SPYDIGHET: Vendela Kirsebom følte seg latterliggjort av en kvinnelig konferansier på en kjendisfest i regi av Se og Hør. Video: TV 2 Vis mer

Vendela Kirsebom og Janne Formoe:

Janne Formoe om kritikken fra Vendela: - Jeg er lei meg

Vendela reagerte sterkt på kommentarene fra konferansier Janne Formoe under Se og Hørs 40-årsfeiring.

Publisert
Sist oppdatert

I september feiret Se og Hør hele 40 år på rød løper.

Jubileet ble markert med en storslått feiring i Oslo Spektrum og en påfølgende festmiddag ved Gamle Logen for flere av de celebre gjestene.

Det var under den sistnevnte festmiddagen at Vendela Kirsebom (52) følte seg uthengt av den kvinnelig konferansieren. Dette kom frem under mandagens episode av tv-serien «Vendela + Petter».

- Følte meg veldig utilpass

- Det var en fantastisk hyggelig kveld til å begynne med, men så ble det bare ekkelt, vondt og ubehagelig. Jeg følte meg liksom veldig utilpass.

I episoden forteller Vendela at hun satt og spiste og koste seg under middagen, men så dukket det opp det hun beskriver som «noe forferdelige greier» fra scenen. Modellen sikter til en spøk som skal ha dreid seg om aldersforskjellen på 13 år mellom henne og Petter. Konferansieren skal blant annet ha fleipet om at Vendela kunne ha vært moren hans.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>FORELSKET:</strong> Selv om Vendela og Petter er lykkelig forelsket og vansligvis ikke bryr seg om negative kommentarer på forholdet, opplevde førstnevnte kommentarene under festen som vonde. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: Selv om Vendela og Petter er lykkelig forelsket og vansligvis ikke bryr seg om negative kommentarer på forholdet, opplevde førstnevnte kommentarene under festen som vonde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det synes jeg var så grusomt vondt, ekkelt og ubehagelig, innrømmer hun i episoden.

Videre hevder Vendela at hun vanligvis ikke bryr seg om slike kommentarer, ettersom hun og Petter er lykkelige og selv har valgt å være sammen. Andre dager blir hun derimot lei seg over bemerkningene, og synes det er vondt.

Etter at saken ble kjent i mediene ble det spekulert i hvem den kvinnelige konferansieren var, og komiker Henriette Steenstrup (44) ble raskt utpekt som syndebukk.

Dette ble avkreftet av henne selv i et innlegg på Instagram tirsdag.

Saken fortsetter nedenfor.

Svarer på kritikken

Det var derimot skuespiller Janne Formoe (43) som var konferansieren, og onsdag gikk Vendelas gode venn, Jan Thomas (52), ut mot Formoe i VG og sa han synes hun skylder Kirsebom en unnskyldning.

- Janne Formoe vet ikke historien, eller hvor mye hun har slitt med dette. Vendela og Petter er utrolig forelsket, og da blir dette et angrep på kjærligheten. Jeg mener Janne bør ta kontakt med Vendela og beklage, sier han blant annet til avisa.

Selv om kjendisstylisten ikke tror at det var et planlagt angrep fra Formoe for å såre Vendela, syntes han at man noen ganger likevel må ta et steg tilbake og ta ansvar, forklarer han til VG.

Onsdag svarer Janne Formoe følgende på kritikken fra Jan Thomas.

- Jeg bruker ofte humor som virkemiddel når jeg står på en scene, og da spisser man ofte poengene sine. I og med at dette var Se og Hørs 40-årsjubileum tullet jeg med bladet og dets form, kjente personligheter og ikke minst rikelig med meg selv. Jeg er lei meg hvis noe av dette har blitt oppfattet som sårende, det var aldri min intensjon, skriver hun til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

FORELSKA: I promovideoen til «Petter + Vendela» sesong 2, får vi en sniktitt på hvordan det blir når Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom endelig skal flytte sammen. Vis mer

«Ingen vonde følelser»

Vendela setter stor pris på at vennen, Jan Thomas, har tatt henne i forsvar i VG.

- Det synes jeg er fint og utrolig hyggelig av ham. Han er veldig klok og jeg føler meg privilegert over å ha en så fantastisk venn som Jan Thomas, innrømmer hun til Se og Hør, og legger til at hun er lei seg for at dette har gått ut over Henriette Steenstrup, noe som aldri var meningen.

52-åringen forteller også at hun ble glad for unnskyldningen fra Formoe, og at hun anser seg som ferdig med hele episoden og ikke har noen vonde følelser for henne.

Tobarnsmoren er likevel opptatt av tematikken som sådan og at man skal være rause med hverandre og akseptere andres valg. Hun synes derfor det er fint at dette kan tas opp, forklarer hun.

- Det er bra at man kan diskutere på en hyggelig måte og akseptere hverandre og hverandres valg. Selv om dette valget ikke er noe alle velger, må åpenhet og raushet være det som er viktigst, sier Vendela til Se og Hør.

Hun understreker også at hun har fått mye støtte og fantastiske tilbakemeldinger rundt forholdet til Pilgaard. Mange har også delt herlige historier fra sine egne liv.

- Fantastisk mye kjærlighet har strømmet på. Det er mange som forteller om samme situasjon som meg. Jeg synes det er trist at det ikke er mer aksept i dagens samfunn, og det er det som er viktig for meg, avslutter hun.

AVSLØRING: Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom avslører fremtidsplaner om samboerskap til Se og Hør. Vis mer

Ekte kjærlighet

Historien om Vendela og Petter startet da de begge var med i «Farmen kjendis» sommeren 2016. På den tiden var han en landskjent partyløve, og de færreste trodde at forholdet til supermodellen kunne vare. Mange mente at kjærestene levde i en medieskapt virkelighet, og at de varme følelsene mellom dem ikke var ekte.

- «Er dere to sammen på ekte», er det stadig noen som spør. Det hadde vært en ekstremt dårlig spøk om vi hadde latet som om vi var kjærester i så lang tid. Kanskje folk endelig skjønner alvoret nå som vi snart flytter sammen, har Petter tidligere uttalt til Se og Hør.

Paret har altså gjort alle spådommer til skamme, og gleder seg nå til å flytte sammen etter en periode der de har hatt hver sin leilighet.

LES OGSÅ: - Ammingen har vært et helvete

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer