Jan Thomas prøvde seg som damemodell

- Det er en veldig viktig del av historien min og jeg skjemmes ikke av det, sier Jan Thomas Mørch Husby . Se video!

SEOGHØR.NO: I sin nye foredragsturné «Jan Thomas - usminket» er det en åpen og ærlig Jan Thomas Mørch Husby (46) som deler sin livshistorie. 

Kjendisstylisten reiser i disse dager landet rundt med sitt nye foredrag og i forrige uke var det før-premiere for spesielt inviterte gjester på The Thief.

Jan Thomas snakker blant annet om livet i Hollywood. I ung alder bestemte Skiens-gutten seg for å forlate Norge og satse på en karriere som modell og skuespiller i USA.

Var for pen
En fotograf mente nordmannen var for pen og anbefalte ham å satse som kvinnemodell.  

- En annen gutt kunne tenkt «jeg er mann, så det kan jo ikke funke». Men jeg så ikke dette som en utfordring. Dette var et steg i riktig retning, sier Jan Thomas i foredraget. 

På denne tiden var han fascinert av menn utkledd som kvinner og startet dragshow-bandet Le Mademoiselle sammen med noen kamerater. Bildet i bikini ble tatt som en del av en fotoshoot for bandet. 

- Epoken på midten av 1980-tallet med Boy George, man visste ikke hvem som var hva, gutter gikk med sminke  - det var en del av livet, og det var viktig for meg at jeg fikk lov å være så fargerik, sier Jan Thomas til Seoghør.no. 

Ville ikke vært perioden foruten
Stylisten viser stolt frem bildet og ville ikke vært foruten denne perioden i livet. 

- Mange mennesker skjemmes over ting. Jeg tenker at alt jeg har foretatt meg i livet mitt er grunnen til at jeg har blitt den personen jeg er i dag. Og den personen er jeg kjempefornøyd med. Vi har så mange fordommer. Er man annerledes, slik som meg på den tiden, så blir man utsatt for veldig mye kritikk. Det er en veldig viktig del av historien min. Jeg skjems ikke av det. 

Han ville ikke gjort det samme igjen, men syntes han var modig som lot seg fotografere i bikini. 

- Med alt jeg vet i dag, hadde jeg ikke gjort det en gang til, men den gangen var det kjempegøy. Jeg ser på gutten som var 60 kilo i den bikinien sin og tenker «fy fader, du var modig».

Mange har en mening om stylisten, men Jan Thomas bryr seg ikke om hva andre måtte synes om ham. 

- Det var mange som hadde meninger om dette, men det brydde jeg meg ikke om. Det er hyggelig om folk liker meg og det jeg driver med, men jeg har regi over mitt eget liv og jeg må leve det slik jeg synes er riktig for meg. 

LES OGSÅ: Dette er kjendisdamenes klestips til Jan Thomas