Cherryföretagen med lisens hos europeiske spillmyndigheter på Malta.

Direktør i Lotteri- og stiftelsessystemet, Atle Hamar, ser på det nye spillet som ulovlig så lenge det tilbys til norske kunder.

- Jeg anbefaler folk å holde seg langt unna, sier Hamar, som mener Lotteri- og stiftelsestilsynet har fått inn en rekke klager fra nordmenn som ikke har fått premier fra utenlandske spill.

- Vi kan heller ikke si om det er trygt å delta eller om rett person får rett premie. For norske spill er det utarbeidet et kontrollregime og klageregelverk som sikrer dette, sier direktøren.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Slutt med fotballkjæresten