UNGDOMMELIG: Det kan være vanskelig å tro at Jane Fonda fyller 80 år om tre år. Bildet er tatt sist uke under Cannes festivalen i Frankrike. Foto: NTBscanpix
UNGDOMMELIG: Det kan være vanskelig å tro at Jane Fonda fyller 80 år om tre år. Bildet er tatt sist uke under Cannes festivalen i Frankrike. Foto: NTBscanpix Vis mer

Jane Fonda er ikke stolt av sine plastiske operasjoner

Men hun trodde hun måtte være tynn og pen for å bli elsket.

Publisert

SEOGHØR.NO: Jane Fonda (77) har spilt i over 50 filmer, vunnet to Oscar og fått sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

I tillegg har hun blitt kronet til hele verdens fitnessdronning.

Til tross for at hun nærmer seg 80 år med stormskritt var hun i januar forsidepike på mote- og luksusmagasinet Dujours, og tidligere denne måneden tok hun pusten fra alle på den røde løperen i Cannes.

Fonda hadde håpet å bli en inspirasjon for voksne kvinner, men etter at hun fikk sexsymbol-statusen i gjennombruddsfilmen «Barbarella», følte hun seg tvunget til å legge seg under kniven.

- Jeg hadde en visjon: Jeg ville gi et ansikt til eldre kvinner, forteller Fonda i et intervju med W magazine.

Saken fortsetter under bildet.

HOLDER SEG I FORM: Den veldreide stjernen fikk lange blikk da hun skled ned den røde løperen i Cannes i midten av mai.  Foto: NTBscanpix
HOLDER SEG I FORM: Den veldreide stjernen fikk lange blikk da hun skled ned den røde løperen i Cannes i midten av mai. Foto: NTBscanpix Vis mer

Ble kalt «feit» av faren

Men Hollywood-stjernen har aldri lagt skjul på at hun har fikset på utseendet. Hun har hatt to ansiktsløftninger, operert brystene og kinnbeina, og fjernet poser under øynene.

- Jeg har tatt plastiske operasjoner. Jeg er ikke stolt av det, men da jeg vokste opp var jeg veldig definert av utseendet mitt. Jeg ble lært til å tro at hvis jeg ville bli elsket, så måtte jeg være tynn og pen. Slik fører med seg problemer, forteller hun åpent.

Som ung var Fondas far svært kritisk til henne, og som tenåring kalte han henne «feit» - selv om det var langt fra sannheten.

Dette var med på å føre henne inn i en 20 år lang kamp med spiseforstyrrelser.

- Jeg kunne ønske jeg hadde vært modig nok til å ikke ta plastiske operasjoner, men jeg tror det gjør at jeg ser ti år yngre ut.

- Det som er farlig med det er at man tenker: «Oj, dette funker bra. Jeg vil fikse på mer». Det kan bli en avhengighet, utdyper hun i et intervju med The Guardian.

Tidlig på 90-tallet ga filmstjernen seg som skuespiller etter 30 år. I 2005 returnerte hun med en rolle i komedien «Monster-in-Law» sammen med Jennifer Lopez, og nå er hun aktuell i Netflix-serien «Grace and Frankie».

STRÅLER: Fonda har alltid vært åpen om at hun har fikset på utseendet. Dette bildet er også tatt under filmfestivalen i Cannes denne måneden. Foto: NTBscanpix
STRÅLER: Fonda har alltid vært åpen om at hun har fikset på utseendet. Dette bildet er også tatt under filmfestivalen i Cannes denne måneden. Foto: NTBscanpix Vis mer

LES OGSÅ: Helen Mirren (69) danker ut de unge skjønnhetene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer