Jan Thomas på «God morgen Norge»:

Jan Thomas sliter med sosial angst: - Jeg skjemmes

Kjendisstylisten unngår aller helst rød løper.

AVSKYR RØD LØPER: Jan Thomas er ikke fremmed for rampelyset, og lever av glitter og glam. Selv sliter han med sosial angst, og forteller til «God morgen Norge» at han får hjertebank av tanken på sosiale avtaler. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
AVSKYR RØD LØPER: Jan Thomas er ikke fremmed for rampelyset, og lever av glitter og glam. Selv sliter han med sosial angst, og forteller til «God morgen Norge» at han får hjertebank av tanken på sosiale avtaler. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tirsdag morgen var kjendisstylist Jan Thomas (49) å finne i sofaen til TV 2-programmet «God morgen Norge».

Den profilerte stylisten er ikke ukjent med å ha sterke meninger, men var ikke gjest for å snakke om verken politikk eller mote.

Jan Thomas åpnet seg under sendingen om sin sosiale angst. Han fortalte der at problemet har vært eksisterende i ham siden barndommen, men at det først er i de siste årene han har innsett problemene.

Om 49-åringen har en middagsavtale en fredag, gruer han seg allerede fra tirsdagen av.

- Rar og annerledes

Ifølge Norsk Helseinformatikk opplever så godt som rundt 10-15 prosent av alle mennesker sosial angst periodevis i livet. Årsaken er ifølge informasjonsnettstedet betinget innenfor både arv og miljø,

Jan Thomas tror det hele bunner i at han som liten aldri hadde et spesielt stort nettverk i umiddelbar nærhet.

Han påpeker at han hadde en stor familie, men at de sjeldent kom på besøk. Det var han, moren og broren som bodde sammen, og stylisten var ofte alene.

- Jeg kjente meg rar og annerledes, og det gjorde jeg jo kanskje fra før, men spesielt med dette. Også skammer man seg litt, og synes det er flaut å snakke om, innrømmer han åpenhjertig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer