Janets pupp går i ordboka

Superbowl-showet har skapt historie.

STORM I VANNGLASS?: Dette synet utløste en stor debatt. Foto: AP
STORM I VANNGLASS?: Dette synet utløste en stor debatt. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Janet Jackson (42) og Justin Timberlakes (27) show under Superbowl i 2004 er fortsatt ikke glemt. Kanskje ikke rart - under opptredenen rev Justin av et klesstykke og avdekket Janets piercede pupp.  Utrolige 90 millioner tv-tittere fikk med seg hendelsen, og skandalen var et faktum. En viser ikke slike kroppsdeler i beste sendetid - i hvert fall ikke i det lett moralistiske USA. Blottingen ble senere kåret til tidenes største kjendisskandale, til tross for at Jackson la seg langflat og beklaget hendelsen. Justin forklarte skandalen med at det hele var en "wardobe malfunction" - "et antrekk i ustand" - og uttrykket ble fort adoptert av pressen. Uttrykket har siden blitt brukt så å si nesten hver gang en kjent person ufrivillig (?) blottlegger kroppsdeler, og nå har "wardrobe malfunction" havnet i Chambers English Dictionary. Andre ord som vil bli lagt inn er "credit crunch", "food miles", "Wags", "fashion-forward", "nail bars" og "social networking". - De nye ordene maler et levende bilde av aktuelle interesser, sier ordbokas redaktør Mary O'Neill til The Mirror. Se skandalen under: Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected] OGSÅ: Skal gå ned 20 kilo før turnéen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer