PÅ TOKT: Jarle Andhøy har vært på nytt tokt i Antarktis med blant annet Petter Baarli og Anne-Kat. Hærland ombord på skuta «Berserk». Foto: Andreas Fadum; Se og Hør
PÅ TOKT: Jarle Andhøy har vært på nytt tokt i Antarktis med blant annet Petter Baarli og Anne-Kat. Hærland ombord på skuta «Berserk». Foto: Andreas Fadum; Se og HørVis mer

Jarle Andhøy ble frifunnet

TV-profilen slipper straff etter sitt siste eventyr i Antarktis.

SEOGHØR.NO: TVNorge-profilen og eventyreren Jarle Andhøy (38) har i flere dager vært i retten, tiltalt for å ha seilt i Antarktis uten gyldig tilatelse, i forbindelse med sin siste tur med båten «Berserk».

Nå har Andhøy blitt frifunnet av Nord-Troms tingrett, melder VG.

«Slik saken er opplyst nå, finner retten at Andhøy må frifinnes idet kravet til subjektiv skyld ikke er oppfylt. Retten vurderer det som lite sannsynlig at bedre opplysninger om argentinske regler og forvaltningspraksis vil endre denne konklusjonen», skriver Nord-Troms tingrett i kjennelsen, ifølge avisen.

Med på turen - som for tiden skildres i en serie på TVNorge - var komikeren Anne-Kat. Hærland og Backstreet Girls-gitarist Petter Baarli.

Saken fortsetter under bildet.

På TVNorges lansering av de nye programmene for våren 2016, fortalte Anne-Kat. Hærland at hun så på eventyret som en spennende utfordring.

- Jeg var klar over at det var farlig, selvfølgelig. Men jeg ville gjøre det likevel, sier hun bestemt til Seoghør.no.

- Det å se dette landskapet, du blir jo helt... Det ble litt rørt grining innimellom. Du kjenner at du får tårer i øyekroken når du ser det første isfjellet og sånt, sier Anne-Kat. Hærland beveget til Seoghør.no.

Anne-Kat. ble også innkalt som vitne under rettssaken.

Andhøy har foreløpig ikke uttalt seg om resultatet av rettssaken.

Hans forsvarer Brynjar Østgård sier til VG at de ser på dommen som tilfredsstillende.

– Dommen er tilfredsstillende. Og det er tilfredstillende at retten har lagt til grunn at Andhøy stolte på dokumentene han fikk fra argentinske myndigheter. Han har opptrådt aktsomt i forhold til gjeldende regler, sier Andhøys forsvarer Brynjar Østgård til VG.

LES OGSÅ: «Berserk» forandret Anne-Kat. som menneske